Όλα τα σχήματα του χειμώνα 2015 - 2016!

Ειδήσεις & πληροφορίες για τα «σχήματα» του χειμώνα, σε όλα τα επίπεδα της «νύχτας»: πίστες (μεγάλες και μικρές), μουσικές σκηνές, ρεμπετάδικα, στέκια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Βιώνουμε δύσκολες μέρες, περίεργες και αβέβαιες καταστάσεις. Η διασκέδαση έχει γίνει δύσκολη υπόθεση και οι τακτικές και συνήθειες του παρελθόντος έχουν πλέον καταργηθεί. Τα νέα δεδομένα φέρνουν από τη μια αμηχανία, αλλά από την άλλη ενεργοποιούν ορισμένους καλλιτέχνες και επιχειρηματίες σε κινήσεις και συμπράξεις που δε μας είχαν συνηθίσει. Η «στένεψη» στην τσέπη φέρνει συχνά «συσπείρωση» επί σκηνής. Θα περιμέναμε ακόμα μεγαλύτερη ευρηματικότητα και ανατρεπτικότητα… αλλά τα capital controls δε φέρνουν μόνο πάγωμα στην οικονομία, αλλά και στις ιδέες.

Το παρήγορο είναι πως οι καλοκαιρινές συναυλίες, μέσα σε όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό γνώρισαν μεγάλες πιένες. Τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι σε όλη την Ελλάδα ήταν «τίγκα», λειτουργώντας ιαματικά για όλους και δείχνοντας την ανάγκη του κοινού για καλό τραγούδι, διασκέδαση, διέξοδο από την σκυθρωπή καθημερινότητα.

Σας μεταφέρουμε τις ειδήσεις, αλλά και τις πληροφορίες για τα «σχήματα» που ψήνονται για το χειμώνα, σε όλα τα επίπεδα της «νύχτας»: πίστες (μεγάλες και μικρές), μουσικές σκηνές, ρεμπετάδικα, στέκια.

Νικολόπουλος & Ρέμος στο Διογένη

Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο δυνατές εκπλήξεις της νυχτερινής διασκέδασης! Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος συναντά τον Αντώνη Ρέμο στη σκηνή του Διογένης Studio. Η «επαφή» του Ρέμου με τον Νικολόπουλο μπορεί να στρέψει τον ερμηνευτή σε ακόμη πιο ουσιαστικά μονοπάτια. Ο Νικολόπουλος με την άσβεστη φλόγα του, την υψηλή τέχνη και τεχνική του, το ειδικό βάρος και την μεγάλη ιστορία του, και πάνω απ’ όλα με τα αθάνατα τραγούδια του είναι ικανός να λειτουργήσει ως δημιουργική πρόκληση σε καλλιτέχνες που και εμβέλεια και ικανότητες διαθέτουν. Την ίδια ώρα, όπως τονίσαμε και η «διασκέδαση» έχει ανάγκη από ανάλογες προτάσεις που θα αποτελέσουν ερέθισμα για τον κόσμο και τους φίλους του τραγουδιού.

Βελεσιώτου & Καλημέρη στο Σταυρό… ενώ η Ζουγανέλη περιμένει

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ευτύχησε στην ωριμότητά της να αναδείξει πλατιά τα χαρίσματά της. Η δασκάλα κατόρθωσε βαδίζοντας στην έκτη δεκαετία της ζήσης να αποκτήσει πιστούς φίλους -σαν τις «Μέλισσες» της- και να είναι περιζήτητη από τα μαγαζιά. Από 9 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή του Οκτώβρη, λοιπόν, η Βελεσιώτου σμίγει με την καλλικέλαδη Λιζέτα Καλημέρη στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Παράλληλα, οι πληροφορίες λένε πως αμέσως μετά, τη Βελεσιώτου περιμένει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Ακτή Πειραιώς! 

Πίτσα & Ζωή Παπαδοπούλου συναντούν την Αλκαίου στο Περιβόλι

Ένα γυναικείο τρίπτυχο αξιώσεων. Η σπουδαία Πίτσα Παπαδοπούλου, η πηγαία Λένα Αλκαίου, η ξεχωριστή Ζωή Παπαδοπούλου στο ιστορικό και ανακαινισμένο Περιβόλι τ’ Ουρανού στην Πλάκα. Γίνεται να μην πας;

Ρεπάνης, Ντουνιάς & Χαραλάμπους στην Αστροφεγγιά

Σήμερα Σάββατο ξεκινούν. Η επίσημη έναρξη μαζί με εκλεκτό επιτελείο μουσικών και ερμηνευτριών είναι τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Ο αειθαλής Αντώνης Ρεπάνης έχει κάνει την Αστροφεγγιά στα Πατήσια μόνιμο στέκι του. Συμπληρώνει 22 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Δε νομίζω να υπάρχει άλλο αντίστοιχο προηγούμενο στη νύχτα σε όλους τους τύπους και τα είδη διασκέδασης. Αναφερόμαστε άλλωστε σε έναν πηγαίο κιθαρίστα, συνθέτη και ερμηνευτή με σπουδαία προίκα στο ενεργητικό του.

Μαζί του ο Γιάννης Ντουνιάς που για δεκαετίες έχει γράψει με τη σειρά του το δικό του κεφάλαιο στο βιβλίο του λαϊκού τραγουδιού. Με συμπράξεις πρώτης γραμμής και δισκογραφία αξιώσεων με Καραμπεσίνη, Καρανικόλα, Βασίλη Βασιλειάδη, Νικολόπουλο, Πυθαγόρα, Ρεπάνη, Καμπουρίδη, Χρυσοβέργη, Γιατρά, Κορακάκη, αλλά και Γιάννη Μαρκόπουλο.

Κοντά τους και ο Βασίλης Χαραλάμπους, με ερμηνευτής αξιώσεων και με «γαλόνια» στις πλάτες του, με χρώματα από Στράτο και Γαβαλά κι ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι του Τάκη Σούκα που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και να «γράψει».

Καρράς & Μαζωνάκης στο Έναστρον

Σύμπραξη όλα τα λεφτά στην κατηγορία μεγάλες πίστες. Και οι δύο είναι στα καλύτερά τους και προέρχονται από γεμάτες σεζόν. Ειδικά ο Βασίλης Καρράς γνωρίζει μια «αναγέννηση» σε όλα τα επίπεδα. Η αυθεντικότητά του, η γκάμα του, τα «νυχτερινά» παράσημά του κερδίζουν ακόμη και τις όποιες λανθασμένες «χάρες» που κάνει κατά καιρούς αδικώντας ίσως την πορεία και τις δυνατότητές του. Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι αυτός που… είναι. Στα συν του η πολύ καλή και δεμένη μπάντα του με τον δεξιοτέχνη μπουζουξή Θανάση Βασιλά -σολίστας παράλληλα και στην ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης- στην πρώτη γραμμή.

Λέκκας & Στεργίου στις Γραμμές

Ο Βασίλης Λέκκας στις Γραμμές με τον δεξιοτέχνη μπουζουξή Παναγιώτη Στεργίου. Με λαϊκό πρόγραμμα και ένα νέο καθαρόαιμο λαϊκό δίσκο, ο ερμηνευτής αναμένεται να χαρίσει εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Βιτάλη & Ασλανίδου στο Φως

Ελένη Βιτάλη και τη Μελίνα Ασλανίδου στη σκηνή του Φως στην Ιερά Οδό στο Γκάζι. Τι όμορφο που ακούγεται!

Οι πληροφορίες

- Ο Μπάμπης Τσέρτος βαδίζει για τις Διαδρομές στην Πατησίων.

- Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σμίγει σε νέα μουσική σκηνή των Αθηνών με το Βασίλη Σκουλά. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους το τραγούδι «Αυτή η γη έχει φωνή» που βάφτισε και την παράστασή τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώ ετοιμάζουν και τα καινούργια τους.

- Πιθανότατα στο Vox θα μεταφερθεί το δοκιμασμένο δίδυμο Νατάσα Θεοδωρίδου και Γιώργος Θεοφάνους

- Θα συνεχίσει να είναι στο Fever ο Νίκος Οικονομόπουλος

- Ο Νίκος Βέρτης σταθερά στο Κέντρο Αθηνών (ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει)

- Frangelico πάνε ο Αντύπας και ο Χρήστος Μενιδιάτης (ο παλιός είναι αλλιώς και ο νέος είναι ωραίος)

- Ξανανοίγει μετά από 2 χρόνια ο ιστορικός Ζυγός στην Πλάκα

- Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Πάνος Κιάμος θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του στο «Club 22» στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 22

- Ποσειδώνιο – Πλούταρχος. Σταθερή αξία!

- Στο Τeatro Music Hall θα συναντήσουμε το «υπερσχήμα» -λένε τώρα- Πάολα-Αργυρός.

- ΑCRO πάνε ο Γιώργος Σαμπάνης με τις Μέλιsses

- Σταυρός του Νότου – Και στο μεγάλο και στο μικρό «στρατός» καλλιτεχνών ως συνήθως (Μάλαμας, Πασχαλίδης, Ζερβουδάκης, Κατσιμίχας, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπαλάφας, Γραμμένος, Παπαγεωργίου, Παπαϊωάννου & Καραντωνίου κ.ά)

- «Χίλιες και δύο νύχτες» με μαγικές εναλλαγές στο πρόγραμμα όπως συνήθως

- «Πέραν» ομοίως και με εξαιρετική κουζίνα!

- Φεστιβάλ λαϊκού τραγουδιού τον Οκτώβρη στη μουσική σκηνή Χαμάμ στα Άνω Πετράλωνα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!