Οι προτάσεις της εβδομάδας (28/2 - 6/3)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο

vamvakaris kata xarxako
Ο Σταύρος Ξαρχάκος συνεχίζει στο Gazarte με τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων και με μία ακόμη ανατρεπτική πρόταση. Από τις 2 Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, θα ξεκινήσει ένα πρωτόγνωρο μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στον Πατριάρχη του ρεμπέτικου και πρόδρομο του κατοπινού λαϊκού τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη.

Μια τολμηρή προσέγγιση από τον Σταύρο Ξαρχάκο, που προσκάλεσε τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Μιχάλη Μυτακίδη (a.k.a. B.D. Foxmoor των Active Member), σε μία αναπάντεχη σύμπραξη.

Τα εμβληματικά τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη θα αντηχήσουν στην κεντρική σκηνή του Gazarte μέσα από την αφοπλιστική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη και την ιδιαίτερη ερμηνεία του Μιχάλη Μυτακίδη.

Ιστορικής σημασίας τραγούδια θα ακουστούν όπως δεν έχουν ακουστεί ξανά, μέσα από τη μοναδική μουσική γραφή του Σταύρου Ξαρχάκου, διευθύνοντας την εννεαμελή ορχήστρα εξαίρετων μουσικών. Συμμετέχει ο γιος του Μάρκου, Στέλιος Βαμβακάρης.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος μας συνθέτης μιλά με ευλάβεια και σεβασμό για τη μουσική και το έργο του πρωτομάστορα Συριανού. Σίγουρα όμως είναι η φορά που ξεπερνά τα δεδομένα και μας αποκαλύπτει ένα νέο ορίζοντα.

Ένα αφιέρωμα πέρα από κάθε μουσικό στερεότυπο στη μουσική της Ελλάδας, στο ρεμπέτικο τραγούδι και στο θεμελιωτή του, Μάρκο Βαμβακάρη.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Νεοκλής Nεοφυτίδης - Πιάνο
Βασίλης Δρογκάρης - Ακορντεόν
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - Κλασική Κιθάρα, Νυκτά Έγχορδα
Γιώργος Λιμάκης – Κιθάρα
Ηρακλής Ζάκκας - 1ο Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Τζουράς
Δημήτρης Ρέππας - Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Τζουράς
Μιχάλης Δήμας - Μπουζούκι, Μπαγλαμάς
Αντώνης Τζίκας - Κοντραμπάσο

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Στέφανος Χατζόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Λάιος

Info:


Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 2 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: Σάββατο: 21.30 | Κυριακή: 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: Α' Ζώνη 45€ Ι Β' Ζώνη 35€ Ι Γ' Ζώνη 25€ Ι Βar 12€
Ταμείο: Α' Ζώνη 48€ Ι Β' Ζώνη 38€ Ι Γ' Ζώνη 28€ Ι Bar 16€
Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

Gazarte Main Stage
Βουτάδων 34, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0346 0347

«Οι ποιητές μας τραγουδούν» με τον Μανώλη Μητσιά & την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

mitsias karampeti emporikon
Μια ανθολογία της ελληνικής μελοποιημένης ποίησης από την Σαπφώ στον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο.

Ποίηση, μουσική και τραγούδι. Η Ελλάδα μέσα από τους στίχους των ποιητών και μαζί μελοποιημένοι δέκα συνθέτες.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιστρέφουν με το πιο ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών. Μια συνεργασία που συζητήθηκε. Μια καλλιτεχνική πρόταση που αγαπήθηκε, μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Ακούγονται μελοποιημένοι οι: Σαπφώ, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Κ.Π. Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.

Συντελεστές:

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης
Πιάνο - Ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μπουζούκι - Μαντολίνο: Γιάννης Ματσούκας

Οργάνωση παραγωγής: Cricos Productions

Info:


ΘΕΑΤΡΟ «ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ»

Τα Σάββατα 02, 09 και 16 Μαρτίου
Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές Εισιτηρίων από 15€

Προπώληση:

ticket365.gr, τηλέφωνο: 211 1000 365
viva.gr, τηλέφωνο: 11876
Στο Vivakiosk στην Πλατεία Συντάγματος
Καταστήματα: Wind, EKO, Metro, My Market, Shell, BP, Seven Spots, Yoleni's, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Στο Viva spot Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Γκάζι)
2002GR & Friends - 45th Anniversary!
Kyttaro 2002GR 2 March for web
Η μεγάλη γιορτή μιας μεγάλης μπάντας. Special Guests: Χρήστος Κυριαζής, Εκείνος & Εκείνος, Δημήτρης Μεντζέλος (Ημισκούμπρια), Κάτια Σαμαντζή & Τάκης Δαμάσκης (C-REAL), Tasos & Maseles, Marianthi.

Οι θρυλικοί 2002GR συμπληρώνουν φέτος 45 χρόνια δημιουργίας και ζωντανών εμφανίσεων! Η καλύτερη αφορμή για να καλέσουν τους φίλους τους και να «στήσουν» μια ζωντανή μουσική γιορτή γεμάτη ανεπανάληπτες τραγουδάρες καλή διάθεση και πολλές εκπλήξεις...

Έτσι, το πρώτο Σάββατο της Άνοιξης, ο Ηλίας Ασβεστόπουλος και η παρέα του, από τις πλέον επιδραστικές μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής που πρώτη πάντρεψε ιδανικά την ποπ με το ροκ, χαρίζοντας μας αξέχαστες επιτυχίες όπως: «Τι να σου προσφέρω», «Άννα», «Μαγική Αυλή», «Δεν είσαι έρωτας», «Ο σιδερένιος άνθρωπος», «Ίσως να 'ναι αύριο αργά», «Είπες Πως» και τόσες άλλες, σας περιμένουν στη σκηνή του Κυττάρου με δεκάδες επιτυχίες στις αποσκευές τους και ενθουσιασμό μικρών παιδιών παρέα με σπουδαίους καλλιτέχνες, που έγραψαν την ιστορία μαζί ή επηρέασαν βαθιά με τις μουσικές τους.

Info:


Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Πόρτες: 22.00
Εισιτήριο: 10€

Κύτταρο
Αχαρνών & Ηπείρου, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 8224134, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δημήτρης Μπάσης Κυριακές μεσημέρι στο Άλσος

mpasis alsos kyriakes
Ο Δημήτρης Μπάσης, έρχεται στο Άλσος για τρεις Κυριακές σε ένα μεσημεριάτικο λαϊκό πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από το ήθος της μουσικής και του τραγουδιού του.

Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάσης θα εμφανιστεί σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και άλλα αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά, θα ζωντανέψουν από τα χρώματα της φωνής του, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας κυριακάτικης γιορτής που ενώνει μαγικά το κοινό και το μεταμορφώνει σε μια μεγάλη παρέα.

Το Άλσος υποδέχεται την Άνοιξη, συνεχίζοντας να στήνει ξεχωριστές παραστάσεις υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σαββόπουλου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος εδώ, με τον Δημήτρη Μπάση, έφτιαξαν ένα πρόγραμμα μεσημεριάτικου κεφιού και κυριακάτικης απόλαυσης στο Άλσος. Μέσα στο πανέμορφο αυτό μαγαζί που γύρω του έχει το καταπράσινο πάρκο, η μουσική ξεχύνεται απ’ τα παράθυρα, το βλέμμα αφήνεται προς τον Λυκαβηττό και τον αττικό ουρανό και το κέφι απογειώνεται!

Παίζουν:

Μανόλης Ανδρουλιδάκης, κιθάρα - ενορχηστρώσεις
Γιάννη Σινάνης, μπουζούκι
Τάσος Αθανασίας, ακορντεόν
Μίμης Ντούτσουλης, μπάσο
Γιάννης Τσουμπρής, ντραμς

Ηχοληψία: Κώστας Βακάλογλου, Θράσος Αμπαζής
Φώτα: Δημήτρης Τεγούσης

Info:


Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8227471

3, 10 &17 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 15:30

Τιμές εισιτηρίων:

Α' Σειρά: 40 ευρώ
Α’ Ζώνη 35 ευρώ
Β' Ζώνη (Εξώστης) 30 ευρώ

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν: Κρύο πιάτο ανά 2 άτομα, 1 μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα, αναψυκτικό - νερό.

Προπώληση:

-www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα Public
-εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 210 8227471

Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας & Γιάννης Γιοκαρίνης στο Ίλιον Plus

papgiok 01
Έρχονται δύο τρελές συναυλιακές βραδιές με τη θεότρελη παρέα του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Γιοκαρίνη, του Νίκου Ζιώγαλα και του Γιάννη Μηλιώκα στο ΙΛΙΟΝ plus! Τα Σάββατα 2 και 9 Μαρτίου!

Μαζί τους τα πιο hot instrumental μουσικά τραγούδια...με μία ιστορία που εξελίσσεται ως εξής: Η Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ, βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες, το σκάει με το νοσταλγό του ροκ εν ρολ, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στο θάλαμο 9 για το καλό της...

Info:


Σάββατα 2 & 9 Μαρτίου
Είσοδος: 10€
Ώρα έναρξης: 22.30

Ίλιον Plus
Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2108824383, 6983600510

Λαθρεπιβάτες: Μια επετειακή συλλεκτική παράσταση

lathrepivates afisa stn
Το ντουέτο των Παντελή Θαλασσινού & Γιάννη Νικολάου ξανά μαζί για μια και μοναδική παράσταση σαν Λαθρεπιβάτες, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο Σταυρό του Νότου Plus.

Μαζί τους το συγκρότημα που τους συνόδεψε τη δεκαετία του '90:

Κώστας Σαββίδης | ηλεκτρική κιθάρα
Χάρης Μπουτσελάκης | μπάσο
Μάκης Κωνστάντης | τύμπανα
Ανδρέας Βουδούρης | πλήκτρα

Συμμετέχει ο Τάσος Ζαφειρίου (κιθάρα, τζουρά, τραγούδι)

Προλογίζει ο πρώτος παραγωγός των Λαθρεπιβατών, Ηλίας Μπενέτος.

Info:


Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
Ώρα έναρξης 21.00
Είσοδος 13 ευρώ (μπύρα ή κρασί)

Σταυρός του Νότου Plus
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων 2109226975

 

Γιώργος Καγιαλίκος - Δημήτρης Λέντζος: Από την «Αιώνια μέθη» στο «Μισοφέγγαρο κυδώνι»

Kagialikos Lentzos Rota
Ο συνθέτης Γιώργος Καγιαλίκος και ο ποιητής Δημήτρης Λέντζος παρουσιάζουν στον όμορφο χώρο της μουσικής σκηνής Ρότα τα τραγούδια από την πρόσφατη διπλή τους συνεργασία στους δίσκους «Αιώνια Μέθη» και «Μισοφέγγαρο κυδώνι», την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Δύο κύκλοι τραγουδιών με διαφορετικό ύφος, αλλά κοινή αισθητική παρουσιάζονται μαζί για πρώτη φορά, με λιτές συνοδείες οργάνων και τις ζεστές φωνές της Ιφιγένειας Κορολόγου της Ευτυχίας Μητρίτσα και του Γιώργου Φλωράκη.

Μαντολίνο: Άντζελα Βασιλακοπούλου
Πιάνο: Γιώργος Καγιαλίκος

Info:


Παρασκευή 1 Μαρτίου, 21:30
Είσοδος 6€

Ρότα Μουσική Σκηνή - Art Coffee Bar
Σόλωνος 124 (πολυχώρος Άγκυρα)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103801033

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στο Σταυρό του Νότου Club

stratakhs stn
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, εδώ και χρόνια, συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να «γεμίζουν με μουσική» τον κάθε χώρο στην Κρήτη και όχι μόνο, καταθέτοντας με σεβασμό τις δικές τους μουσικές επιλογές, συνθέσεις και απόψεις.

Τα δύο αδέλφια ζωσμένα με την αγάπη για τη μουσική του τόπου τους θα μεταφέρουν όλη αυτή τη δύναμη, την ένταση, τον ρυθμό και την ατμόσφαιρα μαγείας της κρητικής μουσικής στον Σταυρό του Νότου Club, την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Μαζί τους:

Αλέκος Χατζάκης - Κοντραμπάσο
Μάνος Στρατάκης - Κρουστά
Δημήτρης Ματζαράκης - Κιθάρα
Γιώργος Σαλούστρος - Κεχρής - Πνευστά
Αλίνα Μαρίνη - Τύμπανα

Info:


Παρασκευή 1 Μαρτίου
Εισιτήριο: 14€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 22:30

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Άγγελος Παπαδημητρίου - Παναγιώτης Καλαντζόπουλος: Τραγούδια σε τρίτη εκτέλεση: Τα μυστικά του ελαφρού τραγουδιού

kalatzopoulos papadimitriou
Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 21.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, παλιοί φίλοι και συνεργάτες, σας προσκαλούν σε μια βραδιά με μουσικές και τραγούδια που θα σας μυήσουν στα μυστικά του ελαφρού τραγουδιού. Τραγούδια πολύ γνωστά και αγαπητά απ’ όλη την γκάμα του παλιού ελληνικού τραγουδιού (Γιαννίδης, Χιώτης, Αττίκ, Σουγιούλ), ερμηνευμένα και παιγμένα σαν σε μια «τρίτη εκτέλεση».

Οι δύο δημιουργοί φωτίζουν την αθέατη πλευρά των τραγουδιών, αυτήν που, ίσως, δεν υποψιαζόμαστε: του ρομαντισμού και, ταυτόχρονα, του ρεαλισμού που τα συντηρούν ζωντανά μέχρι τις μέρες μας. Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, με ευρηματικό τρόπο σχεδιάζουν μια μουσική βραδιά που θα φέρει στην επιφάνεια τη μυστική σχέση του λόγου και της μουσικής των τραγουδιών, δημιουργώντας μια νέα συνθήκη διάρκειας και σύγχρονης ανάγνωσης.

Info:


Κυριακή 3 Μαρτίου στις 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στη Σφίγγα

kanellos afierwma ston alkaio
«Ειν’ ο έρωτας το πιο γλυκό μαχαίρι...»

Με αφορμή τις κοινές τους ανησυχίες, ο τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος κι ο συνθέτης - κιθαρίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, θα ξετυλίξουν το κουβάρι των στίχων του Άλκη Αλκαίου, σε ένα μουσικό ταξίδι απελπισμένου έρωτα, υπαρξιακής αναζήτησης και κοινωνικής ανησυχίας. Συνοδοιπόροι στο αέναο ταξίδι των τραγουδιών των Θάνου Μικρούτσικου, Νότη Μαυρουδή, Μάριου Τόκα και νεότερων συνθετών, ο ακορντεονίστας Τάσος Αθανασιάς και, σε φιλική συμμετοχή, γνωστοί αγαπημένοι τραγουδιστές.

Info:


Τετάρτη 6 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!