Παίζουν τελικά οι Foo Fighters στο Ηρώδειο

To Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την άδεια -υπό όρους- για τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέτασε το σχετικό αίτημα και μετά από αρκετή συζήτηση και επιφυλάξεις, τα μέλη του έδωσαν το οκ για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού για την συναυλία των Foo Fighters στις 10 Ιουλίου 2017. Επίσης είπαν ναι και στην βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, που θα χρησιμοποιηθεί στη γνωστή αμερικάνικη ταξιδιωτική εκπομπή Landmarks Live in Concert που παρουσιάζει ο Chad Smith, ντράμερ των Red Hot Chili Peppers.

Σε αυτήν θα υπάρχουν συνεντεύξεις με το Δήμαρχο Αθηναίων και την υπουργό Πολιτισμού στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και αλλού.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χωρίς εισιτήρια, μέσω προσκλήσεων που θα δοθούν σε φορείς, όπως στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Τουρισμού,.

Η γνωμοδότηση δόθηκε κατά πλειοψηφία που έκαμψε τις σοβαρές αντιδράσεις: «Συνάδει με τον χαρακτήρα του μνημείου μια συναυλία σκληρού ροκ;», «υπάρχει κίνδυνος για το Ηρώδειο από τον αρκετά βαρύ εξοπλισμό της διοργάνωσης;», «έχει ασφάλεια η χρήση drone πάνω από τα κεφάλια των θεατών;», «η ασφάλεια και ο χαρακτήρας του μνημείου επιζητούν άλλου τύπου εκδηλώσεις», «γιατί να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος χώρος, πιο ταιριαστός και πιο μεγάλος από το Ηρώδειο;» κ.ά.

Τελικά οι όροι με τους οποίους δόθηκε η άδεια είναι οι εξής:

Τα ντεσιμπέλ να μην ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό να μη ζυγίζουν περισσότερο από 10 τόνους το καθένα, να παρουσιαστούν με ήπιο τρόπο τα πιο «άγρια» κομμάτια του συγκροτήματος και όχι μόνο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!