Οι προτάσεις της εβδομάδας (23/5 - 29/5)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών συναυλιών. Αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Η σειρά υπαίθριων συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με Μανώλη Φάμελλο

manolis famellos 1 credits ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΥΔΗΣ
Την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 21.00, ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με μια μεγάλη ηλεκτρική συναυλία, «μια ηλεκτρική ηχοκατασκευή» όπως λέει και ο ίδιος, για την πρώτη μεγάλη συναυλία Parklife του φετινού καλοκαιριού.

Με αφετηρία τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο Η Εποχή των Σκουπιδιών, ο Μανώλης Φάμελλος ανεβαίνει στη σκηνή με ένα μεγάλο μουσικό σχήμα, ο πυρήνας του οποίου αποτελείται από την ίδια ομάδα που εδώ και μια δεκαετία επιμελείται και φιλοτεχνεί κάθε νέα παραγωγή του.

Τραγούδια από το σύνολο της μουσικής του διαδρομής θα γεμίσουν το Πάρκο, με χαρακτηριστικό πάντα το στοιχείο του ηλεκτρικού ήχου. Όλοι οι συντελεστές είναι συνδημιουργοί και συνοδοιπόροι του στη μουσική αυτή περιπέτεια, από την πρώτη γραφή μέχρι την ολοκλήρωση της κάθε παραγωγής και την τελευταία νότα της συναυλίας, χτίζοντας έτσι μια κοινή μουσική γλώσσα.

Ο Μανώλης Φάμελλος πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στις αρχές του 1992 παρέα με τους «Ποδηλάτες» του, συνδυάζοντας τον ηλεκτρικό ήχο με κατεξοχήν ακουστικά όργανα και τις δυτικές μελωδίες με ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία. Από το 1999 κυκλοφορεί τους δίσκους του χωρίς την υπογραφή των «Ποδηλατών». Η αλλαγή αυτή αντικατοπτρίζει περισσότερο το άνοιγμα νέων μουσικών οριζόντων και την διάθεση του για μια πιο πλήρη ενασχόληση με την μουσική. Ακολουθεί μια πλούσια δισκογραφική πορεία ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται εντονότερα στον ευρύτερο χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, παραγωγός αλλά και ενορχηστρωτής. Συνεργάζεται, ανάμεσα σε άλλους, με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Νταλάρα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννη Κότσιρα, Νίκο Ζιώγαλα και Νατάσα Μποφίλιου. Παράλληλα με τις συνεργασίες του στην Ελλάδα, ο Μανώλης Φάμελλος έχει συνεργαστεί με γνωστούς ξένους καλλιτέχνες όπως οι Walkabouts και ο Mark Eitzel (American Music Club), ενώ έχει δημιουργήσει με την Αμερικανίδα country/folk τραγουδοποιό Jessica Kilroy το σχήμα των Flitcraft.

Συντελεστές στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ:

• Αλέκος Βουλγαράκης, κιθάρες
• Στέφανος Δανιηλίδης, πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά
• Βαγγέλης Κατσαρέλης, τρομπέτα
• Βαγγέλης Μαρκαντώνης, μπάσο, φωνητικά
• Θάνος Μιχαηλίδης, τύμπανα

Info:


Παρασκευή 24 Μαΐου στις 21.00
Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη

Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι - Ρεμπέτικη βραδιά

DSC01467 3
Οι «Ρε Καντίνι» μας καλούν σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και την παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο «Ο έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι

Info:


Σάββατο 25 Μαΐου 2019
Ώρα 22.00

Μουσική Σκηνή Μακάρι
Ζωοδόχου Πηγής 125, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0645 8958

Ο Θοδωρής Νικολάου στη Σφίγγα

nikolaou peta sfigga
Φιλική συμμετοχή: Ελένη Πέτα

Ο Θοδωρής Νικολάου ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του για τη χειμερινή περίοδο, στη μουσική σκηνή Σφίγγα, την Παρασκευή 24 Μαΐου, με καλεσμένη του την σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Πέτα.

Ο Θοδωρής Νικολάου θα παρουσιάσει για το κοινό ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Ομπρέλα», αλλά και τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και όχι μόνο. Παράλληλα θα παρουσιάσει και το καινούργιο του single που αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα με τίτλο «Να 'χεις να λες» σε στίχους του Ισαάκ Σούση και μουσική του Θοδωρή Λαχανά.

Θα τους πλαισιώνουν τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, οι Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, Θοδωρής Δ. Νικολάου στην κλασική κιθάρα, Simone Mongelli στα κρουστά και Γιώργος Μουχτάρης στο κοντραμπάσο. Τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Παπαχριστούδης!

Info:


Παρασκευή 24 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Νίκος Τατασόπουλος - Αθηνά Λαμπίρη - Σωτήρης Παπατραγιάννης - Χαρούλα Τσαλπαρά στις 1002 Νύχτες

kathe paraskeui print NEW low
«Όμορφες πενιές στις 1002 Νύχτες»

Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος, η Αθηνά Λαμπίρη (κιθάρα, φωνή), ο Σωτήρης Παπατραγιάννης (μπαγλαμάς, φωνή) και η Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), με επιλεγμένο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό ρεπερτόριο, κάθε Παρασκευή στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες.

Info:


Παρασκευή 24 Μαΐου & κάθε Παρασκευή
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: €5

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0331 7293

Νίκος Πλατύραχος: «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο» στις 1002 Νύχτες

25 5 low 2
Συνθήματα που ξεθωριάζουν σε παγκάκια, οι αρχάγγελοι της Ιπποκράτους, οι συμμορίες της Αχαρνών κι Αριστοτέλους και τα κρυφά σχολειά των ερώτων, οσμώνονται με των αστεριών τους ήχους και συνθέτουν τη «Μαύρη Μπογιά στο Μάρμαρο», μιαν ασπρόμαυρη τοιχογραφία από τραγούδια του Νίκου Πλατύραχου, που βασίζονται στη νέα ομώνυμη δισκογραφική δουλειά, σε ποίηση Δημήτρη Λέντζου. Ο συνθέτης παρουσιάζει τα καινούρια του τραγούδια στη μουσική σκηνή Χίλιες και δυο Νύχτες το Σάββατο 25 Μαΐου, όπου με την παρέα επίλεκτων μουσικών περιπλανάται στη συνέχεια και από «Τα Άστεγα», την προηγούμενη δισκογραφική παραγωγή του με τον Γιώργο Νταλάρα και καταλήγει στην πατρίδα τους, το ρεμπέτικο. Επικεφαλής στο τραγούδι η Νεφέλη Φασούλη.

Νίκος Πλατύραχος: πιάνο, τραγούδι
Νεφέλη Φασούλη: τραγούδι
Δημήτρης Παπαγγελίδης: κλασική κιθάρα
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς
Μαριλίζα Παπαγγελίδη: τσέλο
Βαγγέλης Ζωγράφος: κοντραμπάσο

Info:


Σάββατο 25 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: €5

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0331 7293

Η Λίνα Ροδοπούλου στη Σφίγγα: «Nouvelle passion»

lina rodopoulou sfiggga afisa
Η Λίνα Ροδοπούλου επανέρχεται στη μουσική σκηνή της Σφίγγας, το Σάββατο 25 Μαΐου. Αυτή τη φορά παρουσιάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Nouvelle passion» που κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο μήνες και περιέχει δέκα διασκευασμένα αγαπημένα και πασίγνωστα γαλλικά κομμάτια, τα οποία φέρουν τη μουσική επιμέλεια του διεθνούς φήμης κιθαρίστα και μουσικού Παναγιώτη Μάργαρη.

Τα τραγούδια αυτά συναντούν τους ήχους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με μουσικές στιγμές, οι οποίες ταξιδεύουν σε όλα εκείνα τα μέρη που η διάθεση για έρωτα, χορό και διασκέδαση παίρνουν μια άλλη διάσταση, απόλυτα ταιριαστή με τη μεσογειακή ιδιοσυγκρασία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό χρώμα που ήδη υφίσταται στο «Nouvelle passion» και προσδίδεται στις μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Αττίκ, Σουγιούλ.

Κάπως έτσι, η Edith Piaf ανταμώνει με τον Jacques Brel και το «Je t'aime» με το «Hijo de la luna» σε μια βραδιά πλημμυρισμένη με ευφάνταστες και εναλλασσόμενες εκπλήξεις!

Δημήτρης Κούστας - ακορντεόν
Κώστας Παρισιάδης - κλασική κιθάρα
Λουκάς Γιαννακίτσας - μπάσο

Info:


Σάββατο 25 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος σε τραπέζι: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!