Ορίστηκε Επίτροπος στην ΑΕΠΙ

Ποια είναι η Επίτροπος, ο ρόλος, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, η Μαρία Βλάχου, Προϊστάμενη Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, ορίστηκε προσωρινή Επίτροπος στην ΑΕΠΙ, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (28/4/2017). Η τοποθέτηση επιτρόπου κρίθηκε απαραίτητη καθώς όπως προκύπτει από τα πορίσματα της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου στην ΑΕΠΙ, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ορκωτών - ελεγκτών λογιστών "Ernst & Young"», δεν θεωρείται ότι ο εν λόγω οργανισμός συλλογικής διαχείρισης είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η Επίτροπος έχει καθήκον να «διασφαλίζει την ομαλή είσπραξη από τους χρήστες και την απόδοση προς τους δικαιούχους των ποσών που οι τελευταίοι εισπράττουν. Για την επίτευξη των σκοπών αυτών, η προσωρινή επίτροπος υποκαθιστά τη διοίκηση από τη δημοσίευση του διορισμού του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παράλληλα, επεμβαίνει ακυρώνοντας άμεσα κάθε πράξη ή απόφαση που δεν λαμβάνεται από τον ίδιο τον επίτροπο, προκειμένου να μη διακοπεί η λειτουργία του οργανισμού ή οδηγηθεί σε πτώχευση. Η θητεία της Επιτρόπου θα είναι εξάμηνη, με τη δυνατότητα τρίμηνης ανανέωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού η Μαρία Βλάχου είναι πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους και ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας σε ζητήματα ελέγχου κρατικών ΝΠΙΔ, δημόσιων επιχειρήσεων, σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, οικονομικής διαχείρισης και νομικά θέματα».

Η Επίτροπος, στο τέλος κάθε μήνα, είναι υποχρεωμένη να υποβάλει στην υπουργό συνοπτική έκθεση πεπραγμένων, τον προγραμματισμό για τον επόμενο μήνα, ενώ στη λήξη της θητείας της θα υποβάλει συνολική έκθεση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!