Ποιος Έλληνας τραγούδησε τον Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο;

(VIDEO) Πρόκειται για την πρώτη φορά που Έλληνας καλλιτέχνης πραγματοποιεί κάτι ανάλογο, αλλά και από τις ελάχιστες φορές που δίνεται αυτή η τιμή σε μη Αμερικανό καλλιτέχνη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά το ντεμπούτο του τον περασμένο χειμώνα στο κατάμεστο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Περρής τραγούδησε a cappella τον Εθνικό Ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών στο εμβληματικό Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, μπροστά σε συνολικά 40.000 κόσμου, για δύο από τους σπουδαιότερους αθλητικούς αγώνες της χρονιάς.

Ο ταλαντούχος Έλληνας καλλιτέχνης επελέγη για να εμφανιστεί πριν την έναρξη του κρίσιμου αγώνα μπάσκετ μεταξύ των θρυλικών ομάδων του ΜΒΑ New York Knicks και Washington Wizards (4/11), καθώς και του ετήσιου φιλανθρωπικού αγώνα Hockey Fights Cancer, ο οποίος πραγματοποιείται επί δεκαέξι συναπτά έτη στο πλαίσιο Εκστρατείας Ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού, με φετινούς αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες χόκεϊ New York Rangers και Detroit Red Wings (5/11).

Ο Γιώργος Περρής, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πρόσφατα υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο - σε διεθνές επίπεδο - με την ιστορική δισκογραφική εταιρεία Decca Records/Universal Music (Ella Fitzgerald, Pavarotti, Sting, Diana Krall, Melody Gardot κ.ά.) από την οποία και κυκλοφορεί, ήδη από τον Αύγουστο, η νέα δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Picture This».
George Perris National Anthem NY KNICKS GAME
Το εν λόγω CD αποτελεί την πρώτη αμιγώς αγγλόφωνη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Περρή στο πλαίσιο της οποίας συνεργάστηκε με ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Mark Portmann (Barbra Streisand, Celine Dion, Christina Aguilera), Simon Hale (Bjork, Tina Arena, Jamiroquai), Michael ‘Smidi’ Smith (Coldplay, Haim, Chris Young) καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, και το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τρία μουσικά κομμάτια γραμμένα από τον ίδιο προσωπικά.

Επίσης, μόλις ολοκλήρωσε μια σειρά προσωπικών εμφανίσεων σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του CD. Παράλληλα, συμμετείχε ως guest στη μεγάλη περιοδεία της ερμηνεύτριας Tina Arena σε όλη την Αυστραλία – με 20 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, θεωρείται μία εκ των σπουδαιότερων Αυστραλών καλλιτεχνών.

Τέλος, ηχογράφησε πρόσφατα μια νέα εκδοχή του γνωστού τραγουδιού «Have Yourself a Μerry Little Christmas» το οποίο θα συμπεριληφθεί στη Χριστουγεννιάτικη Συλλογή με τίτλο «Superstar Christmas» που κυκλοφόρησε σε Ασία και Αυστραλία στις 14/11 και η οποία περιέχει τραγούδια θρυλικών καλλιτεχνών, όπως οι Ella Fitzgerald, Diana Krall, Rod Stewart, Luciano Pavarotti, Stevie Wonder κ.ά. Το τραγούδι του Γιώργου Περρή αποτελεί τη μοναδική νέα ηχογράφηση της συλλογής, η οποία θα κυκλοφορήσει επίσης και ως single διεθνώς μέσω του iTunes.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!