Οι προτάσεις της εβδομάδας (22/11 - 28/11)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Μεγάλες πρεμιέρες, νέες παραστάσεις και παρατάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος, συνεχίζουν με τη νέα τους μουσική παράσταση, δια χειρός Μάνου Ελευθερίου, όπως και ο Γιάννης Λεμπέσης στις 1002 Νύχτες, που παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό κάθε βράδυ. Ο Σωκράτης Μάλαμας έκανε πρεμιέρα και για φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης για έναν ακόμα χειμώνα στο Σταυρό του Νότου

miltos stn noe small
Ένα πρόγραμμα, λιγότερο ηλεκτρικό και πιο προσωπικό, με περισσότερα «αδικημένα» τραγούδια.

Μετά από μια καλοκαιρινή περιοδεία με περισσότερους από 40 σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει για έναν ακόμα χειμώνα στην κεντρική μουσική σκηνή της Αθήνας.

Με παραμύθια, βαριές κουβέντες, ιστορίες για πεφταστέρια και τραγούδια που ζούνε λαθραία, ο Μίλτος Πασχαλίδης στήνει ένα πρόγραμμα, λιγότερο ηλεκτρικό και πιο προσωπικό, με περισσότερα «αδικημένα» τραγούδια από τους 12 προσωπικούς του δίσκους και τις συμμετοχές του σε δίσκους φίλων του, που έχουν λείψει από τις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο φόρος τιμής στο μεγάλο δάσκαλο Μάνο Ελευθερίου, με ένα εκτενές αφιέρωμα στα σπουδαία τραγούδια του. Φυσικά, κινητήρια δύναμη θα είναι, όπως πάντα, η αίσθηση της στιγμής, η ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς που θα οδηγεί σε απρόβλεπτα μονοπάτια, με τον ιδιαίτερο πάντα τρόπο του Μίλτου.

Μαζί του:

Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά
Πάρις Περισυνάκης – Λύρα, Μαντολίνο
Νίκη Γρανά – Πιάνο, Ακορντεόν, Τραγούδι
Δημήτρης Μουτάφης – Μπάσο
Ηλίας Δουμάνης – Τύμπανα

Πασχάλης Κολέντσης, Δημήτρης Μπαρλαμάς – Ηχοληψία
Μανώλης Μπράτσης – Φωτισμοί

Info:


Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή

Από 24 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο
Εισιτήριο: 14€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 22.30

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος - «Κάψτε το σπίτι» στο Γυάλινο Up Stage

eden gyalino
Οι δύο καλλιτέχνες σε συνέχεια της συνεργασίας τους με τον σπουδαίο ποιητή, Μάνο Ελευθερίου, που στιγμάτισε την πορεία τους τα τελευταία χρόνια τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, δημιουργούν μία νέα, ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.

Η μοναδική ερμηνεία της Αναστασίας Έδεν ενορχηστρώνεται υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνθέτη Άρη Βλάχου σε μία μουσική παράσταση όπου ο Μάνος Ελευθερίου υπογράφει με τον τίτλο από το νέο τους άλμπουμ, «Κάψτε το σπίτι».

Επί σκηνής ακούγονται απαγγελίες - ντοκουμέντα με τη φωνή του Μάνου Ελευθερίου, που ηχογραφήθηκαν για το άλμπουμ και τη μουσική παράσταση Κάψτε το σπίτι.

Η ιδιαίτερη προσέγγιση και απόδοση δημοφιλών τραγουδιών του ξένου και του ελληνικού ρεπερτορίου, αλλά και το δικό τους αποτύπωμα μέσα από τα τραγούδια τους με τον Μάνο Ελευθερίου, είναι αυτό που κάνει την Αναστασία Έδεν και τον Άρη Βλάχο να ξεχωρίζουν με την πρωτοποριακή μουσική παράστασή τους.

Info:


Πέμπτη 22 και 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά www.viva.gr | τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315 600

Οι Final Act παρουσιάζουν το νέο τους υλικό

FB IMG 1542271165647
Οι Final Act μετά από την πρώτη τους ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση στα πλαίσια του SummERTime 2018, επιστρέφουν στο Σταυρό του Νότου Club, αυτή τη φορά για να παρουσιάσουν ζωντανά το καινούριο τους υλικό, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από το Ogdoo Music Group!

Επίσημοι καλεσμένοι τους οι «Εκείνος & Εκείνος» και η Γεωργία Νταγάκη.

Final Act:

Πάνος Περιβολάρης: φωνή
Γιώργος Αλμπάνης: μπάσο
Γιώργος Παππάς: ηλ. κιθάρα
Στα τύμπανα ο Δημήτρης Αιγινήτης

Επιμέλεια ήχου: Σάκης Πυριόχος

Info:


Κυριακή 25 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου
Νέος Κόσμος

Η Κατερίνα Μακαβού στο Σταυρό του Νότου +plus

makavoy stn small
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, η τραγουδοποιός Κατερίνα Μακαβού, μας υποδέχεται στο Σταυρό του Νότου +plus για ένα πρόγραμμα... χειροποίητο!

Στα τέλη του Νοέμβρη, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου της single «Τα χέρια τους σφιχτά» η Κατερίνα Μακαβού παρουσιάζει με τη βαθιά αισθαντική φωνή της ένα live που θα μας βγάλει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας με οδηγό το συναίσθημα.

Παρέα με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και ακυκλοφόρητα από την καινούργια δουλειά που ετοιμάζει. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και διασκευές κομματιών από αγαπημένους της τραγουδοποιούς και μπάντες, της εγχώριας και ξένης μουσικής σκηνής, κάνοντας ένα πέρασμα από την Αρλέτα και τον Δήμο Μούτση, μέχρι τους Stranglers και την Annie Lennox.

Info:


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Σταυρός του Νότου +plus
Φραντζή 14
Νέος Κόσμος

Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Σταυρό του Νότου Club

voulgaraki stn small
Η καλή εβδομάδα από το Δευτερόβραδο φαίνεται.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη πιάνει τις Δευτέρες από νωρίς το βράδυ, στις 9 ακριβώς και τις εξορκίζει όπως τους πρέπει, με φίλους και μουσικές και στίχους που λένε ιστορίες και περιγράφουν συναισθήματα και πόλεις και ανθρώπους. Κι έτσι οι Δευτέρες του χειμώνα γίνονται λίγο πιο ζεστές, ατμοσφαιρικές κι απογειώνονται από τη σκηνή του Σταυρού του Νότου στ’ αστέρια.

Με φόρα από τα καλοκαιρινά live της σε πολλές ελληνικές πόλεις και μια σημαντική καινούργια συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται να μιλήσει από σκηνής για όσα αγαπάει και όσα την φοβάται.

Μαζί της οι αγαπημένοι της μουσικοί, φίλοι, συνεργάτες και συνένοχοι στις μουσικές αταξίες

Κωστής Βήχος: Μπάσο – φωνή
Μιχάλης Βρέττας: Βιολί – φωνή
Ορέστης Μπενέκας: Πιάνο
Γιώργος Καρδιάνος: Κιθάρα
Αλέξης Σταυρόπουλος: Τύμπανα

Ηχοληψία: Νίκος Παππάς
Φωτισμοί: Μενέλαος Ορφανός
Αrtwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Info:


Δευτέρες 26 Νοεμβρίου - 3, 10, 17 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Χαράλαμπος Γαργανουράκης & Νίκος Ανδρουλάκης - Στο φως των τραγουδιών

28beed3738f02dc68abad195c7555200 L small
Δύο ξεχωριστά βράδια γεμάτα μουσική, τραγούδια, κοντυλιές και μαντινάδες.

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 στις 21:30 ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχονται στον ΙΑΝΟ για δύο ξεχωριστά βράδια γεμάτα μουσική, τραγούδια, κοντυλιές και μαντινάδες, «Στο φως των τραγουδιών».

Ο Μιχάλης Τρανουδάκης θα είναι στο πιάνο, ο Νίκος Καραβιράκης στο κρητικό λαούτο και ο Στέλιος Καρύδας στην κιθάρα.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

Info:


ΙΑΝΟS
Σταδίου 24

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος στην Απανεμιά

46507655 914038828720500 7787831174386155520 n small
Ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος, από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει δισκογραφήσει περί τα 140 τραγούδια, εκ των οποίων 100 περίπου με τον Μανώλη Ρασούλη. Συνεργάστηκε επίσης με τους Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Λογοθέτη, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ηλία Κατσούλη κ.α. Τραγούδια του έχουν πει όλοι σχεδόν οι γνωστοί τραγουδιστές του εντέχνου και λαϊκού.

Έχει, κατά Ρασούλη, «ίδιον συνθετικό ιδίωμα» και τα τραγούδια του είναι στα πλαίσια του «Συγκίνηση μεν, συνείδηση δε».

Τις Τετάρτες 21 και 28 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει τραγούδια του, νέα και παλιά, αλλά και αγαπημένα άλλων συνθετών, στη θρυλική μπουάτ Απανεμιά.

Συνοδοιπόροι του, οι φίλοι του και συνεργάτες Χριστιάνα Γαλιάτσου, Τάκης Λιβανός, Γιάννης Παπάζογλου (μπουζούκι), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν), Λευτέρης Βαϊόπουλος (κιθάρα) και ο Αλέξης Βάκης (πιάνο).

Info:


Τετάρτες 21 και 28 Νοεμβρίου
Διάρκεια παράστασης 2,5 ώρες
Έναρξη 10μμ

Μπουάτ Απανεμιά
Μνησικλέους & Θόλου 4
Πλάκα
Κρατήσεις: 210 3248580

Ο Θοδωρής Κοτονιάς στο Σταυρό του Νότου plus

Kotonias stn 2018 small
Ο Θοδωρής Κοτονιάς έρχεται στο Σταυρό του Νότου για δύο εμφανίσεις στις 23 και 30 Νοεμβρίου!

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, που έκλεψε με τα «Κλειδιά» του τις καρδιές μας, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, μας προσκαλεί για ακόμα ένα μουσικό «παραμύθι» πάνω από βουνά και θάλασσες στη δική του «Άνοιξη», αφήνοντας το «Μπαλόνι» στον ουρανό, σε έναν από τους «Δύο Δρόμους» που βγάζει στο «Θιο», με ένα κιθαράκι σανίδα σωτηρίας, για τον «Ναυαγό» που εκπλήρωσε όμως το «Τάμα» του.

Ερμηνείες με ευαισθησία και δύναμη, σε τραγούδια του που αγαπήσαμε και άλλα διαλεγμένα της καρδιάς. Δύο βραδιές παρέα με την εξαιρετική εξαμελή μπάντα με παραδοσιακά μοτίβα και διονυσιακές ροκ εξάρσεις.

Οι παραστάσεις θα ηχογραφηθούν, για να αποτυπώσουν την ατμόσφαιρα της γιορτής αυτής σε ένα ολοζώντανο δίσκο.

Info:


Παρασκευή 23 & 30 Νοεμβρίου
Εισιτήριο: 13 μπύρα – κρασί
Ώρα Έναρξης: 22.30

Σταυρός του Νότου +plus
Φραντζή 14
Νέος Κόσμος

Η Ναλύσσα Γκρην στο Ρομάντσο

46456275 548450115605303 4701133904982048768 n small
Opening act: Kristof

Η Ναλύσσα Γκρην ανεβαίνει στη σκηνή του Ρομάντσου, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης αυτής, για να παρουσιάσει ζωντανά τον καινούριο δίσκο της.

Το «Μπλουμ» κυκλοφόρησε την 1η Οκτώβρη από την Inner Ear, και αμέσως προκάλεσε γύρω του όμορφα και έντονα συναισθήματα.

Πρόκειται για τον τρίτο προσωπικό δίσκο της Ναλύσσα, τον πρώτο με ελληνικό στίχο. Δέκα συνθέσεις με άρωμα Αθήνας, έρωτα, μελαγχολίας, πτώσεων, πτήσεων, άνθισης, και συνειδητοποίησης.

Θα παρουσιαστούν πρώτη φορά ως ολότητα, live από τη φανταστική μπάντα της Ναλύσσα Γκρην που αποτελείται από τους εξής:

Εβάνκελος Ασλανίδης: τύμπανα, drum pad
Δεσποινίς Τρίχρωμη: πλήκτρα, φωνή
Ελευθέριος Βολάνης: κιθάρα, μπάσο
Κατερίνα Παπαχρήστου: μπάσο, πλήκτρα, φωνή
Ναλύσσα Γκρην: πλήκτρα, κιθάρα, θέρεμιν, φωνή

Σταύρος Γεωργιόπουλος: ήχος
Στέβη Κουτσοθανάση: φώτα
Κάκια Κωνσταντινάκη: visuals

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Kristof με το πιάνο του, τη βαθιά φωνή του και τα ζεστά και γεμάτα εικόνες τραγούδια του. Στο χώρο θα πωλείται ο δίσκος σε τρεις μορφές: βινύλιο, cd και μία ακόμα σπέσιαλ μορφή -έκπληξη.

Info:


Σάββατο 24 Νοεμβρίου
Ώρα: 21:00
Είσοδος: 7€

Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 6700 3325

Ο Μπάμπης Τσέρτος «Εφ’ όλης της ύλης» στο Ρυθμός Art Theater

tsertos rytmos 18 afisa
Μαζί του η Σοφία Μέρμηγκα.

Από Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή αλλά και παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις 22:30, ο Ρυθμός Art Theater υποδέχεται τον Μπάμπη Τσέρτο σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ελληνικού τραγουδιού.

Σε ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης». Με κορμό το Ρεμπέτικο, ταξιδεύουμε από την προϊστορία του μέχρι και την σημερινή εκδοχή του Λαϊκού Αστικού Τραγουδιού. Με Παραδοσιακά, Σμυρνέικα, Ρεμπέτικα, Ρετρό, έντεχνα Λαϊκά, αλλά και νεότερα τραγούδια, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο τραγούδια που αγαπήσαμε.

Συνοδοιπόροι στις Εφ’ όλης της ύλης μουσικές βραδιές είναι η Σοφία Μέρμηγκα με την υπέροχη φωνή της, ο δεξιοτέχνης του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο μετρ του μπουζουκιού Κώστας Ζαριδάκης, ο Κώστας Τσεκούρας στην κιθάρα και το ούτι και ο Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο, το ακορντεόν καθώς και στις ενορχηστρώσεις και την επιμέλεια της ορχήστρας.

Στις μουσικές βραδιές, ο Ρυθμός Art Theater λειτουργεί την κουζίνα του και προσθέτει τη δική του γευστική πινελιά με ιδιαίτερες προτάσεις που περιλαμβάνουν ζεστά και κρύα πιάτα καθώς και πλήρες μενού.

Συντελεστές Εφ’ όλης της ύλης:

Ενορχηστρώσεις & επιμέλεια ορχήστρας: Γιάννης Τσέρτος

Μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο και την Σοφία Μέρμηγκα οι μουσικοί:

Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Κώστας Ζαριδάκης, μπουζούκι
Κώστας Τσεκούρας, κιθάρα, ούτι
Γιάννης Τσέρτος πιάνο, ακορντεόν

Ηχοληψία: Γρηγόρης Κουτσιλιέρης

Info:


Από Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή αλλά και παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 22.30

Ελάχιστη κατανάλωση 25€ ανά άτομο στο τραπέζι
Ποτό απλό 10€
Ποτό special 12€
Μπύρα ή κρασί 8€

Ρυθμός Art Theater
Λ. Μαρίνου Αντύπα 38, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 210-9750060

Παναγιώτης Στεργίου: «Από τον Μάρκο στον Μάνο» στην Απανεμιά

stergiou apanemia small
Μαζί του: Κώστας Δουμουλιάκας, Ισίδωρος Πάτερος & Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.

Με τον συμβολικό τίτλο «Από τον Μάρκο στον Μάνο», ο συνθέτης και αριστοτέχνης του μπουζουκιού Παναγιώτης Στεργίου και ο εκλεκτός τραγουδιστής Κώστας Δουμουλιάκας ετοίμασαν ένα μουσικό πρόγραμμα που ξεκινάει από το ρεμπέτικο του Μάρκου Βαμβακάρη, περνάει από τις λαϊκές καντάδες του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μπαγιαντέρα και των άλλων κορυφαίων του μπουζουκιού, κοντοστέκεται στα αρχοντορεμπέτικα, της δεκαετίας του ’50, αλλά και στα έντεχνα του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη, για να κορυφωθεί με τα ανεπανάληπτα λαϊκά του ’60 που ανέδειξαν οι μεγάλες φωνές του Καζαντζίδη, του Μπιθικώτση, του Γαβαλά, του Αγγελόπουλου του Διονυσίου και τόσων άλλων σπουδαίων ερμηνευτών του λαϊκού τραγουδιού.

Μαζί τους ο Ισίδωρος Πάτερος (τραγούδι και κιθάρα) & η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη (τραγούδι).

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Κοντογιάννης σημειώνει: Με αφορμή αυτή την παράσταση των Στεργίου - Δουμουλιάκα, αξίζει να θυμηθούμε ότι πριν από περίπου 70 χρόνια, στο Θέατρο Τέχνης έγινε η περίφημη διάλεξη του, εικοσιτετράχρονου τότε, Μάνου Χατζιδάκι για το ρεμπέτικο τραγούδι, στην οποία τραγούδησαν ζωντανά ο Μάρκος Βαμβακάρης και η Σωτηρία Μπέλλου. Ο ιδιοφυής αυτός συνθέτης από τότε είχε κάνει πράξη την ενότητα και είχε διαπιστώσει τη συνέχεια του νεοελληνικού τραγουδιού, στην οποία αναφέρεται και ο τίτλος του προγράμματός μας στην «Απανεμιά».

Info:


Κάθε Παρασκευή, από 16 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Μπουάτ Απανεμιά
Μνησικλέους & Θόλου 4
Πλάκα
Κρατήσεις: 210 3248580

TAKIM: «Γιατί γλυκό μου Sweetheart?» στο Gazarte

takim gazarte small
Οι έξι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής TAKIM και η παρέα τους επιστρέφουν στο Gazarte από Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και για 5 Τετάρτες, για να παρουσιάζουν τη συνέχεια των περσινών sold out εμφανίσεων!

Η γοητευτική παράσταση - αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει επί σκηνής ο Λάμπρος Λιάβας, ενθουσίασε το κοινό του Gazarte με τους ΤΑΚΙΜ και τους εξαιρετικούς τραγουδιστές Γιάννη Νιάρχο και Κατερίνα Τζιβίλογλου να ζωντανεύουν το «Καφέ-Αμάν Αμέρικα», το μουσικό έπος του Απόδημου Ελληνισμού!

Επίτιμοι καλεσμένοι στις παραστάσεις των ΤΑΚΙΜ στο Gazarte θα είναι και πάλι ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς (που έζησε στην Αμερική την περίοδο1960-1979), καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος (γιος του περίφημου Γιάννη Τατασόπουλου – «Ντίλιγκερ» που άφησε εποχή στα κέντρα της Ομογένειας).

Τα μικρασιάτικα συρτά και οι καρσιλαμάδες συναντούν κομμάτια από το μουσικό θέατρο. Ο ρυθμός του ζεϊμπέκικου μπλέκεται με τζαζίστικες συγκοπές. Οι βαλκανικές «χόρες», οι εβραϊκοί χοροί και οι ανατολίτικες μελωδίες συνυπάρχουν με τα σουίνγκ, ενώ το ούτι και το κανονάκι παίρνουν θέση δίπλα στην αμερικάνικη μπάντα των πνευστών, με το κλαρίνο να γεφυρώνει τη Σμύρνη με τη Νέα Ορλεάνη!

Οι ΤΑΚΙΜ και η παρέα τους μας αποκαλύπτουν αυτό το σπάνιο και γοητευτικό ρεπερτόριο, που το φωτίζουν και το αναδεικνύουν μέσα από τις δυνατές αφηγήσεις του Λάμπρου Λιάβα, σπάνιο οπτικό υλικό και με την εξαιρετική δεξιοτεχνία της ομάδας και των επίτιμων καλεσμένων της!

ΤΑΚΙΜ: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).

Επίτιμοι καλεσμένοι:

Πετρολούκας Χαλκιάς (κλαρίνο)
Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι)

Τραγουδούν οι: Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης
Καλλιτεχνική επιμέλεια, Κείμενα, Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Ήχος: Χάρης Κρεμμύδας
Σχεδιασμός φώτων: Δημήτρης Λάιος

Info:


Gazarte Main Stage
Από Τετάρτη 28 Νοεμβρίου για 5 Τετάρτες

Τιμές:

Προπώληση: Α' Ζώνη 20€ Ι Β' Ζώνη 16€ Ι Γ' Ζώνη 14€ Ι Όρθιοι 10€
Ταμείο: Α' Ζώνη 22€ Ι Β' Ζώνη 18€ Ι Γ' Ζώνη 16€ Ι Όρθιοι 12€

Ειδικές πρόσφορες για ομαδικές κρατήσεις.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Ώρα έναρξης: 21.00

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ!

TSOLIAS FINALoutPARATASI small
Λόγω εξωφρενικής επιτυχίας η παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη «Καθαρή Εξόδιος - Κάθε βράδυ με άλλη», παρατείνεται για τέσσερα ακόμη Σάββατα στο Κρεμλίνο.

Το Σάββατο 24/11 ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις του πρώτου κύκλου, με την ανατρεπτική εμφάνιση της Φωτεινής Αθερίδου

Και από το επόμενο Σάββατο…

Ο Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ θα περάσουν τέσσερα ακόμη Σάββατα με τέσσερεις ακόμη… «άλλες»:

Σάββατο 1/12: Ρίτα Αντωνοπούλου
Σάββατο 8/12: Ανδριάνα Μπάμπαλη
Σάββατο 15/12: Φωτεινή Βελεσιώτου
Σάββατο 22/12: Δήμητρα Γαλάνη

Μια μουσικό-σατιρική παράσταση πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού. Μια αντιφασιστική παράσταση πικρού μήκους και ύφους. Μια κοινωνιολογική παράσταση με Λατινογενείς προ-εκστάσεις. Χορός ελεύθερος! Γουρνοπούλα στη σούβλα! Ποτά δυναμίτης! Ελάτε με ό,τι φοράτε!

Θα σερβιριστούν: τα κακώς κείμενα μέσα από ένα επιθεωρησιακό αθυρόστομο κείμενο.

Θα ακουστούν: παλιές μουσικές με νέους στίχους που έτυχαν «επικαιροποίησης» για λόγους απ-ντέητ.

Θα προβληθούν: βίντεο με πολιτικούς μεσσίες και πολιτικές δυσφημίσεις με πρωταγωνιστή τον δημοσιογράφο-ΜΑΤ, Μπαλούρδο. «ΜΑΤ δηλαδή, όχι όπως λέμε σαγρέ ή γυαλιστερό, αστυνόμος ΜΑΤ».

Θα μοιραστούν: σφιχτές υψωμένες γροθιές.

Θα φαγωθούν: δακρυγόνα.

ΑΛΕΡΤ: Η παράσταση περιλαμβάνει αστεία σεξιστικά, ομοφοβικά, ξενοφοβικά, μικροβιοφοβικά (γιατί όχι;) και κυρίως αστεία για ό,τι την σπάει και για ό,τι βγάζουν σπυριά οι θιασώτες του ορθού πολιτικού λόγου.

Συντελεστές:

Κείμενα – Στίχοι: Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Μαζί του: «Δε Τσόλια Μπάντ»
Κιθάρα – Γιώργος Τσουφαντάρης
Μπάσο – Νίκος Τσιμπινός
Τύμπανα - Αλέξανδρος Σταματίου
Πλήκτρα – Παύλος Βαλλιανάτος

Video: Χρήστος Καρτέρης
Ηχοληψία video: Γιάννης Φωτιάδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Info:


Παράταση παραστάσεων: Σάββατο 24 Νοεμβρίου & 1, 8, 15, 22 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (με μπύρα η κρασί)
15€ εισιτήριο θεάματος καθήμενου, με 10€ ελάχιστη κατανάλωση κατ' άτομο (ένα ποτό)

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Kremlino

Kremlino
Χαϊδαρίου 6 & Κάστορος, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!