Οι προτάσεις της εβδομάδας (7/2 - 13/2)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Γιώτα Νέγκα τα παίζουν «Όλα για όλα»

Ola gia ola promo 1 SMALL
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και γιορτάζουν για όλα εκείνα τα φαινομενικά ετερώνυμα που κρύβουν μέσα τους τις πιο αλληλένδετες δυνάμεις. Οι δυο τους δίνουν τα χέρια και ξεκινούν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον κάνοντας μια κυκλική πορεία που ενώνει τις κοινές τους καταβολές. «Όλα για όλα» που παίζονται στην καθημερινότητα μας, στα όνειρά μας, στην ίδια σκηνή.

Οι δισκογραφίες τους, οι συνεργασίες τους, οι δρόμοι που τόσα χρόνια περπατούσαν γίνονται ένα. Ξεκινούν από τα ερεθίσματα που έγιναν οι προσωπικές τους αφορμές, περνούν μέσα από τα διαφορετικά για τον καθένα τους ταξίδια, αυτά που τους έκαναν να ανακαλύψουν ποιοι είναι πραγματικά και καταλήγουν ξανά στην αρχή τους. Εκεί που εντοπίζουν την αιτία που τους έφερε μέχρι το σήμερα, αλλά και τις κοινές κλωστές, που τους ένωσαν στην ίδια σκηνή. Ένα παιχνίδι με το πριν και το τώρα, μια αναδρομή στη συναισθηματική μνήμη.

Ο Βασίλης γίνεται η Γιώτα. Η Γιώτα γίνεται ο Βασίλης. Ανακαλύπτουν μαζί το λαϊκό τραγουδιστή που κρύβει εκείνος μέσα του και τη ροκ φιλοσοφία που ακολουθεί τη ζωή εκείνης. Διαβάζουν ο ένας στον άλλο τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η ρίζα τους είναι μία και κοινή. Αυτή την κοινή ρίζα προσπαθεί να φωτίσει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, έχοντας την επιμέλεια αυτού του προγράμματος.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα ξεκινούν τις χειμερινές εμφανίσεις τους στην Αθήνα στο «ANODOS live stage» σε ένα παιχνίδι που τα παίζουν «Όλα για όλα».

Μαζί τους οι μουσικοί:

Πιάνο, keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Μπουζούκι: Νίκος Κατσίκης
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Ακορντεόν: Dasho Κurti
Βιολί: Μαίρη Μπρόζη
Ηλεκτική Κιθάρα: Γιάννης Αυγέρης
Ακουστική Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου

Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος, Βασίλης Μιχαηλίδης, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Γραφιστική επιμέλεια: Μάνος Σαλούστρος
Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Info:


Κάθε Σάββατο από 9 Φεβρουαρίου και για 5 μόνο παραστάσεις
Ώρα έναρξης 23:00

ANODOS live stage – Πειραιώς 183, Αθήνα
Τηλ κρατήσεων 210 34 68 100
Ηλεκτρονικές κρατήσεις www.anodoslivestage.gr

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος live στο Half Note

49948642 10156827470948911 6090073719454040064 n small
Η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη νέα τους μουσική παράσταση για πρώτη φορά στην σκηνή του ιστορικού Half Note την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Η βραδιά θα είναι βασισμένη στην πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά «Κάψτε το σπίτι», τη συνέχεια της συνεργασίας τους με τον μεγάλο ποιητή Μάνο Ελευθερίου που καθόρισε το στίγμα τους. Στην παράσταση ακούγονται αφηγήσεις με την φωνή του ποιητή σε πρωτότυπα κείμενα του - έμμετρα παραμύθια όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα μας συστήνουν και τη δική τους ξεχωριστή προσέγγιση σε δημοφιλή τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου από καλλιτέχνες όπως οι Adele, Elton John, Tom Waits, Nick Cave, Sting, Joni Mitchell, Bregovic, Κραουνάκης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός, Γαλάνη, Σουγιούλ, Μουζάκης, Μαυρουδής, Χιώτης, Νικολόπουλος αλλά και το ισχυρό προσωπικό τους αποτύπωμα σε ερμηνείες με δυναμισμό και συναίσθημα και ενορχηστρώσεις με τζαζ και ethnic ηχοχρώματα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άρης Βλάχος

Παίζουν οι μουσικοί:

Σπύρος Παναγιωτόπουλος: τύμπανα
Παναγιώτης Καψαμπέλης: κιθάρες
Άννα Λάκη: ακορντεόν
Πέτρος Σταμέλος: ηλεκτρικό μπάσο
Άρης Βλάχος: πιάνο, ενορχήστρωση

Info:


Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€ (μπαρ), 15€ (τραπέζι)
Προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Ο Κώστας Χατζής στο Half Note

kostas xatzis half note
Στη σκηνή του Half Note, ο Κώστας Χατζής μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ. Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει», μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή.

Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή υπηρετώντας πιστά το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στην ξεχωριστή φωνή του καταφέρνει να επικοινωνεί με το κοινό του μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο.

Επιστρέφει στο Half Note για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των διαχρονικών τραγουδιών του «Απ’ το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και πολλών ακόμη. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Τραγούδι: Μαρία Αλεξίου – Αντωνία Χατζίδη
Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις- Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης
Φλάουτο – σαξόφωνο – κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης
Τύμπανα – κρουστά: Χρήστος Αλεξόπουλος
Κοντραμπάσο: Αλέξανδρος Πάντζος

Info:


Από την Παρασκευή 8 έως τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Τη Δευτέρα 11/2 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Προπώληση: www.viva.gr

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Ο Μανώλης Λιδάκης στο Γυάλινο Up Stage

lidakis gialino small
Μια αναδρομή σε τραγούδια σταθμούς της καριέρας του αλλά και διάθεση να φωτίσει λιγότερο γνωστά τραγούδια της δισκογραφίας του.

Από Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι

Ο Μανώλης Λιδάκης, από τους σημαντικότερους ερμηνευτές που διαθέτουμε, με την εξαιρετικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία που έχει σημαδευτεί από πάμπολλες επιτυχίες και τραγούδια που είναι κλασικά πια, έρχεται στο Γυάλινο Up Stage, από 9 Φεβρουαρίου, για εμφανίσεις κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Μια επιστροφή στο χώρο με τον οποίο συνδέθηκε με εξαιρετικά πετυχημένες και αξέχαστες παραστάσεις, για να παρουσιάσει το νέο του πρόγραμμα. Μια αναδρομή σε τραγούδια σταθμούς της καριέρας του αλλά και διάθεση να φωτίσει λιγότερο γνωστά τραγούδια της δισκογραφίας του που κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του.

Με επιλογές από τραγούδια σημαντικών δημιουργών που ξεχωρίζει, από παλιά λαϊκά μέχρι σύγχρονα τραγούδια και φυσικά κάποια από τα καινούργια τραγούδια που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, ο Μανώλης Λιδάκης θα επιχειρήσει ένα μουσικό ταξίδι που είναι αδύνατο να μην συγκινήσει.

Μαζί του η αξιόλογη νέα ερμηνεύτρια Άννα Ψυχογιού.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιάννης Άνινος: κοντραμπάσο
Σπύρος Δέλτα: κιθάρες
Διονύσης Θεοδόσης: κλαρίνο, φλογέρες
Βασίλης Κατσαμπέλας: κρουστά
Γιώργος Σπηλιόπουλος: μπουζούκι
Γιώργος Σχοινάς: πιάνο, ακορντεόν

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Κολεβέντης
Ηχοληψία: Βασίλης Ηλιάδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Αργύρης Καλοπήτας

Info:


Κάθε Σάββατο στις 22.00 και Κυριακή στις 15.30

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
25 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
70 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
140 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr: ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Σταύρος Κυριακάκης & The 3 Amateurs στο The Zoo

MHTRA OGDOO KYRIAKAKHS small
Ο Σταύρος Κυριακάκης, γνωστός και ως Αραχτοπώλης των Κυθήρων, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική όταν άκουσε για πρώτη φορά στα δεκατρία του χρόνια τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Με βασική επιρροή τον Παύλο, τα blues και το σύνολο της ελληνικής ποιοτικής μουσικής άρχισε να παίζει με μπάντες σε μικρούς χώρους.

Αυτές οι μουσικές επιρροές του τον οδήγησαν στην ένωση ήχων από διαφορετικά είδη μουσικής και έτσι προέκυψαν οι πρώτες διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών.

Το καλοκαίρι του 2013 στα Κύθηρα, ως αποτέλεσμα μια υπέροχης μουσικής παρέας με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και τον Γιώργο Λιμάκη, αποφασίστηκε η μουσική σύμπραξη πάνω στις διασκευές του Σταύρου.

Στην πορεία ενώθηκε με τη συντροφιά και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος και έτσι προέκυψε η μπάντα «Σταύρος Κυριακάκης & The 3 Amateurs», αρχίζοντας εμφανίσεις στην Αθήνα, στα Κύθηρα και στην Κρήτη.

Αυτή η μουσική σύμπραξη αποτυπώθηκε και ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2019 με τίτλο «Τουγκουτουμπιτρου» από το Ogdoo Music Group. Προάγγελος αυτής της δουλειάς είναι το digital single «Ο Καϊξής», μια από τις πιο αγαπημένες διασκευές του Σταύρου με μπλουζ και σόουλ διάθεση.

Με αφορμή τον επερχόμενο δίσκο του «Τουγκουτουμπιτρου», δίνει μία μοναδική συναυλία στη μουσική σκηνή του Τhe ZOO, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Σταύρος Κυριακάκης: Φωνή – Κιθάρα
Γιώργος Λιμάκης: Κιθάρα
Γιώτης Κιουρτσόγλου: Μπάσο
Καλλίστρατος Δρακόπουλος: Drums

Info:


Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 21 0674 5375

Μαρινέλλα & Κώστας Μακεδόνας στο Διογένης Studio

makedonas marinella afisa diogenis
Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, Ήβη Αδάμου. Μαζί τους η Έλενα Παπαρίζου.

Η μουσική πρόταση που παρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην Πύλη Α, έρχεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Αθήνα.

«Η μουσική είναι ζωή» για 10 μόνο παραστάσεις

Η Μαρινέλλα, ο Κώστας Μακεδόνας, οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, η Ήβη Αδάμου και η Έλενα Παπαρίζου ενώνουν τους διαφορετικούς μουσικούς τους ήχους, σε μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών, με κοινό στόχο να ανοίξουν τα σύνορα της μουσικής.

Συμμετέχουν επίσης οι: Ιάσονας Μανδηλάς, Πάνος Μαλικούρτης

Συντελεστές

Art Direction: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Production Design: Γιώργος Λύρας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Τρισδιάστατος σχεδιασμός σκηνικού: Σωτήρης Μητσούλας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Χορογραφίες: Chali Jennings
Μαέστροι: Δημήτρης Μαργιολάς, Θανάσης Χόνδρος

Μουσικοί:

Βασίλης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Δήμος Πολυμέρης: ακορντεόν
Παναγιώτης Γεωργοτάς: μπάσο
Παναγιώτης Σαμαράς: ακουστική κιθάρα
Ibrahim Ibrahimoglou: κρουστά
Κώστας Λασκαράκης, Γιώργος Κορτσινίδης: τύμπανα
Γιάννης Πούλιος: κιθάρα
Γιώργος Σκριπιτάρης: πνευστά
Στέλιος Παπακοσμίδης: πλήκτρα
Σάκης Σωτηριάδης: πλήκτρα
Αντώνης Σαρακατσάνος: πλήκτρα

Σχεδιασμός Ήχου: Μπίρης Μπάμπης, Καράγιαννης Γιώργος, Ξυδάκης Γιάννης

Info:


Από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο Diogenis Studio στην Αθήνα κάθε Σάββατο στις 22:00 και κάθε Κυριακή στις 19:00

Διογένης Studio
Λεωφ. Συγγρού 259, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 21 0942 5754

Τιμές

Σάββατο

Εξώστης:
Α σειρά 35€ με ποτό
Β & Γ σειρά 28€ με ποτό
Κόκκινη ζώνη 18€ με ποτό

Πλατεία:
Πλατεία 2η & 3η & 4η σειρά 220€ special | 180€ η απλή φιάλη

Κυριακή

Εξώστης:
Α σειρά 30€
Β & Γ σειρά 23€
Κόκκινη ζώνη 15€

Πλατεία:
Α ζώνη: 200€
2η & 3η & 4η σειρά 180€
Η υπόλοιπη πλατεία 160€

Ο Παντελής Θαλασσινός στα «Πιο ωραία λαϊκά»

alsos pantelis
Η μουσική παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου συνεχίζεται στο Άλσος με εκλεκτούς καλεσμένους και το Φεβρουάριο!

«Δεν μας βαστάνε τα παλιά
μας διώχνουν τα καινούργια
κι εμείς μια πόλη - αγκαλιά
ψάχνουμε στα τραγούδια»

Αυτούς τους πολύ ωραίους στίχους του Άλκη Αλκαίου μελοποίησε πρόσφατα ο Παντελής Θαλασσινός και θα τους τραγουδήσει μαζί με άλλα δικά του αγαπημένα λαϊκά τραγούδια για 2 Παρασκευές, στις 8 και 15 Φεβρουαρίου, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την παρέα των ανθρώπων που ανταμώνουμε, τραγουδάμε και τσουγκρίζουμε τα ποτηράκια μας «στα πιο ωραία Λαϊκά» της Λίνας Νικολακοπούλου, κάθε Παρασκευή στο Άλσος!

Τραγουδούν: Ρία Ελληνίδου, Θάνος Ματζίλης, Νεκταρήλια Τσομπάνογλου

Guest: 8 & 15/2: Παντελής Θαλασσινός

Παίζουν οι μουσικοί:

Μανώλης Πάππος – μπουζούκι
Αυγερινή Γάτση – ακορντεόν, νέι, τραγούδι
Ηλίας Μαντικός – κανονάκι
Στράτος Σαμιώτης – κρουστά
Μιχάλης Δάρμας – μπάσο
Κώστας Νικολόπουλος - κιθάρες

Καλλιτεχνική επιμέλεια - Επιλογή τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Νικολόπουλος
Ηχοληψία: Παναγιώτης Πετρονικολός, Ηλίας Τριντής
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη

Info:


Κάθε Παρασκευή
Ώρα έναρξης: 21.00

Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8227471

Τιμές εισιτηρίων

A Ζώνη: 25€
Β Ζώνη: 20€ Μ.Π.
Πίσω εξώστης (περιορισμένη ορατότητα): 15€
Όρθιοι: 10€

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό. Ποτό συμπεριλαμβάνεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες αναγράφεται Μ.Π.

Προπώληση:

-www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα Public
-εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 210 8227471

Προσβασιμότητα

Λεωφορείο:
γραμμή 224 στάση Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) (120m)
γραμμή 035 στάση Ευελπίδων (270m)
γραμμή 054 στάση Αγγελοπούλου
γραμμή 022 στάση Πανελλήνιος (500m)

Τρόλεϊ
γραμμή 2, 4, 5, 11, 15

Ηλεκτρικός
Σταθμός Βικτωρίας (900m)

Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Project Management: WELL ART LIVE

Ο Κώστας Κακογιάννης στο Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης με τις «Εικόνες της μουσικής»

CACOYANNIS EIKONES POSTER small
Μετά την εξαιρετική επιτυχία που είχε το πολυθέαμα «Εικόνες της Μουσικής» στην αίθουσα της UNESCO στο Παρίσι και τις εγκωμιαστικές κριτικές από το ενθουσιώδες πολυεθνικό κοινό, o Κώστας Κακογιάννης, ανιψιός και τελευταίος μουσικός συνεργάτης του μεγάλου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, εμφανίζεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Ιδρύματος και μαζί με τη ΔΙΑΣΤΑΣΗ και τους πιο στενούς του συνεργάτες εγκαινιάζουν την περιοδεία της παράστασής του στην Ευρώπη, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Κώστας Κακογιάννης, ο κατά το BBC «άνθρωπος ορχήστρα» που αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Κύπριους συνθέτες, γιορτάζει τα 30 χρόνια μουσικής του δημιουργίας. Κατάφερε από νωρίς να δημιουργήσει ένα αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος γραφής που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου με τα ηχοχρώματα της ευρωπαϊκής. Με συνεργασίες που απλώνονται από το Los Angeles μέχρι το Βιετνάμ και αφιερώματα στο έργο του από διεθνή δίκτυα, όπως το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV6 της Κίνας και το BBC, σήμερα ζει και εργάζεται στα βουνά του Τροόδους της Κύπρου, όπου ίδρυσε μαζί με τον λογοτέχνη Πάμπο Κουζάλη τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό «Παράκεντρο». Ο Κώστας Κακογιάννης υπογράφει τη μουσική για πάνω από 50 τηλεοπτικές παραγωγές, 30 θεατρικές παραστάσεις και 15 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι ερμηνευτές όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Johnny Logan, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αλέξια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.ά.

Μερικά από αυτά τα τραγούδια, σε ποίηση του στενού συνεργάτη τού συνθέτη Πάμπου Κουζάλη, του κορυφαίου ποιητή της Κύπρου Δημήτρη Λιπέρτη, αλλά και του Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσιάζονται ζωντανά κάτω από τη σκηνοθετική ματιά και τους φωτισμούς του Μάριου Παπαδόπουλου. Στη σκηνή η 35μελής χορωδία της «Διάστασης» υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου, το 10μελές μπαλέτο του Ομίλου με τις χορογραφίες των Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρίας Μέση Αγγελίδου και Ελένης O’Κeefe, οι σοπράνο Μαρία Παπαϊωάννου και Ειρήνη Κακογιάννη, η ηθοποιός Μάρα Κωνσταντίνου και ο Κωνσταντίνος Μελίδης.
Συμμετέχει επίσης o συνθέτης και τραγουδιστής Νικόλας Μεταξάς. Τον πολύπλοκο ηχητικό σχεδιασμό ανέλαβε ο Αντρέας Γεωργαλλής.

Εκτός από τον Κώστα Κακογιάννη που θα παίξει πιάνο, βιολί, φλάουτο και πιθκιαύλι, την ορχήστρα απαρτίζουν οι εξαίρετοι μουσικοί Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο και recorder), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Γιώργος Σπύρου (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Κώστας Πετρίδης (ακορντεόν), Αντριάνα Σεργίδου (πιάνο) και ο ποιητής Πάμπος Κουζάλης στην απαγγελία και στα κρουστά.

Σε κάθε θεατή θα δοθεί δώρο ένα συλλεκτικό CD με σπάνιες ηχογραφήσεις τραγουδιών του Κώστα Κακογιάννη με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Νταλάρα, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γιάννη Κότσιρα, Αλέξια, Καλλιόπη Βέττα κλπ.

Info:


Κώστας Κακογιάννης - «Εικόνες της Μουσικής»
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

12 & 13 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ.

Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00.

Η Γεωργία Νταγάκη στο Ίλιον Plus

ntagaki ilion
Η Γεωργία Νταγάκη δίνει το σύνθημα και ντύνει με τις πιο όμορφες μελωδίες, τα Σάββατα του Φλεβάρη στο Ίλιον Plus.

Με τραγούδια που μιλούν στην ψυχή, σε μια διαδρομή που ξεκινάει πρώτα από την «καρδιά», διασχίζει «σύννεφα» κάνοντας και πάλι το «ίδιο λάθος».

Παλιά και νέα τραγούδια συνδέονται με αρμονία σε ένα ανανεωμένο Live, με την κρητική λύρα να έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα, εντυπωσιάζοντας και τους πιο «απαιτητικούς» θαμώνες.

Παίζουν οι μουσικοί:

Λουκάς Καλαντζάκος - Τύμπανα
Νίκος Ταβουλάρης - Κιθάρα
Θάνος Σταυρίδης - Ακορντεόν
Αχιλλέας Ταμπάκης - Μπάσο

Info:


Σάββατα 9, 16 & 23 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 22:30
Ίλιον Plus
Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 88 24 383

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ με ποτήρι κρασί ή μπύρα (όρθιοι), 15 ευρώ με ποτό (όρθιοι)
Φιάλη ποτό: 120 ευρώ - Μπουκάλι κρασί 60 ευρώ (καθήμενοι)
Προπώληση: Viva.gr

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο Σταυρό του Νότου Club

zervakis small
Είναι από τους χαρισματικούς νέους δημιουργούς και τραγουδιστές που έχουν έρθει από την Κρήτη τα τελευταία χρόνια. Αρχικά τον γνωρίσαμε από τη γεμάτη νεωτεριστικά στοιχεία κυκλοφορία του album «Μωσαϊκό». Μετά ήρθε η τρομερά πετυχημένη συνεργασία του με τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο «Άντε να σταθώ στα πόδια μου» και κατόπιν η συνεργασία του σε συναυλίες και στη δισκογραφία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο που κρατάει ακόμα ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα κοινό άλμπουμ με τον Βασίλη Σκουλά, το «Κεχριμπάρι και ζαφείρι».

Με τόσες ζηλευτές συνεργασίες και ένα κοινό που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, συνεχίζει τις τακτικές του εμφανίσεις στην Αθήνα, ερχόμενος στο Σταυρός του Νότου club, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.
Θα ερμηνεύσει τόσο επιλογές από το ρεπερτόριό του, όσο και τραγούδια που κατέχουν θέση στα αγαπημένα του ακούσματα, που δεν είναι τόσο προφανή.

Μαζί του, η μόνιμη μουσική του παρέα, μουσικοί με τους οποίους εμφανίζεται ζωντανά τα τελευταία χρόνια.

Λαούτο & τζουρά: Μιχάλης Παχάκης
Ακουστική κιθάρα: Μιχάλης Δασκαλάκης
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Νεονάκης
Μπάσο: Μιχάλης Μπουτσάκης
Τύμπανα: Νικόλας Χριστόπουλος

Ήχος: Μάνος Τσιριγωτάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Μπράτσης

Info:


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου
Είσοδος: 13 ευρώ (μπύρα ή κρασί)
Έναρξη: 22.30

Σταυρός του Νότου Club
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975

Ο Στέλιος Τσουκιάς στο Σταυρό του Νότου Club

tsoukias small
Special Guest Αγγελική Τουμπανάκη

Ο Στέλιος Τσουκιάς, πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, στον Σταυρό του Νότου Club την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, για μία live εμφάνιση στην Αθήνα, μετά την κυκλοφορία των δύο πρώτων του κομματιών.

Ο Στέλιος Τσουκιάς κυκλοφόρησε το πρώτο του single, «Άστα τα μαλλάκια σου» τον περασμένο Οκτώβριο, μια ανασύνθεση του γνωστού τραγουδιού των Αλέκου Σακελλάριου και Μιχάλη Σουγιούλ, ενώ το επόμενό κομμάτι του «Μη μου μιλάτε για χορούς», κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Στέλιος έχει εμφανιστεί σε σημαντικές σκηνές του Λονδίνου, όπως το Ο2 Academy Islington και το Zigfrid von Underbelly, ενώ έχει ανοίξει τις συναυλίες της Ηρώς, του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Φοίβου Δεληβοριά στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ετοιμάζει το πρώτο του προσωπικό album. Η μακρόχρονη παραμονή του εκτός Ελλάδας και οι εμπειρίες που απέκτησε ταξιδεύοντας σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, τον έκαναν να νιώσει την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στον πολιτισμό της χώρας του, να γράψει και να τραγουδήσει στη γλώσσα του, αλλά και να εμπλουτίσει την μουσική του με ήχους απ’ όλο τον κόσμο.

Με τη συνοδεία διακεκριμένων μουσικών, θα παρουσιάσει τα τραγούδια του, αλλά και θα μας ταξιδέψει δίνοντας μία άλλη όψη και προσέγγιση σε ένα ευρύ πρόγραμμα αγαπημένων του ερμηνευτών και μουσικών που τον έχουν καθορίσει, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Αγγελάκας, o Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, αλλά και πολλοί άλλοι.

Στο πρώτο του αυτό live θα υποδεχτεί στη σκηνή σε μία φιλική guest συμμετοχή την εξαιρετική Αγγελική Τουμπανάκη.

Ερμηνεία, τραγούδι, ακουστική κιθάρα: Στέλιος Τσουκιάς
Τρομπέτα: Παντελής Στόικος
Ακορντεόν - Πλήκτρα: Θάνος Σταυρίδης
Ηλεκτρική κιθάρα: Κώστας Γεωργιάδης
Μπάσο: Τραϊανός Αλμπανούδης
Ντραμς: Γιώργος Μπαλτάς
Φωνητικά: Αθηνά Αναγνώστου

Info:


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 12€ ορθίων με μπύρα ή κρασί, 15€ καθήμενοι με μπύρα ή κρασί

Σταυρός του Νότου Club
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975

Ο Θοδωρής Νικολάου στη Σφίγγα

nikolaou mpalaska sfigga
Μαζί του η Άννα Μπαλάσκα. Φιλική συμμετοχή: Πολυξένη Καράκογλου

Ο Θοδωρής Νικολάου συνεχίζει τις εμφανίσεις του στη μουσική σκηνή Σφίγγα! Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο, κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα, θα καταρτίζει για το κοινό ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Ομπρέλα», αλλά και τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής, και όχι μόνον, δισκογραφίας.

Μαζί του θα είναι η Άννα Μπαλάσκα, μία νέα, δυναμική παρουσία από τη Θεσσαλονίκη, που μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ινδικό γιασεμί».

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου υποδέχονται την καλεσμένη τους Πολυξένη Καράκογλου! Θα τους πλαισιώνουν τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, οι Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, Θοδωρής Δ. Νικολάου στην κλασική κιθάρα, Simone Mongelli στα κρουστά και Γιώργος Μουχτάρης στο κοντραμπάσο.

Τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Παπαχριστούδης και το σχεδιασμό του ήχου και την ηχοληψία ο Φώτης Πανταζής.

Info:


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149

H Αγγελική Τουμπανάκη ξανά στο Σταυρό του Νότου Club

toubanaki afisa stn small
Μετά τις τρεις επιτυχημένες παραστάσεις (Δεκέμβριος 2018) και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, η Αγγελική Τουμπανάκη και οι συνεργάτες της μας προσκαλούν ξανά στον ξεχωριστό πολυσύνθετο μουσικό κόσμο τους στον Σταυρό του Νότου club, τις Κυριακές 10, 17 & 24 Φεβρουαρίου.

Η βοκαλίστα - ερμηνεύτρια δημιουργεί παρέες μουσικές, προσκαλεί, πειραματίζεται και ελευθερώνεται μουσικά πέρα από σύνορα και νόρμες με το «Toubanaki Music Projects».

Με δεκατέσσερα χρόνια μουσικής διαδρομής στη Contemporary Vocal, World και Electronic Jazz, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις, τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και σκοπούς από την παράδοση των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας, τα οποία αναμειγνύει με Jazz αρμονία και crossover διάδραση.

Μαζί με τους εκλεκτούς και ευέλικτους μουσικά συνεργάτες, Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο, Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, δημιουργούν ένα σύγχρονο πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον, με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες.

Το τσιγγάνικο Gelem, η θρυλική μεξικάνα Liorona, η Φάτα Μοργκάνα του ποιητή, η Τρυγόνα της πολυφωνίας, το τραγικό Strange Fruit συνδέονται μέσα από την ερμηνευτική αισθητική και ενορχηστρωτική προσέγγιση της Αγγελικής και των συνεργατών της.

Κάθε Κυριακή μαζί της θα είναι ένας διαπρεπής καλεσμένος. Στις 10/2 ο Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), στις 17/2 ο Βασίλης Κώστας από την Βοστώνη (λαούτο) και στις 24/2 ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν) και το πενταμελές πολυφωνικό συγκρότημα Terra Voce (Αντιγόνη Στάππα, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Προκοπίου, Μαρίνα Ξαφολίδη, Μελίνα Χάρρις).

Συντελεστές

Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα, συνθέσεις
Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops
Στάθης Άννινος: πιάνο, Fx
Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, music design programming

Συνεργάτες

Ηχοληψία: Σωτήρης Παπάκος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Μπράτσης
Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός & Ελευθερία Άνθη
Σχεδιασμός αφίσας: Ελευθερία Άνθη

Info:


Κυριακές 10, 17 & 24 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμή Εισόδου: Bar 14€ (κρασί, μπύρα)
Τραπέζι 17€ (ελάχιστη κατανάλωση)

Σταυρός του Νότου Club
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!