Πως κατασκευάζεται σήμερα ένας δίσκος βινυλίου! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO)

(VIDEO) Οι πωλήσεις των LPs έχουν διπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρσι στη Μεγάλη Βρετανία. Περισσότεροι από 550.000 δίσκοι…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/10/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

έχουν πουληθεί στο Γηραιά Αλβιόνα. Πριν από πέντε χρόνια οι δίσκοι βινυλίου απειλούνταν με εξαφάνιση ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις τους. Άλμπουμ από τους Daft Punk, τους Arctic Monkeys και τον David Bowie έχουν βοηθήσει στο να ανέβει ξανά στα ύψη, η δημοτικότητα του βινυλίου.

Τα LPs σήμερα αντιπροσωπεύουν το 0,8% όλων των άλμπουμ που πωλούνται στη Μεγάλη Βρετανία. Το ποσοστό είναι ακόμα μικρό, ωστόσο είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του 2007 που ήταν μόλις 0,1%. Σε μια γιορτή των ανεξάρτητων δισκοπωλείων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο τα έσοδα από τις πωλήσεις άγγιξαν τις δυο εκατομμύρια λίρες. (Θυμηθείτε και το δικό μας Vinyl is back που γνώρισε θερμή υποδοχή στην Τεχνόπολις).

Σύμφωνα με την BPI περισσότερα από 700.000 LPs θα έχουν πουληθεί μέχρι το τέλος του έτους και αυτό θα αποφέρει 12 εκατομμύρια λίρες. Η παλαιά μονάδα παραγωγής EMI στο Hayes που αγοράστηκε από Mark Wadhwa και τον Tim Robinson το 2000, συνεργάζεται με καλλιτέχνες και δημιουργεί υψηλής ποιότητας σπάνια βινύλια. Το εργοστάσιο έχει έξι εκατομμύρια καλούπια, συμπεριλαμβανομένων κλασικών, όπως το The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.



Πηγή: news247.gr, Daily Telegraph

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!