Οι προτάσεις της εβδομάδας (27/9 - 3/10)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/09/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Το φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά! Αν και ακόμα υπάρχουν αρκετές συναυλίες να παρακολουθήσουμε σε εξωτερικούς χώρους, σιγά σιγά ανοίγουν τις πόρτες τους οι μουσικές σκηνές και διάφοροι άλλοι χώροι που προσφέρονται για βραδιές ψυχαγωγίας ή/και διασκέδασης.

Για τη βδομάδα που έρχεται, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, βέβαια, με το γούστο σας στη μουσική.

Δημήτρης Μητροπάνος: Η επόμενη γενιά στο Ηρώδειο

Η μεγάλη συναυλία του ΜΕΝΤΑ 88 για τον ερμηνευτή της καρδιάς μας, που αν και είναι ήδη sold out, θα μείνει σίγουρα αξέχαστη σε όσους παραβρεθούν. Μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό αφιέρωμα του ogdoo.gr στον Δημήτρη Μητροπάνο, με δηλώσεις των συντελεστών της συναυλίας.

Σημαντικές φωνές από τις επόμενες γενιές τραγουδιστών παίρνουν τη σκυτάλη των κλασικών τραγουδιών του σπουδαίου ερμηνευτή, με οδηγό την ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου με επικεφαλής τον προσωπικό του ενορχηστρωτή, Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Τιμητική συμμετοχή: Χάρις Αλεξίου - η μόνη από τη γενιά του Δημήτρη Μητροπάνου που συμμετέχει στη συναυλία ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Τραγουδούν: Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Κάτια Πάσχου, Κώστας Τριανταφυλλίδης

Ειδική εμφάνιση: Στέφανος Κορκολής, Λάκης Παπαδόπουλος, Φωτεινή Βελεσιώτου

Info:

Θέατρο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00
mitropanos menta
«Σμύρνη - Νέα Σμύρνη Γέφυρες Πολιτισμού»

Ο Γιώργος Νταλάρας με την Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης επαναλαμβάνει στην Αθήνα τη μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun, στη Σμύρνη και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του! Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό για διπλές προσκλήσεις, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Η Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Hakan Sensoy, θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Εγγύς Ανατολής. Η σύμπραξή της με τον Γιώργο Νταλάρα, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, έχει ως αποτέλεσμα μια συναυλία σταθμό στο μουσικό γίγνεσθαι που ενώνει αρμονικά δύο λαούς και πολιτισμούς.

Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από την Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

Οι Έλληνες σολίστες που συμμετέχουν είναι: Γιώργος Παπαχριστούδης -πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης - μπουζούκι, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος - πνευστά και Ανδρέας Κατσιγιάννης-σαντούρι. Στο τραγούδι συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Oι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στις συναντήσεις του με τις μεγάλες ορχήστρες.

Info:

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη: 105 ευρώ
Α Ζώνη: 85 ευρώ
Β Ζώνη: 65 ευρώ
Γ Ζώνη: 45 ευρώ
Άνω Διάζωμα: 25 ευρώ
Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ: 20 ευρώ
42132829 2106114189440153 4136540301936295936 n
Ο Τόλης Βοσκόπουλος για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

60 χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη. O Τόλης Βοσκόπουλος θα φέρει στο Ηρώδειο όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, τα τραγούδια της ζωής του που έγιναν τραγούδια και της δικής μας.

Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου δύο εξαιρετικοί σολίστες: ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο.

Στη συναυλία συμμετέχουν η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας «Ομόνοια» με διεύθυνση ορχήστρας τον Σπύρο Ράλλη και οι μικτές χορωδίες «ΑΧΑΡΑΒΗΣ» και «ΚΑΝΑΛΙΩΝ» της Κέρκυρας, υπό τη διδασκαλία της Αγάθης Κοσκινά, τρία σύνολα τα οποία συνόδευσαν τον Τόλη Βοσκόπουλο σε μια ξεχωριστή συναυλία στην Κέρκυρα ενθουσιάζοντας το κοινό. Τη σκηνοθεσία της συναυλίας έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Info:

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 95€, Α Ζώνη: 80€, Β Ζώνη: 65€, Γ Ζώνη: 45€, Άνω διάζωμα: 20€ κανονικό, 15€ μειωμένο (Φοιτητικό/παιδικό, άνεργοι, άνω των 65 με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών), ΑΜΕΑ: 10€

Σημεία Προπώλησης: www.ticketmaster.gr, Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 89 38 111 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00),
Voskopoulos Hrodeio SMALL
Αρλέτα: «Ακόμα κι αν φύγεις...» στο Ηρώδειο

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές και αγαπημένοι της φίλοι αντλώντας από το πηγαίο συναίσθημα, θα συναντηθούν στο Ηρώδειο για να τραγουδήσουν όλοι μαζί, μόνο για εκείνη: Φωτεινή Βελεσιώτου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Λένα Κιτσοπούλου, Ντόρα Μπακοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίζα Ρίζου, Μπάμπης Στόκας, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργης Χριστοδούλου, Angelika Dusk, Them There: Craig Walker (Archive) & Phoebe Killdeer (Nouvelle Vague).

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν ποιήματα, κείμενα και στίχοι της από ηχογραφήσεις αρχείου αλλά και σε ελεύθερη ανάγνωση από τη Λυδία Φωτοπούλου, όλα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στέλιου Κρασανάκη, ενώ ο Θύμιος Παπαδόπουλος θα υπογράψει τη μουσική επιμέλεια.

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα, σύμφωνα με τις επιθυμίες των συγγενών και οικείων της Αρλέτας και της ίδιας.

Info:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00 | Ώρα έναρξης: 21.00

Οι τιμές των διαθέσιμων εισιτηρίων ξεκινούν από 23 ευρώ και φθάνουν τα 50 ευρώ

Άνω Διάζωμα: Τιμή εισιτηρίου: 23 ευρώ
Κάτω Διάζωμα: Ζώνη Γ: 30 ευρώ | Ζώνη B: 35 ευρώ | Ζώνη A: 40 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Β': 45 ευρώ | Διακεκριμένη Ζώνη A': 50 ευρώ

Για τα ΑΜΕΑ και τους συνοδούς τους υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Κάτω Διάζωμα (Τμήμα Α - Σειρές 1 & 2): 17 ευρώ

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.viva.gr | τηλεφωνικά στο 11876. Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων| αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's | Kremlino | Μy market | METRO | SHELL | BP | EKO και στο Ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
A3 POSTER ARLETA
Ο Απόστολος Μόσιος στον Ηλιόσπορο

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου ο Απόστολος Μόσιος εμφανίζεται για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στον Ηλιόσπορο.

Ο Απόστολος Μόσιος, ένας ιδιαίτερος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με σημαντικές συνεργασίες, παρουσιάζει ένα δυναμικό live με τραγούδια από την μέχρι τώρα δισκογραφία του, από τον επερχόμενο δίσκο του που σύντομα κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές από την Ελληνική και ξένη σκηνή παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς.

Παίζουν: Δημήτρης Νάσσιος (κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα).

Info:

Τρίτη 2 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30

Ηλιόσπορος
Παλαμηδίου 54 & Λακωνίας 1, Πειραιάς
Τηλ. για πληροφορίες & κρατήσεις: 2104212232
42611783 2230034800609341 5037956621997703168 o
Στέλιος Βαμβακάρης, Μανώλης Πάππος & Ανατολή Μαργιόλα στο Χαμάμ


Κάθε Παρασκευή από 28 Σεπτεμβρίου η καρδιά του Ρεμπέτικου θα χτυπάει στο Χαμάμ, με συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών και μουσικών όπως είναι ο Στέλιος Βαμβακάρης που από την ηλικία των 12 χρόνων ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του Μάρκου του Πατριάρχη του ρεμπέτικου. Συνεργάστηκε με τους Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Παγιουμτζή, Περπινιάδη, Ζαμπέτα. Πολυτάλαντος μουσικός πάντρεψε το ρεμπέτικο με το Αμερικάνικο μπλουζ. Όμως έχει να επιδείξει και πολύ σπουδαίο δισκογραφικό έργο. Μαζί του μία νεαρή αλλά πολύ μεγάλη τραγουδίστρια η Ανατολή Μαργιόλα που κάθε μέρα που περνάει πιστοποιεί όλο και περισσότερο πώς ήρθε για να μείνει στο μουσικό μας στερέωμα.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο σημαντικότερος μπουζουξής του ρεμπέτικου Μανώλης Πάππος με πολυάριθμες συμμετοχές σε λαϊκές και ρεμπέτικες παραστάσεις των σπουδαιότερων ερμηνευτών, Παπάζογλου, Γαλάνη, Αρβανιτάκη, Μάλαμα κ.ά. όμως και ως συνθέτης διαπρέπει αναδεικνύοντας κυρίως με το έργο του νέες φωνές.

Info:

Κάθε Παρασκευή από 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 23.00

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212
09 25 VAMVAK MARG PAPOS
Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Πάππος & Ανατολή Μαργιόλα στο Χαμάμ

Κάθε Σάββατο από 29 Σεπτεμβρίου ο δεξιοτέχνης μπουζουξής Μανώλης Πάππος και η ορχήστρα του θα παρουσιάζουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, ρίχνοντας το βάρος στα λαϊκά διαχρονικά τραγούδια των μεγάλων συνθετών.

Το ερμηνευτικό μέρος αναλαμβάνει ο εξαιρετικός και έμπειρος Δημήτρης Κοντογιάννης, έχοντας δίπλα του για πρώτη φορά την Ανατολή Μαργιόλα.

Info:

Κάθε Σάββατο από 29 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 23.00

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212
09 25 KONTOG MARG PAPOS
Ελένη Τσαλιγοπούλου & Boğaz Musique στους Αγ. Αναργύρους

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique στο Ανοιχτό Θέατρο Μάνος Ξυδούς, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Info:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό Θέατρο Μάνος Ξυδούς, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής
Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση: 13€, Είσοδος: 15€, Ειδικές κατηγορίες: 10€
tsaligopoulou ag. anargyroi newres SMALL
Πάνος Βλάχος - «Μετά» στο Σταυρό Του Νότου Plus

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ο αγαπημένος, πολυτάλαντος ηθοποιός & τραγουδοποιός Πάνος Βλάχος έρχεται από το Λος Άντζελες για να ανέβει στη σκηνή του Σταυρού Του Νότου + (plus) αυτή τη μια και μοναδική βραδιά, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά live τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ «ΜΕΤΑ», που κυκλοφόρησε.

Εκτός από τα κομμάτια του νέου δίσκου, το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν τραγούδια που ο Πάνος Βλάχος αγαπάει πολύ, ενώ μαζί του επί σκηνής θα βρεθούν & πολλοί συνάδελφοι-έκπληξη!

Info:

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Είσοδος: 13 ευρώ

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
vlachos stn
Νίκος Τατασόπουλος, Αθηνά Λαμπίρη, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Χαρούλα Τσαλπαρά στις 1002 Νύχτες

Οι 1002 Νύχτες, επιμένοντας στην ποιότητα των μουσικών παραστάσεων, φιλοξενούν στη σκηνή τους ένα δυναμικό κουαρτέτο. Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος, η Αθηνά Λαμπίρη (κιθάρα, φωνή), ο Σωτήρης Παπατραγιάννης (μπαγλαμάς, φωνή) και η Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), με επιλεγμένο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό ρεπερτόριο.

Info:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: €5

Χίλιες & Δύο Νύχτες Μουσική Σκηνή - Εστιατόριο - Bar
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, Αθήνα
210 3317293
tatasopoulos 1002 nyxtes
Στις γειτονιές του κόσμου με Μαρία Σουλτάτου & Φωτεινή Σαββατιανού

Η Μαρία και η Φωτεινή, με τραγούδια που αγαπούν και κουβαλούν στις αποσκευές τους από τις τόσο σημαντικές συνεργασίες τους, με τους: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Λεοντή, Λοΐζο, Τόκα, Σπανό, Νικολόπουλο, Κορκολή, Κατσαρό, Σούκα, Ανδριόπουλο, Τερζή, Παπακώστα, Χάλαρη, Σίμο κ.ά.

Στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.00 θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους σε στίχους σημαντικών ποιητών και στιχουργών που είναι ευλογία για όλους μας, αλλά και με τραγούδια αγαπημένα της Ανατολής και της Μεσογείου. Συνταξιδιώτης, με το πιάνο του στη σκηνή, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Αθανάσιος Μπένος.

Info:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Ρυθμός Art Theater
Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
StisgeitoniestouKosmouFOTO
H ορχήστρα «Smyrna» στο «ΠΕΡΑΝ»

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το «ΠΕΡΑΝ, το καφέ αμάν της πόλης» υποδέχεται την ορχήστρα «Smyrna» ζωντανά στη σκηνή του για μια μοναδική εμφάνιση, μ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον Ελλαδικό χώρο και σας προσκαλεί για χορό και τραγούδι.

Info:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 22.30
Είσοδος: 5,00 ευρώ σε τραπέζια περιμετρικά της σκηνής

Λ. Δεκελείας 20, Ν. Χαλκηδόνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: ΠΕΡΑΝ | τηλ.: 210 2533896
41267193 313691459394392 3793696989959421952 n
Los Dos o Más live στο FAUST

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το FAUST Bar - Theatre - Arts υποδέχεται ζωντανά στη σκηνή του τους Los Dos o Más!

Μουσικές με χρώματα και αρώματα από διάφορες γωνιές του κόσμου, από τους Los Dos o Más, που επιστρέφουν ανανεωμένοι στο Faust για ένα εκρηκτικό live. Το setlist της βραδιάς περιλαμβάνει δικές τους συνθέσεις, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές σε τραγούδια των Bob Marley, Manu Chao, Portishead, Violent Femmes, Iggy Pop, Alicia Keys, Cabas κ.ά.

Κλασική κιθάρα, Tres cubano: Νίκος Καραχάλιος
Ηλεκτρική κιθάρα: Θάνος Χρήστου
Τύμπανα, κρουστά: Διονύσης Χαχάμπης
Ηλ. μπάσο, κοντραμπάσο: Τάσος Παπαπάνος
Κρουστά: Αντώνης Παπαδόπουλος

Τραγούδι: Εύα Θεοχάρη
Φωνητικά m/c: mc Jeffrey

Info:

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Γενική είσοδος (χωρίς ποτό): 5 ευρώ
Είσοδος με κράτηση θέσης (χωρίς ποτό): 7 ευρώ

Kαλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: FAUST | Τηλ.: 210 3234095
LOS DOS O MAS FAUST 30.9
«Με τα φτερά στην πλάτη» Αρετή Κοκκίνου & Γιάννης Λεκόπουλος στη Ρότα

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες κοινές τους εμφανίσεις, ο ερμηνευτής Γιάννης Λεκόπουλος και η συνθέτης Αρετή Κοκκίνου, ανοίγουν ακόμα μια φορά τα «Συρτάρια» γεμάτα τραγούδια στη φιλόξενη αυλή της «Ρότας», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Οι μουσικές τους επιλογές μας ταξιδεύουν σε «Φεγγάρια Αφηρημένα» μακριά από της «Ήττας τα τοπία», αναζητώντας το «Χρόνο Κλεμμένο». Στη βραδιά συμμετέχουν φιλικά οι αγαπημένες, καταξιωμένες ερμηνεύτριες Πένυ Ξενάκη και Μόρφω Τσαϊρέλη, αλλά και οι ξεχωριστοί Soul Destiny. Μαζί τους η Μαρία Νίττη στο ακορντεόν.

Info:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 6 Ευρώ

Μουσική Σκηνή Ρότα
Σόλωνος 124, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 2103801033
areti kokkinou lekopoulos

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!