Όταν ο Νταλάρας κάλεσε το Νικολόπουλο: «Έλα Χρηστάκη!»

(ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO) Τα τραγούδια που έπαιξαν μαζί Νταλάρας και Νικολόπουλος στην παρουσίαση του δίσκου «Θαλασσινά Παλάτια».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η παρουσίαση του δίσκου του Γιώργου Νταλάρα και του Βαγγέλη Κορακάκη «Θαλασσινά Παλάτια» στο Belle Amie του Πειραιά τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 αποτέλεσε ένα σημαντικό δισκογραφικό γεγονός και πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Για την παρουσίαση, τα παραλειπόμενά της, αλλά και το video που υπογράμμισε τις καλύτερες στιγμές της έχουμε ήδη αναφερθεί.

Μια απ’ τις εκπλήξεις της βραδιάς, ήταν όταν ο Γιώργος Νταλάρας κάλεσε τον παντοτινό φίλο και συνοδοιπό του Χρήστο Νικολόπουλο, να μοιραστούν μαζί κάποιες στιγμές. Είπε χαρακτηριστικά ο Νταλάρας: «Έλα Χρηστάκη!» και ο νους μας πήγε πίσω πολλά πολλά χρόνια πριν, στο Θεμέλιο, στη Διαγώνιο, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην Τέντα, σε άπειρες τηλεοπτικές εκπομπές όταν με αυτήν την προσφώνηση έδινε το έναυσμα στον Νικολόπουλο να ξεκινήσουν το τραγούδισμά τους.

Ο Νικολόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του με συγκρατημένη ευχαρίστηση και μέσα σε χειροκροτήματα δανείστηκε το τρίχορδο μπουζούκι του Κορακάκη και πήρε θέση δίπλα στο Νταλάρα. Αυτό δεν τον εμπόδισε, α και ο ίδιος έχει δείξει την προτίμησή του στο τετράχορδο, να κεντήσει κανονικότατα τις πενιές του. Οι επιλογές τους φωτογράφησαν το μεγάλο τους δίσκο «Ο τραγουδιστής» που κυκλοφόρησε το 1983 και σάρωσε σε πωλήσεις. Πρώτο τραγούδι που έπαιξαν Νικολόπουλος και Νταλάρας, το δεύτερο της πρώτης πλευράς του δίσκου, το ζεϊμπέκικο «Άνοιξα το συρτάρι μου» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Δεύτερο το κομμάτι που έκλεινε το άλμπουμ, το έβδομο της δεύτερης πλευράς, «Εγώ θα σου μιλώ» σε στίχους της Μάρως Μπιζάνη…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!