Πότε και πως θα γίνουν οι πληρωμές της ΑΕΠΙ

Πότε θα ξεκινήσει η διανομή και πως θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία πληρωμών από την ΑΕΠΙ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρώτα θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νομοθετική διάταξη και μετά θα αρχίσει η διανομή.

Τα ευχάριστα νέα για τους Έλληνες δημιουργούς είναι πως η ΑΕΠΙ είναι σε θέση να πληρώσει τα χρωστούμενά της.

Η διανομή θα αφορά σε εκκαθαρισμένα δικαιώματα υπολοίπου διανομής Α΄ Εξαμήνου 2017 και μέρους της Διανομής του Β΄ εξαμήνου 2017, εάν και όταν τα διαθέσιμα ποσά επαρκέσουν για το σκοπό αυτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΕΠΙ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017

Αγαπητοί φίλοι,

Κατανοώντας πλήρως την αγωνία σας, μετά την αδυναμία της Διοίκησης της ΑΕΠΙ Α.Ε. να διανείμει τα εισπραχθέντα δικαιώματά σας, ζητήσαμε τη συνδρομή της Κυβέρνησης προκειμένου να γίνει δυνατή η διανομή των δεσμευμένων ποσών στους εταιρικούς λογαριασμούς, που έχει επιβληθεί για βεβαιωμένες οφειλές της εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 21-12-2017 κατέστησαν ακατάσχετα τα χρήματα που προορίζονται αποκλειστικά για τη διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους και έτσι είναι πλέον δυνατή η διανομή του διαθέσιμου στους εταιρικούς λογαριασμούς ποσού.

Η διανομή θα γίνει με διαφάνεια σε όλους τους δικαιούχους- μέλη της ΑΕΠΙ Α.Ε αμέσως μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική νομοθετική διάταξη και αρθεί το προληπτικό μέτρο της δέσμευσης από το Ελληνικό Δημόσιο και θα αφορά σε εκκαθαρισμένα δικαιώματα υπολοίπου διανομής Α΄ Εξαμήνου 2017 και μέρους της Διανομής του Β΄ εξαμήνου 2017, εάν και όταν τα διαθέσιμα ποσά επαρκέσουν για το σκοπό αυτό.

Θα παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή της ως άνω διαδικασίας και υπολογίζουμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκκινήσει η διαδικασία των πληρωμών.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές, υγεία και δύναμη, ώστε να εξακολουθείτε να Δημιουργείτε προς όφελος του μουσικού πολιτισμού με στόχο έναν υγιή Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, όπως δικαιούσθε και επιδιώκετε όλοι.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ Α.Ε.
ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!