Οι προτάσεις της εβδομάδας (14/3 - 20/3)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα.
Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Ορφέας Περίδης & Λιζέτα Καλημέρη στη Σφίγγα

peridis lizeta afisa sfigga martios
Ο Ορφέας Περίδης μαζί με τη Λιζέτα Καλημέρη προχωρούν τη συνεργασία τους και επί σκηνής και δισκογραφικά. Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 16, 23 και 30 Μαρτίου και 6 και 13 Απριλίου, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια του νέου τους δίσκου, που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Εν Φλύα».

Οι δύο καλλιτέχνες με ένα πολυμορφικό μουσικό σχήμα θα παρουσιάσουν φέτος τον χειμώνα, ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο, που φιλοξενεί επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις νέες τους δημιουργίες αλλά και τα παλαιότερα κλασσικά τους κομμάτια.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους η ικανότητα να δημιουργούν το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές τη διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, τη μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό, περνώντας με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση.

Οι ακροατές θα γίνουν για αυτές τις πέντε νύχτες συνταξιδιώτες σε μια μοναδική μουσική περιήγηση με σταθμούς, νέα και παλαιότερα τραγούδια που δημιούργησε ο Ορφέας Περίδης, ο οποίος το 2019 γιορτάζει τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την πρώτη δισκογραφική του παρουσία.

Η σπάνια φωνή της Λιζέτας Καλημέρη, το προσεκτικά επιλεγμένο της ρεπερτόριο και το δημιουργικό χάρισμα του Ορφέα Περίδη συνδυάζονται άψογα επί σκηνής και υπόσχονται στο κοινό τους αξέχαστα, ανοιξιάτικα μουσικά βράδια.

Συμμετέχουν οι μουσική Θοδωρής Δαμουράκης στις κιθάρες, Αλέξανδρος Ιακώβου στο βιολί και στο μαντολίνο, Εύη Κανέλλου στα κρουστά και Κώστας Αρσένης στο κοντραμπάσο.

Info:


Σάββατο 16, 23 και 30 Μαρτίου και 6 και 13 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845


Γιώργος Νταλάρας & Δημήτρης Μυστακίδης στο Άλσος

ntalaras mistakidis alsos
Ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί τον Γιώργο Νταλάρα και τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Άλσος για μια παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή κιθάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, εκτός από την λαμπρή πορεία του ως τραγουδιστής, είναι δεξιοτέχνης κιθαριστής και στην παράσταση αυτή έρχεται να φωτίσει τη βιωματική του σχέση με την κιθάρα και τους λαϊκούς κιθαρωδούς.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, εκτός από εξαίρετος μουσικός που εργάζεται συστηματικά γύρω από τη λαϊκή κιθάρα, είναι και ακαδημαϊκός δάσκαλος και έχει πρωτοστατήσει στο να αναγνωριστεί το μουσικό αυτό όργανο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ως οικοδεσπότης θα επιμεληθεί της συζήτησης επί σκηνής, θα παίξει και θα τραγουδήσει με τους δυο ομότεχνούς του.

Όλοι μαζί ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με τραγούδια και αφηγήσεις σαν ένα μαγικό μάθημα, σε μια μοναδική βραδιά στο Άλσος. Σε κάποια τραγούδια, θα τους συνοδεύσει ο Αχιλλέας Περσίδης, ο σπουδαίος αυτός κιθαρίστας σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις και την βιωματική τους σχέση με το μουσικό όργανο που είναι δεμένο με την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής, την αγάπη και το μεράκι τους, δημιούργησαν μια vintage παράσταση, στην οποία αναδεικνύουν ο καθένας τα ταλέντα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν αλλά και αθέατες πλευρές που δεν είναι πάντα γνωστές στην πορεία ενός καλλιτέχνη.

Φώτα: Μαρία Βενετάκη
Ήχος: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος
Photo credits για τη φωτογραφία του Γ. Νταλάρα: Ντίνος Διαμαντόπουλος
Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Photo credits: Δημήτρης Μακρής

Info:


«Το Άλσος»
Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8227471

Παρασκευή 15 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 40€
A Ζώνη: 33€
Β Ζώνη: 27€
Όρθιοι: 15€ M.Π.
Πίσω εξώστης (περιορισμένη ορατότητα): 20€ Μ.Π.

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό. Ποτό συμπεριλαμβάνεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες αναγράφεται Μ.Π.

Προπώληση:

-www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα Public
-εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 210 8227471


Χρήστος Νικολόπουλος: Συναυλία - Αφιέρωμα με Νταλάρα, Μακεδόνα & Στρατηγού

nikolopoulos ntal mak
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 20.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, τον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο σε μια συναυλία - αφιέρωμα, σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση Χάρη Ανδρεάδη.

Μαζί του οι Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μακεδόνας και Ασπασία Στρατηγού.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με τους σπουδαιότερους Έλληνες ερμηνευτές όπως τους Πόλυ Πάνου, Γιάννη Πουλόπουλο, Στράτο Διονυσίου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Πασχάλη Τερζή, Μητροπάνο, Μητσιά, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου κ.ά.

Ο Νικολόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’60 κοντά στους τελευταίους ρεμπέτες (Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Κυριαζή, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μάρκο Βαμβακάρη, κ.ά.). Πολύ νέος άρχισε να παίζει στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας ως δεξιοτέχνης του μπουζουκιού τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής μαζί με τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Στέλιο Ζαφειριού και άλλους μεγάλους εκείνης της περιόδου. Σύντομα βρέθηκε δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα. Το 1968 άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια: «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Απόψε σε έχω στην αγκαλιά μου», «Νύχτα στάσου».

Για περισσότερα από 40 χρόνια έχει συμμετάσχει με το μπουζούκι του ενεργά σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής δισκογραφίας και έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 20.000 τραγούδια σε πολλούς δίσκους, συλλογές, κλπ. Τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος ξεπερνούν τα 1.900, ανάμεσα τους μεγάλες επιτυχίες που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων, όπως τα: «Αγριολούλουδο», «Υπάρχω», «Ο τραγουδιστής», «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Ο Σαλονικιός», « «Ζήλεια μου», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Έτσι σ’ αγάπησα», «Το ποδήλατο», «Έκανες το λάθος», «Μη μου λες αντίο» και πολλά άλλα.

Με τη συναυλία αυτή η ΕΡΤ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζουν το Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» προβάλλοντας το έργο του.

Info:


Δευτέρα 18 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμή εισιτηρίου: €10

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα


Ελένη Βιτάλη: Η βεγγέρα συνεχίζεται

vitali poster Μάρτης
Η Ελένη Βιτάλη μαζί με τους ΤΖΟΥΜ και τη Βιολέτα Ίκαρη, επιστρέφουν στη νυχτερινή Αθήνα, τον Μάρτη, για τρία ακόμη Σάββατα.

Μετά από τις εμφανίσεις του περασμένου χειμώνα στο ΙΛΙΟΝ plus, όπου η Ελένη Βιτάλη τραγούδησε πιο κοντά από ποτέ με τον κόσμο, που πραγματικά κατέκλυσε τo μαγαζί, κάνοντας συνεχή sold out, η απόφαση ήταν επιβαλλόμενη: «η βεγγέρα συνεχίζεται».

Ακόμη, λοιπόν, τρεις συναυλίες για αυτή τη σεζόν στην Αθήνα, τα Σάββατα 16, 23 & 30 Μαρτίου, για όσους θέλησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, για όσους το έζησαν και θέλουν να το ξαναζήσουν!

Οι ΤΖΟΥΜ είναι:

Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα
Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο
Νατάσα Παυλάτου: κρουστά
Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα
Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο
Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι

Και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα

Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης

Επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης
Artwork: Πάνος Πενταρίτσας
Φωτογραφίες: © VaGGiNet / Evaggelia Thomakou

Info:


Σάββατα: 16, 23 & 30 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22:30

13€ με μπύρα ή κρασί (Ορθίων)
Μπουκάλι Κρασί*: 65€ στα 2 άτομα (Τραπέζι)
Φιάλη ποτό*: 130€ στα 4 άτομα (Τραπέζι)
*Αφορά καθήμενους, μόνο με κράτηση στα 2108824383, 6983600510)

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά www.viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.

ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Πληροφορίες: 210 8824 383


Γιώργος Χατζηνάσιος & Αλέκα Κανελλίδου μαζί για πρώτη φορά στις Γραμμές

MHTRA OGDOO XATZHNASIOS KANELIDOU
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, συνθέτης με άφθαρτα στο χρόνο τραγούδια, αλλά και κορυφαίος πιανίστας και μουσικός και η Αλέκα Κανελλίδου, μια σπουδαία ερμηνεύτρια η οποία έχει σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή με τη φωνή της, συναντιούνται στις Γραμμές από το Σάββατο 16 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Γιώργος Χατζηνάσιος - Αλέκα Κανελλίδου για πρώτη φορά μαζί σε ζωντανές εμφανίσεις στις Γραμμές, σε μια ξεχωριστή, συναρπαστική συνάντηση.

Δυο λαμπερά ονόματα, δυο ξεχωριστές διαδρομές. Η πρώτη δισκογραφική τους συνάντηση έγινε πριν πολλά χρόνια... Η πρώτη συνάντησή τους επί σκηνής θα πραγματοποιηθεί στις Γραμμές όπου μας προσκαλούν σε ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι, σε αναπάντεχους μουσικούς δρόμους, με ένα πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει τις προσωπικές τους επιτυχίες και όχι μόνο.

Info:


Από το Σάββατο 16 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 19.00

Γραμμές
Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός
Τηλ. Κρατήσεων: 2103477058 - 6945106604

Προπώληση: viva.gr


Ο Απόστολος Μόσιος στη Σφίγγα με το «Βεγγαλικό»

mosios sfigga veggaliko
Συμμετέχουν φιλικά ο Μπάμπης Τσέρτος και οι Nto Diesi.

Ο Απόστολος Μόσιος παρουσιάζει την Πέμπτη 14 Μαρτίου μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με άξονα τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Βεγγαλικό».

Ο Απόστολος Μόσιος είναι εκλεκτός εκπρόσωπος της νέας γενιάς ερμηνευτών και τραγουδοποιών της ελληνικής μουσικής σκηνής που ήδη έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές.

Το 2019 είναι χρονιά σταθμός για την καριέρα του, αφού κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group ο δίσκος του με τίτλο «Βεγγαλικό».

Την κυκλοφορία γιορτάζει επί σκηνής στη φιλόξενη μουσική σκηνή Σφίγγα με αγαπημένους καλεσμένους τον καταξιωμένο ερμηνευτή Μπάμπη Τσέρτο που συμμετέχει στο «Βεγγαλικό» με το τραγούδι «Καράβια όνειρα» και το σχήμα Nto Diesi, των εξαιρετικών Πένυς Ραμαντάνη και Δημήτρη Νίτη.

Η μουσική παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια από το album «Βεγγαλικό» δεμένα αρμονικά με ανατρεπτικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών του Απόστολου που αναδεικνύουν τις επιρροές του από τη διεθνή rock και ethnic σκηνή.

Μια τέτοια διασκευή ακούγεται και στο δίσκο και πρόκειται για το τραγούδι «Τσιγάρα» του λαμπρού τραγουδοποιού Ορφέα Περίδη.

Ο Απόστολος Μόσιος με τις σπουδαίες φωνητικές του δυνατότητες και το δημιουργικό του χάρισμα υπόσχεται μια βραδιά που θα χαραχτεί στη μνήμη.

Στη σκηνή θα τον πλαισιώσουν καταθέτοντας το μεγάλο τους ταλέντο οι μουσικοί Δημήτρης Νάσσιος (κιθάρες, τραγούδι), Βασίλης Παπαχρήστου (πιάνο, πλήκτρα), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο) και Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα).

Info:


Πέμπτη 14 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Οι Δευτέρες με τη Μαρία Παπαγεωργίου ξεκινούν και πάλι!

maria papageorgiou stn foto
Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα επιστρέφει στο χώρο όπου καθιερώθηκε. Η Μαρία Παπαγεωργίου για ακόμη μια χρονιά ομορφαίνει τις Δευτέρες στο club του Σταυρού του Νότου.

Πλαισιωμένη από έξι αφοσιωμένους συνεργάτες και με ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παλιά, νεότερα και ολοκαίνουρια, ακυκλοφόρητα τραγούδια, οι Δευτέρες στο Club του Σταυρού του Νότου δεν θα έχουν απλώς μουσική. Θα προσφέρουν μία συναισθηματική εμπειρία, βαθιά κι αληθινή από αυτές που θυμάσαι για καιρό και δεν θέλεις να χάσεις.

Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα, μετά τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και το άλμπουμ «Αλληλογραφία», τη συλλεκτική εμφάνιση στο Six D.O.G.S, την παρουσίαση του ξεχωριστού Home Bound Project και τα νέα τραγούδια της, επιστρέφει στον χώρο όπου καθιερώθηκε από τις 18 Μαρτίου και για τέσσερις Δευτέρες μόνο!

Στο πρόγραμμα της Μαρίας, το οποίο πάντα είναι γραμμένο στο χέρι, έχουν σημειωθεί κομμάτια της προσωπικής δισκογραφίας, διασκευές, παραδοσιακά τραγούδια και διεθνή ακούσματα. Στο τέλος βέβαια, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν και να ακουστεί κάτι που ποτέ δεν περίμενες.

Στις εμφανίσεις της Μαρίας Παπαγεωργίου θα βρείτε τα άλμπουμ και το βιβλίο της.

Μαζί:

Μιχάλης Βρέττας: Βιολί
Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο
Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο
Κρίτων Μπελλώνιας: Τύμπανα
Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες
Χρήστος Τόλης: Πλήκτρα
Ενορχηστρώσεις Εγχόρδων: Σταύρος Ρουμελιώτης

Ήχος: Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμοί: Γιάννης Μπράτσης
Φωτογραφία Αφίσας: Γιώργος Αλεξανδράκης
Επιμέλεια Αφίσας: Άντα Χαλαμπαρδάκη

Info:


Από Δευτέρα 18 Μαρτίου μόνο για 4 παραστάσεις

Εισιτήρια:

13€ είσοδος με μπύρα / κρασί – μπαρ
15€ με μπύρα / κρασί – τραπέζι

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Έναρξη: 21:45

Σταυρός του Νότου Club
Θαρύπου 37, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στον Φ.Σ. Παρνασσός

rita antonopoulou parnassos
Μια φωνή κι ένα πιάνο. Κι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν ωκεανό μουσικής και μελωδιών, μέσα από την πνοή και τις ερμηνείες της Ρίτας Αντωνοπούλου και τον υπέροχο μουσικό κόσμο που πλάθουν τα δάχτυλα του Θοδωρή Οικονόμου στα πλήκτρα του πιάνου.

Οι δυο χαρισματικοί μουσικοί επιστρέφουν με την πολύ πετυχημένη παράσταση που αγαπήθηκε και διέγραψε μια πορεία ευρείας αποδοχής σε εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο τα δύο τελευταία χρόνια. Στην γοητευτική σάλα του Φ.Σ. Παρνασσός, στην πλατεία Καρύτση, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Αυτή η συνεργασία είναι ακόμα μια εξαιρετική στιγμή στην πορεία της Ρίτας Αντωνοπούλου στο τραγούδι. Ένας σταθμός που της επέτρεψε να αποκαλύψει νέες ερμηνευτικές αρετές σε ρεπερτόριο που δεν είχαμε συνηθίσει από αυτήν.

Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα.

Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Ο Θοδωρής Οικονόμου, από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής και σπουδαίος σολίστας, δημιουργεί το κατάλληλο μουσικό περιβάλλον, μέσα από λεπτές ερμηνείες γεμάτες συγκίνηση και πάθος. Δίνει με το παίξιμο του άλλη διάσταση σε τραγούδια που γνωρίζουμε, αποδίδοντας τα αναγεννημένα και ολόδροσα. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Info:


Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Μαρτίου
Έναρξη: 21:00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο: 2106109513, 6944303274

Εισιτήρια: 15 ευρώ (εξώστης), 18 & 20 ευρώ (πλατεία),12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Προπώληση: viva.gr, τηλ. 11876, Wind, EKO, ΒP, Metro & My Market, Shell, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος, Viva Spot Τεχνόπολη, Yoleni's

Πέννυ Μπαλτατζή + special guests - «Ένα Φιλί» στο Πειραιώς 131

Penny peiraios131 Photo
Η Πέννυ Μπαλτατζή πραγματοποιεί περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο Πειραιώς 131, τη νέα μουσική σκηνή στο Γκάζι, λίγο μετά το «Ένα Φιλί», το τραγούδι που ήδη διαγράφει εντυπωσιακή πορεία στο ραδιόφωνο και λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ.

Από την Παρασκευή 15 Μαρτίου και για τις επόμενες δύο Παρασκευές 22 & 29 Μαρτίου, η Πέννυ Μπαλτατζή παρουσιάζει τη νέα της μουσική παράσταση, «Ένα Φιλί», στην οποία, εκτός των εξαιρετικών μουσικών που τη συνοδεύουν, η Πέννυ προσκαλεί και υποδέχεται επί σκηνής, έναν καλεσμένο - έκπληξη, διαφορετικό σε κάθε live!

«Ένα Φιλί» είναι, λοιπόν, ο τίτλος των νέων εμφανίσεων, προδίδοντας τη διάθεση της Πέννυς, εν όψει της Άνοιξης που καταφθάνει: μια παράσταση ζεστή, γοητευτική και άμεση, με κέφι, μπρίο και συναίσθημα, παρέα με τους μουσικούς που τη συνοδεύουν επί σκηνής τον τελευταίο ένα χρόνο και με ένα set list που περιλαμβάνει όλα τα παλαιότερα δικά της τραγούδια, πρωτότυπες διασκευές κλασικών και αγαπημένων από την ελληνική δισκογραφία, αλλά και τραγούδια από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα την άνοιξη, από την Panik Records.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Μάριος Λαζ Ιωαννίδης (Κιθάρες, Φωνητικά, Διασκευές, Ενορχηστρώσεις, Live Music Production)
Στέλιος Φραγκούς (Πλήκτρα, Φωνητικά)
Κωνσταντίνος Ζέρβας (Τύμπανα, Κρουστά, Φωνητικά)
Ηλίας Καρκαβέλιας (Ηλ. Μπάσο, Φωνητικά)
Τζώρτζης Μαυροειδής (Τρομπέτα, Κρουστά, Φωνητικά)

Επιμέλεια Ήχου: Νίκος Κόλλιας
Management: Άλεξ Ελσαμπάγ

Info:


Παρασκευή 15, 22 & 29 Μαρτίου
Ώρα Έναρξης: 22:30

Τιμες Εισιτηριων: 8 ευρώ (ορθίων) - 10 ευρώ (καθήμενων)
Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενων, καλέστε για κράτηση στο 210 3450922

Η Ζωή Παπαδοπούλου στο El Convento Del Arte

zoe el convento
Η Ζωή Παπαδοπούλου διαλέγει τις καλύτερες στιγμές της από 12 χρόνια δισκογραφίας.

Από το νέο της, πρόσφατο δίσκο «Nα ‘ρχεται η άνοιξη», σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, ως τα αγαπημένα της τραγούδια χάρη στα οποία τη γνωρίσαμε, όπως το ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου «Αχ! Και να σε είχα εδώ» και άλλα που ξεχωρίζει από συνεργασίες της με μεγάλους δημιουργούς όπως τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Χάρις Αλεξίου, τον Μανώλη Ρασούλη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δήμο Μούτση, τον Γιώργο Κατσαρό και τον Χρήστο Νικολόπουλο... σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη, σαν γιορτή.

Συντελεστές

Τραγούδι: Ζωή Παπαδοπούλου
Κιθάρα - Ενορχηστρώσεις: Παντελής Ντζιάλας
Πιάνο: Μένιος Γούναρης

Info:


El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019
Είσοδος: 10 euro
Ώρα έναρξης: 22:00
Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό και ποτό.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!