Οι προτάσεις της εβδομάδας (15/11 - 21/11)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος, συνεχίζουν με τη νέα τους μουσική παράσταση, δια χειρός Μάνου Ελευθερίου, όπως επίσης και το Χαμάμ, που πλέον λειτουργεί Τετάρτες, Σάββατα & Κυριακές, ενώ ο Γιάννης Λεμπέσης πήρε παράταση και το Νοέμβρη στις 1002 Νύχτες, που παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό κάθε βράδυ.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Απόστολος Μόσιος & Γεωργία Αγγέλου live στη Ρότα

mosios aggelou rota afisa small small
Ενώνουν για πρώτη φορά το σπάνιο ερμηνευτικό και δημιουργικό ταλέντο τους.

Ο Απόστολος Μόσιος και η Γεωργία Αγγέλου, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ενώνουν για πρώτη φορά το σπάνιο ερμηνευτικό και δημιουργικό ταλέντο τους στη φιλόξενη μουσική σκηνή «Ρότα».

Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και απρόβλεπτες διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών.

Η Γεωργία Αγγέλου και ο Απόστολος Μόσιος θα ξεδιπλώσουν στη σκηνή με άνεση και ανεξάντλητη ενέργεια το ερμηνευτικό τους χάρισμα.

Τους συνοδεύει με την κιθάρα και τη φωνή του ο εξαιρετικός Δημήτρης Νάσσιος.

Ο Απόστολος με τον επερχόμενο δίσκο του με τίτλο «Βεγγαλικό» πιστοποιεί την διαρκώς ανοδική πορεία της καριέρας του, τόσο ως ερμηνευτής, όσο και ως δημιουργός, ενώ η Γεωργία έχοντας στις αποσκευές της τον πρόσφατο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Κι έτσι αρχίζει το Τικ Τακ» εντυπωσιάζει με τις φωνητικές της δυνατότητες.

Η κοινή δισκογραφική τους στέγη είναι το Ogdoo Music Group.

Info:


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 5 ευρώ

Ρότα Art Coffee Bar
Σόλωνος 124
Αθήνα
Τηλ.: 2103801033

Κατερίνα Ζάγκλα - Πράιμ Τάιμ + Special Guests στο Ρυθμό

poster prime time small
Συμμετέχουν: Βασίλης Ράλλης & Παύλος Ρεμπής.

Η πρώτη προσωπική παράσταση της Κατερίνας Ζάγκλα με τίτλο «Πράιμ Τάιμ», μετά από την επιτυχία που γνώρισε την περασμένη άνοιξη, επιστρέφει και ανεβαίνει στη σκηνή του ανανεωμένου Ρυθμός Art Theater την Κυριακή 18 Νοεμβρίου!

Η Κατερίνα Ζάγκλα, σπουδάστρια του Εθνικού Ωδείου, είναι μια νέα ερμηνεύτρια που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στα μουσικά δρώμενα, με πολλές live εμφανίσεις στο ενεργητικό της σε γνωστές σκηνές και χώρους της Αθήνας, καθώς και με σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή με τον Γιάννη Ζουγανέλη για τη δημιουργία του τραγουδιού των τίτλων της εκπομπής του με τίτλο «Φόρτσα Πατρίδα».

Τη βραδιά της παράστασης, η σκηνή του Ρυθμός Art Theater μεταμορφώνεται στην... «πράιμ τάιμ» ζώνη των ραδιοφώνων, με πολλές γνωστές επιτυχίες που όλοι έχουμε αγαπήσει, αλλά και πρωτότυπο υλικό, που θα ακουστεί live από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά. Ανάμεσα σε αυτά το single «Δεν σε ερωτεύτηκε κανείς», σε μουσική και στίχους της Μάγδας Βαρούχα που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Τη σκηνή θα μοιραστούν μαζί της για μια μοναδική guest εμφάνιση ο εκρηκτικός τραγουδοποιός Βασίλης Ράλλης («Θα ‘ρθω», «Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι» κ.α.) και ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Παύλος Ρεμπής («Βάλε μουσική», «Αστέρια»), με τον οποίο συνεργάστηκε η Κατερίνα στο δεύτερο single της, που έχει τίτλο «Αν η καρδιά» και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβριο!

Παίζουν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Ξυθάλης: Κρουστά, Τύμπανα
Γιάννης Σούλτης: Ηλ. Μπάσο
Πάνος Τσαλαγιώργος: Κιθάρες
Κορίννα Νικολάου: Πλήκτρα, Φωνητικά
Δημήτρης Κατσίβελος: Τρομπέτα

Φωτογραφία Αφίσας: Τάσος Σπετσιέρης

Info:


Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Ώρα Προσέλευσης: 21.30
Τιμή Εισιτηρίου: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

Ρυθμός Art Theater
Λ. Μαρίνου Αντύπα 38, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 210-9750060

Σπύρος Γραμμένος & Πάνος Φραγκιαδάκης στο Σταυρό του Νότου

grammenos stn 2018 small
Ο Σπύρος Γραμμένος ο χοντρούλης, αυτός με τις τιράντες και ο Πάνος Φραγκιαδάκης ή Φράγκιας ή το δεύτερο συνθετικό από τους Χατζηφραγκέτα, βάζουν τα δυνατά τους, μαζεύουν τα κομμάτια τους και τραγουδάνε ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Καινούρια τραγούδια έχουν, παλιά τραγούδια έχουν, προβλήματα έχουν και όλα αυτά μαζί τα αδειάζουν στην σκηνή του Σταυρού Του Νότου.

Η καλύτερη στιγμή της παράστασης είναι εκεί που προσπαθώντας να βγάλουν σέλφι, μπλέκονται σε κάτι καλώδια και πέφτουν επάνω στα ντραμς.

Η διάρκεια της παράστασης είναι περίπου όσο χρειάζεται.

Μαζί τους:

Κώστας Μιχαλός - κιθάρες
Χριστός Καλκάνης - κλαρινέτο, πλήκτρα
Άλεξ Μυλωνάς - μπάσο
Χάρης Παρασκευάς - τύμπανα

Info:


Σταυρός Του Νότου Club

16 Νοεμβρίου και για 4 Παρασκευές
Εισιτήριο: 13€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 22.30

Τα Υπόγεια Ρεύματα στο Architecture Live Stage

ypogeia revmata architecture afisa
Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται 25 χρόνια και δρα εδώ και τώρα! Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν στο Architecture την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου για άλλη μια ηλεκτρισμένη βραδιά με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια από όλη τους την πορεία! Τη βραδιά ανοίγει ο Γιώργος Λιτσικάκης με την ανανεωμένη μπάντα του που μετά από μια δυναμική συναυλία στον κήπο του μεγάρου της ΕΡΤ το καλοκαίρι που μας πέρασε και με το νέο τους ψηφιακό single με τίτλο «Εκκωφαντική σιωπή» να έχει μόλις κυκλοφορήσει, είναι έτοιμοι να ανέβουν και πάλι στη σκηνή!

Info:


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
Είσοδος: 9 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Έναρξη: 22.30

Architecture live stage
Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 7472907 & 210 7472472

Η Μαρία Παπαγεωργίου με νέα μπάντα στο six d.o.g.s

papageorgiou 6dogs
Η Μαρία Παπαγεωργίου μόνο για μία εμφάνιση στο six d.o.g.s, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά με τη νέα της μπάντα το δίσκο «Αλληλογραφία», με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε νέα «ανάγνωση», τα νέα της σχεδιάσματα και τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει με τη φωνή της.

Η Μαρία Παπαγεωργίου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στον χώρο που έχει αγαπήσει την ανεξάρτητη εναλλακτική μουσική σκηνή της χώρας και θα χωρίσει την παράστασή της σε δύο μέρη: Στο πρώτο, θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του τελευταίου της δίσκου «Αλληλογραφία», αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος της εμπιστεύτηκε επανεκτελέσεις σε τραγούδια του με τη δική της ματιά και τις διακριτικές συμβουλές του.

Στο δεύτερο, θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, διασκευές που αγαπήθηκαν από τη φωνή της, αλλά και καινούρια -αδισκογράφητα ακόμη- τραγούδια που «δοκιμάζονται» πρώτα στις ζωντανές τις εμφανίσεις.

Στο πλευρό της οι μουσικοί:

Μιχάλης Βρέττας | Βιολί
Σοφία Ευκλείδου | Τσέλο
Ντίνος Μάνος | Κοντραμπάσο
Κρίτων Μπελόνιας | Τύμπανα
Σταύρος Ρουμελιώτης | Κιθάρες
Χρήστος Τόλης | Πλήκτρα

Ήχος | Ευτύχης Γιαννακούρας
Ενορχήστρωση Εγχόρδων: Σταύρος Ρουμελιώτης

Info:


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλ.: 210 3210510

Τα πρώτα 50 εισιτήρια 10€
Γενική Είσοδος: 12€
Η παράσταση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 22:00

Γιώργος Καγιαλίκος & Δημήτρης Λέντζος παρουσιάζουν το «Μισοφέγγαρο κυδώνι»

LENTZOS small
Λίγο καιρό μετά τη συνεργασία τους στο άλμπουμ «Αιώνια μέθη», ο ποιητής - στιχουργός Δημήτρης Λέντζος και ο συνθέτης Γιώργος Καγιαλίκος ενώνουν τις δυνάμεις τους και πάλι σε έναν καινούργιο κύκλο τραγουδιών, με τίτλο «Μισοφέγγαρο κυδώνι».

Κι αν στην «Αιώνια μέθη» ο συνθέτης φανέρωσε την λαϊκότροπη πλευρά του, στο «Μισοφέγγαρο κυδώνι» πειραματίζεται με τις δημοτικοφανείς φόρμες και την καθ' ημάς παράδοση. Εκεί φυσικά τον οδήγησαν οι, γεμάτοι ολοζώντανες εικόνες και βαθύ ερωτισμό, στίχοι του ποιητή.

Η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ θα γίνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 21:00 στη Μουσική σκηνή Σφίγγα.

Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Κορολόγου, Γιώργος Φλωράκης
Αφήγηση: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καγιαλίκος (πιάνο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Μαρίνος Γαλατσινός (πνευστά), Άντζελα Βασιλακοπούλου (μαντολίνο), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα).

Info:


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149

Παραδώσου! με την Ηρώ Σαΐα

SAiA PARADOSOU 2 small
Η Ηρώ Σαΐα μαζί με δυο σπουδαίους μουσικούς «παραδίνονται» στην παραδοσιακή μουσική και δημοτική ποίηση και μας παρασύρουν στη μαγεία μιας ιδιαίτερης μουσικής παράστασης με ανάμεικτα στοιχεία: την ελληνικότητα, τη διαφορετικότητα, την έκπληξη.

Κομμάτια της παράδοσής μας, αλλά και πιο σύγχρονα, που η πορεία τους δείχνει πως θα γίνουν παράδοση αφού τραγουδιούνται καιρό τώρα στις παρέες, στα τραπέζια, στις ιδιαίτερες στιγμές μας.

Με γνωστά τραγούδια αυτού του ύφους αλλά και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική συνεργασία της Ηρώς Σαΐα με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, το πρόγραμμα αυτό σας καλεί να παραδοθείτε στη συγκίνηση και στη χαρά, στο παλιό μέσα από το οποίο γεννιέται το νέο και συνεχίζει.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Κείμενα: Άγγελος Μπούρας
Σκηνικά: Κώστας Βαρώτσος
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Επιλογή τραγουδιών: Ηρώ Σαΐα
Ενορχήστρωση - Πιάνο - Τραγούδι: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Κιθάρες - Κρουστά - Τραγούδι: Παντελής Ντζιάλας
Φωτογραφία αφίσας: Calliope

Info:


Από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 ως 13 Δεκεμβρίου 2018 στις 21.30
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη στις 21:30

Θέατρο Γκλόρια Μικρό
Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Εισιτήριο: Κανονικό 12 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ, Aτέλεια 5 ευρώ
Προσφορά Προπώληση 10€ για όλα τα εισιτήρια που θα αγοραστούν έως και 15/10/2018

Τηλέφωνο ταμείου: 2103642334 | Καθημερινά 10:30-13:00 & 17:30-21:30 | Προπώληση

Ο Παντελής Κυραμαργιός με «Κόκκινα Τραγούδια» στο Μουσικό Κουτί

kyramargios kouti small
Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου το Μουσικό Κουτί αλλάζει χρώμα.

Αν θέλεις να μιλήσεις για όσα συμβαίνουν γύρω σου, όσα έγιναν, αλλά και όσα θα ‘ρθουν, αν θέλεις να μιλήσεις για μεγάλες στιγμές, τραγικές και συνάμα ηρωικές, η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος.

Και για να μιλήσεις για επετείους όπως η 17η Νοεμβρίου χρειάζεσαι τα πολιτικά τραγούδια, τα τραγούδια που εμπνέουν τη νεολαία όλου του κόσμου, που σπρώχνουν τους ανθρώπους να πάρουν αποφάσεις, που οδηγούν μια χούφτα φοιτητές να διαλέξουν το δρόμο της αυτοθυσίας για να δείξουν στους υπόλοιπους τι πρέπει να αλλάξει.

Τέτοια διαλέγει ο Παντελής Κυραμαργιός και τα παρουσιάζει πλάι στα δικά του στο Μουσικό Κουτί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Μουσικές επικές και ήσυχες, στίχοι ηρωικοί και γεμάτοι συναισθήματα.

Τα Κόκκινα τραγούδια ξυπνούν την ανάγκη για συντροφικότητα, αλληλεγγύη και πάλη για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Είναι άλλωστε συχνά στίχοι ποιητών που μελοποιήθηκαν κι έδωσαν ψυχή σε επαναστάσεις και αντιστάσεις.

Επί σκηνής με τον Παντελή θα είναι ο Γιάννης Ταυλάς στην ηλεκτρική κιθάρα και το καχόν, ο Νικόλας Μαύρος στο μπουζούκι και ο Θανάσης Μάντζαρης στο πιάνο.

Info:


Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης 22:30

Μουσικό Κουτί
Δεκελέων 32 Γκάζι (100 μέτρα από μετρό Κεραμεικός)
Είσοδος 5 ευρώ για τους σκοπούς των ΕΝ.Π.ΑΝ.
Τηλ. κρατήσεων 6980791417-6978613005

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο The Zoo

afisa filipos small
Μετά την ιστορική επανένωση των Πυξ Λαξ το καλοκαίρι του 2018 και μέχρι οι παλιοί φίλοι να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή, ο Φίλιππος Πλιάτσικας «αφήνει για λίγο πίσω τα μεγάλα στάδια και τις συναυλίες και στήνει μαζί με παλιούς και νέους συνεργάτες και καινούριες παρεΐστικες συναντήσεις».

Σε έναν φιλόξενο και ζεστό μουσικό χώρο, το The Zoo, που όλα μπορούν να παρουσιαστούν χειροποίητα και χαλαρά, απαλλαγμένα από τη βιασύνη της εποχής. Μαζί του μια εξαιρετική παρέα μουσικών με τις δικές τους διαδρομές κι ανησυχίες, που θα ξεδιπλωθούν κι αυτές δίνοντάς ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο και νέα ακούσματα έκπληξη.

Ο Χάρης Μιχαηλίδης από το συγκρότημα της Δραμαμίνης, η Ελευθερία Ναθαναήλ με νέο δισκογραφικό αποτύπωμα, ο Νίκος Σάλτας που ενορχηστρώνει και ο Γιώργος Λιβαδάς που δίνει ρυθμό σε όλα αυτά.
Τα νέα τραγούδια από δισκογραφικές δουλειές σημερινές και σύγχρονες δένουν αρμονικά με υλικό απ’ την εποχή της Στίλβης και του Μπαμπούλα, του Μοναξιά μου όλα και του παράδεισου που πάνε οι Παλιές Αγάπες.

Συμμετέχουν: Ο Γιώργος Λιβαδάς στα drums, ο Χάρης Μιχαηλίδης (Δραμανίνη) η Ελευθερία Ναθαναήλ στο πιάνο και ο Νίκος Σάλτας στα πλήκτρα.

Info:


Από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο για λίγες παραστάσεις
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλ. Κρατήσεων: 21 0674 5375
(Για τις κρατήσεις ισχύει ελάχιστη κατανάλωση 18 ευρώ ανά άτομο, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Οι Charms επιστρέφουν στη Σφίγγα

charms afisa sfigga
Oι Charms, μια από τις ιστορικές μπάντες του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’60, επιστρέφουν στη σκηνή της Σφίγγας για τρεις Πέμπτες (15, 22 και 29) του Νοεμβρίου γεμάτοι όρεξη και κέφι!

Οι Charms θα παρουσιάσουν το «Rock Back the 60's Concert», μια συναυλία με γνωστά rock και rock n’ roll ακούσματα και φυσικά τις διασημότερες επιτυχίες τους που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή. Στόχος είναι να γίνει μια μουσική αναδρομή στην εποχή που νοσταλγούν οι μεγαλύτεροι και αγαπούν με πάθος οι νεότεροι, αλλά και να δείξουν ότι η μουσική δεν έχει ηλικία, αντίθετα μένει για πάντα ζωντανή μέσα από τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις που προκαλεί.

Οι Charms ιδρύθηκαν το 1964 και κυκλοφόρησαν 3 LP δίσκους που φιγουράρισαν στις πρώτες θέσεις των charts της εποχής για εβδομάδες. Οι δίσκοι τους αναβίωσαν πολλές φορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα τραγούδια τους έχουν συμπεριληφθεί στις σημαντικότερες συλλογές του ελληνικού ροκ. Μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες τους είναι τα τραγούδια: «Τρελοκόριτσο», «Έλα πάλι Έλα», «Έξω από τον Κόσμο», «Γλυκιά Αγαπημένη» κ.ά.

Το σημερινό group απαρτίζεται από τα ιδρυτικά μέλη Γιώργο Στρατή (drums – κρουστά), Τέρη Ιερεμία (πλήκτρα – τραγούδι), Κώστα Νικολόπουλο (κιθάρα) και το νέο μέλος Γιάννη Σαρόγλου (μπάσο – τραγούδι) που αντικαθιστά τον αξέχαστο Μάικ Ροζάκη ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2009.

Info:


Πέμπτη 15, 22 και 29 Νοεμβρίου

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Η KOMPANÍA στις 1002 Νύχτες

21k28 11 low small
Αγαπημένα ρεμπέτικα και σμυρνέικα, αλλά και πιο σπάνια τραγούδια, παιγμένα και τραγουδισμένα με το ιδιαίτερο ύφος και την ενέργεια της KOMPANÍA!

Σωτήρης Παπατραγιάννης: τραγούδι, μπαγλαμά
Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι, κρουστά
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα, φωνητικά
Θοδωρής Πετρόπουλος: μπουζούκι, φωνητικά
Δημήτρης Γκίνης: ακορντεόν

Info:


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου & Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: €5

Χίλιες & Δύο Νύχτες Μουσική Σκηνή - Εστιατόριο - Bar
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ. 210 3317293

Οι Μουσικοί της Καμεράτας συναντούν τους Deep Purple

george petrou small
Ένας εκρηκτικός συνδυασμός ροκ και συμφωνικής μουσικής σε μια συναυλία - αφιέρωμα στους θρυλικούς Deep Purple, με πολλές εκπλήξεις! Οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ένα τολμηρό πρόγραμμα με δύο αριστουργηματικά συμφωνικά έργα του οργανίστα της διάσημης ροκ μπάντας, Jon Lord.

Ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, που μετράει στο ενεργητικό του ένα βραβείο Echo Klassik και μία υποψηφιότητα για Grammy, κινείται με άνεση ανάμεσα στα διάφορα μουσικά είδη. Στη συναυλία αυτή, πέρα από τον ρόλο του ως διευθυντή ορχήστρας, θα αναλάβει και τον ρόλο του σολίστ σε Hammond organ και πιάνο. Μαζί του μια ομάδα εξαίρετων μουσικών που έχουν διακριθεί στο είδος τους. Με τη φωνητική δεξιοτεχνία του Ian Gillan θα αναμετρηθεί ο Αιμιλιανός Σταματάκης, ένας νέος τραγουδιστής με μεγάλη πείρα στο μιούζικαλ και τη ροκ μουσική, που πρόσφατα εντυπωσίασε το κοινό στον ρόλο του Ιησού στο περίφημο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar»· στην ηλεκτρική κιθάρα η Ειρήνη Κετικίδη, μια νέα δεξιοτέχνης με εξαιρετικές σπουδές στο Λονδίνο, προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε σημαντικά πρότζεκτ, η τέχνη της οποίας πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της χώρας μας· ο Κώστας Βήχος με τη χαρακτηριστική του ευελιξία στο ηλεκτρικό μπάσο· και στα ντραμς ο Γιάννης Σταυρόπουλος με λαμπρές σπουδές στο Berkeley και πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελoύν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea -που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση-, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürchner Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της Κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph).

Jon Lord | Sarabande
Deep Purple | Κοντσέρτο για ροκ μπάντα και ορχήστρα
Αιμιλιανός Σταματάκης │τραγούδι
Ειρήνη Κετικίδη │ ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Πέτρου │Hammond organ, πιάνο
Πάνος Πολίτης │συνθεσάιζερ, Hammond organ
Κώστας Βήχος │ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Σταυρόπουλος │ντραμς

Μουσική διεύθυνση | Γιωργος Πέτρου

Info:


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα έναρξης 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 25 € ● 28 € ● 30 € ● 35 € (διακεκριμένη ζώνη)

Εισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Fenia Christou - Solo Performance | Piano – Voice

fenia christou afisa beton small
Η μουσικός Φένια Χρήστου, έρχεται στη σκηνή του Beton 7, τις Δευτέρες 19 & 26 Νοεμβρίου. Με τον ήχο του πιάνου να κυριαρχεί και τη φωνή να συνεργεί σε πειραματική διάθεση θα ακουστούν συνθέσεις και τραγούδια από το El3ven,το άλμπουμ που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο, καθώς και ανέκδοτο υλικό. Δύο solo performances εμπνευσμένες από την σύνθεση Zero.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Info:


19 & 26 Νοεμβρίου

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές / άνεργοι): 5 ευρώ

Beton7 – Arts
Πύδνας 7, Βοτανικός
Κρατήσεις: 210 7512625

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!