Οι προτάσεις της εβδομάδας (10/1 - 16/1)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Λεμπέσης στις 1002 Νύχτες.
 
Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Χρήστος Θηβαίος & String Demons - «Βόλτα στα Εξάρχεια»

thivaios sfigga small
Κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν συνοδεύσει τα Εξάρχεια. Του χθες και του σήμερα. Την πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.

«Ρε μπαγάσα, εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά,
οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα.
Είμαστε έμποροι ονείρων... Γι’ αυτό άντε και καλή τύχη μάγκες».

Το αποτύπωμα τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων, βόλτα που δεν θα μπορούσε παρά να καταλήγει στη Σφίγγα, τη μουσική σκηνή των Εξαρχείων, που από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο ως τις 9 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενεί την μουσική παράσταση του Χρήστου Θηβαίου, «Βόλτα στα Εξάρχεια».

Μαζί του οι εκρηκτικοί String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής. Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη θα ακολουθήσουν τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους την βόλτα στα Εξάρχεια.

Στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων, ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα.

Μαζί τους ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κορρές
Παραγωγή: Cricos

Info:


Από Σάββατο 12 Ιανουαρίου ως 9 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Η Big Band του δήμου Αθηναίων υποδέχεται τη Μαρίζα Ρίζου στη σκηνή του Ολύμπια

mariza 53 small
Η Big Band του δήμου Αθηναίων συναντά στην πρώτη συναυλία της για τη νέα χρονιά μία φρέσκια, λαμπερή και αγαπημένη παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής, τη Μαρίζα Ρίζου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 20:30.

Σε μία μοναδική συναυλία οι λάτρεις της ατμοσφαιρικής τζαζ και όχι μόνο, θα απολαύσουν τη μουσική κορυφαίων ενορχηστρωτών του είδους, καθώς και δημοφιλή τραγούδια, που έχει ερμηνεύσει η καλλιτέχνιδα με το ξεχωριστό ταπεραμέντο και έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

Info:


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019
Ώρα: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Φοιτητικό, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 3€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540, Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00, Σάββατο: 10.00 - 16.00, Κυριακή: 11.00 - 16.00, Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης & στο δίκτυο της Viva.gr

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, Αθήνα

«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί»: Μια συναυλία της Πηγής Λυκούδη για καλό σκοπό

likoudi afisa small
Ερμηνεύουν η διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas, και ακόμα δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές, η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος - Σβώκος.

Μεγάλη συναυλία η οποία διοργανώνεται από την εθελοντική οργάνωση Lions του Θέματος 117Α (Νοτίου Ελλάδος και Νήσων) και παρουσιάζεται το σημαντικό έργο της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός», την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της συνθέτριας, καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλος, Σ. Κουγιουμτζής κ.α.

Η διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη «Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της Έρας Σαββαΐδου.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σε ποίηση ή στίχους των Ν. Βρεττάκου, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Γ. Σουρή, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου, Γ. Ιωαννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Μ. Ξυδούς, Θ. Σάλτα, Π. Λυκούδη και Ν. Κανέλλη - Ξ. Δικαίου.

Η συναυλία διανθίζεται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στο γιό μου κι ένα άστρο» της Μαρίας Λαμπαδαρίου - Πόθου.

Ερμηνεύουν εκτός από την διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas, και ακόμα δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος - Σβώκος.

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν τρεις εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:

Άγγελος Κουσάκης: Κρουστά
Σταύρος Παργινός: Τσέλο
Δημήτρης Νάσσιος: Κιθάρες

και οι νεαροί καλλιτέχνες Στέφανος Καλφόγλου, Στράτος Σκορδάς & ο Νίκος Ιωάννου οι οποίοι με τη συμμετοχή τους υπογραμμίζουν την ουσία και το νόημα της βραδιάς.

Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο των Lions.

Για την εκδήλωση η εικαστικός Αγγελική Κώσταλου βασιζόμενη στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες που θα διατεθούν προς πώληση για τον ίδιο σκοπό.

Info:


«Παρνασσός»
Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 ώρα 19:00

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση - Κρατήσεις θέσεων & εισιτήρια 210.625 17 32

Παράταση εμφανίσεων της Ρένας Μόρφη στο Σταυρό του Νότου Club

Screenshot 20190103 125930 Instagram small
Η Ρένα Μόρφη μετά τις επιτυχημένες της εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου Club, παίρνει παράταση για δυο ακόμα Παρασκευές 11 και 18 Ιανουαρίου.

Εν μέσω ηχογραφήσεων για τον δεύτερο δίσκο της, θα ακουστούν κυκλοφορημένα αλλά και ακυκλοφόρητα, διασκευές από κλασικές λαϊκές και λάτιν επιτυχίες και καινούριες ευφάνταστες ιδέες.

Σ’ αυτήν τη «σόλο καριέρα» δεν είναι και τόσο σόλο, αφού μαζί της έχει μια μπάντα από μουσικούς, όπως τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη στην ηλ. κιθάρα, τον Αστέρη Παπασταματάκη στα πλήκτρα, τον Άγγελο Πολυχρόνου στα κρουστά και τον Σπύρο Λιγκώνη στα ντραμς.

Ειδικός καλεσμένος ο Κάρλος Μενέντεζ στα κρουστά που έρχεται ζεστός από την Κούβα αποκλειστικά για αυτές τις παραστάσεις.

Επί σκηνής πάντα και ο συνθέτης Δημήτρης Μπαλογιάννης.

Info:


Παρασκευές 11, 18 Δεκεμβρίου
Τιμή Εισόδου στο μπαρ: 14 ευρώ με κρασί ή μπύρα
Έναρξη: 22.30

Σταυρός του Νότου club
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Final Act & Γιάννης Γιοκαρίνης στο Faust

48408433 1627952610639668 6776814564605427712 o small
Οι Final Act ύστερα από την παρουσίαση, τον περασμένο Νοέμβριο του νέου τους album «Ειμαρμένη» στο Club του «Σταυρού του Νότου», θα συνεχίσουν τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στη σκηνή του FAUST Bar-Theatre-Arts.

Όπως μας έχουν συνηθίσει, θα ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο και στα πλαίσια της ζωντανής τους εμφάνισης θα ακουστεί το νέο τους υλικό, το οποίο θα πλαισιωθεί από παλιότερα τραγούδια τους, αλλά και ανατρεπτικές διασκευές αγαπημένων κομματιών από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Μαζί τους στη σκηνή θα είναι ο ένας και μοναδικός Γιάννης Γιοκαρίνης, ο τραγουδοποιός που συνέδεσε το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής ροκ σκηνής όπως τα: «Τσικαμπουμ», «Νοσταλγός του Rock N' Roll» και «Αχ Ευλαμπία».

Τους Final Act αποτελούν οι:

Κιθάρες: Γιώργος Παππάς
Μπάσο: Γιώργος Αλμπάνης
Φωνή: Πάνος Περιβολάρης
Στίχοι: Θάλεια Αντουλινάκη

Συμμετέχει στα τύμπανα και τα φωνητικά ο Δημήτρης Αιγινήτης

Το album «Ειμαρμένη» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από το Ogdoo Music Group.

Info:


Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

Faust
Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 3234095

Η Κατερίνα Ζάγκλα στη Σφίγγα

katerina zagkla afisa sfigga small
Η Κατερίνα Ζάγκλα παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο EXTRAVAGANZA στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Η νεαρή ερμηνεύτρια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στα μουσικά δρώμενα, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε σκηνές αλλά και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες όπως με τη Μάγδα Βαρούχα και το Γιάννη Ζουγανέλη.

Την άνοιξη του ‘18 κυκλοφόρησε, μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Ogdoo Music Group, το πρώτο single της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο «Δεν σε ερωτεύτηκε κανείς», το οποίο επιμελήθηκε σε μουσική και στίχους η Μάγδα Βαρούχα.

Extravaganza. Ο όρος χαρακτηρίζει ένα θεαματικό θεατρικό ή μουσικό έργο κυρίως λόγω των περίτεχνων κοστουμιών, των σκηνικών ή της ιδιαίτερης μουσικής που παρουσιάζεται. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της παράστασης ως προς το μουσικό κομμάτι. Σκοπό έχει το πάντρεμα μουσικών και ηχοχρωμάτων του κόσμου (από τη Δύση ως την Ανατολή) με τα γνώριμα, προς όλους, ακούσματα. Με πρόγραμμα από αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια στις πιο «πειραγμένες» εκδοχές τους. Τι συμβαίνει, λοιπόν όταν ένα ζεϊμπέκικο μεταμορφώνεται σε ένα δυναμικό αργεντίνικο τάνγκο και μια μπαλάντα σε βιεννέζικο βαλς;

Τη σκηνή θα μοιραστούν μαζί της εκλεκτές καλεσμένες για μια μοναδική guest εμφάνιση: Η εκρηκτική ερμηνεύτρια Άννα Ψυχογιού («Ρέντα» - Modum Records) και η αισθαντική Φρόσω Στυλιανού («Άλλες Μέρες» - Heaven Music).

Συντελεστές:

Ενορχηστρώσεις, Επιμέλεια Προγράμματος, Κιθάρες: Ευάγγελος Φουντάνας
Πιάνο, Πλήκτρα, Φωνητικά: Κορίννα Νικολάου
Σαντούρι, Φωνητικά: Κωνσταντίνα Πάτση
Πνευστά: Δημήτρης Λιάσκος
Ηλ. Κιθάρα: Πάνος Τσαλαγιώργος
Μπάσο: Γιάννης Σούλτης
Τύμπανα, Κρουστά: Βαγγέλης Ξυθάλης

Info:


Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(Είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλ. Κρατήσεων: 211409619, 6987844845

«Sixties»: Η δεκαετία της καρδιάς μας και ο Μίμης Πλέσσας!

sixties afisa small
Η δεκαετία του ‘60 υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή: Βeatles, Elvis Prisley, Frank Sinatra, Paul Anka, Nancy Sinatra, Nina Simone, Janis Joplin, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Πλέσσας κ.ά., συναντήθηκαν ήδη, με μεγάλη επιτυχία στο γνωστό πολυχώρο τέχνης «Galerie Δημιουργών».

Με την αισθαντική φωνή της σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου και τις διασκευές - ενορχηστρώσεις του μαέστρου Γιώργου Κωνσταντινίδη σε μια σειρά παραστάσεων της δεκαετίας 60ς.

Info:


Σάββατο 12 Ιανουαρίου
Ώρα Προσέλευσης: 20:45
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 6251732

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Μαρίζα Κωχ & Νένα Βενετσάνου σε μια διαδραστική παράσταση

Mariza Nena small
Με σημείο αναφοράς και αφετηρία το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης».

Δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου, συναντώνται σε ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Απ’ την κορφή του χρόνου», με σημείο αναφοράς και αφετηρία το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μαρίζα Κωχ: «Το αφήγημά μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ».

Νένα Βενετσάνου: «Κάνουμε ένα μουσικό θεατρικό Αναλόγιο όπου διαβάζω αποσπάσματα από το αυτοβιογραφικό της βιβλίο Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης και τραγουδάμε οι δυο μας με συνοδεία από τον Αντώνη Σκαμνάκη στη Viola da gamba. Είναι σημαντικό το βιβλίο της Μαρίζας, η οποία για άλλη μια φορά ξανοίγεται με τόλμη και εξυπνάδα μεσοπέλαγα. Είμαστε καλές φίλες, συνεργάτιδες και πάνω απ' όλα καλλιτέχνες που αντιστεκόμαστε στις προκαταλήψεις με συνέπεια και σθένος. Πόσο θα ήθελα όλοι οι τραγουδιστές να έρθουν να μας δουν και να μας ακούσουν. Αξίζει τον κόπο. Θα δώσουμε και θα πάρουμε ψυχική δύναμη».

Η πολύχρονη φιλία και συνεργασία της Μαρίζας Κωχ και της Νένας Βενετσάνου τις έχει φέρει μαζί στη σκηνή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Σε αυτό το Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο προσφέρουν μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής τους έκφρασης μέσα από την ώσμωση των φωνών τους και τον διαδραστικό χαρακτήρα της παράστασης. Μια διαφορετική συνάντηση που αντικατοπτρίζει την άλλη όψη της τέχνης τους που μας οδηγεί στα βαθιά νερά μιας περιπέτειας που ονομάζουμε ΖΩΗ.

Το σενάριο υπογράφει η Νένα Βενετσάνου διασκευάζοντας το κείμενο της Μαρίζας Κωχ από το βιβλίο της Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης, στο οποίο η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, με τρυφερότητα, χιούμορ και κατασταλαγμένη σοφία, αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη, ζωντανεύοντας μια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα βιώματα που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, ως μουσικοπαιδαγωγό και ως ερμηνεύτρια.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χατζής
Viοla da Gamba: Αντώνης Σκαμνάκης

Info:


Trii Art Hub
Δράκου 9 Κουκάκι, 117 42 (30 μέτρα από τη στάση μετρό Συγγρού Φιξ, Έξοδος πεζόδρομος Δράκου)

Από 11 Ιανουαρίου κάθε Σάββατο στις 20:30 (12/1, 19/1, 26/1, 2/2)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9210333

Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι - Ρεμπέτικη βραδιά

49323171 2305945806303563 2855676772463149056 n small
Οι «Ρε Καντίνι» μας καλούν σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και την παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο «Ο έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο

Info:


12 Ιανουαρίου 2019
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 5 Ευρώ

Μουσική σκηνή του Ορφέα Cafe Bar Restaurant
Φωκίωνος Νέγρη 25
Αθήνα, Κυψέλη
Τηλ. κρατήσεων: 210-8668544

Ο Ross Daly και η Kέλυ Θωμά στο Θέατρο Ροές

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά byManolisMathioudakis 1 small
Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το Θέατρο Ροές υποδέχεται τον Ross Daly και την Κέλλυ Θωμά για να μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό μουσικό κόσμο μέσα από τις συνθέσεις τους, που είναι επηρεασμένες από διάφορες παραδόσεις που έχουν κατά καιρούς μελετήσει.

Κεντρική θέση στο μουσικό τους κόσμο έχει η λύρα, ένα όργανο που συναντιέται σε πολλές μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και βέβαια στην Κρήτη όπου ζούνε εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ιδιαίτερος ήχος τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με κανένα συγκεκριμένο ιδίωμα, αλλά αποτελεί ένα κράμα από διαχρονικές και αρχαίες παραδόσεις μέσα από ένα νέο, δημιουργικό πρίσμα.

Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, σάζι
Κέλυ Θωμά: λύρα

Info:


Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιανουαρίου (9.00μ.μ)
Εισιτήρια: ταμείο 12 κανονικό, 10 φοιτητικό - ανέργων
Προπώληση: 10 κανονικό, 8 φοιτητικό - ανέργων
ticketservices.gr

Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Κρατήσεις τηλεφωνικά: καθημερινά 7-9 στο 210 -3474312

Immigraniada Festival: «Τα Τραγούδια της φωτιάς»

Immigraniada Festival 11 1 19 small
Η Punk’n’Roll κοινότητα συσπειρώνεται και μεταμορφώνει το Κύτταρο σε μια ζεστή «ηλεκτροακουστική» μπουάτ, ένα χώρο ενότητας και τραγουδιού διαμαρτυρίας από μια άλλη εποχή.

Εκείνο το βράδυ θα βρίσκονται εκεί από τους Deus Εx Machina μέχρι τον Σπύρο Γραμμένο, από τους Άλλος Κόσμος μέχρι τον Ζωρζ Πιλαλί, από τα Αρνάκια ως τους Stress και από τον Frank Panx & τους Αδερφοφάδες μέχρι την μουσικοθεατρική κολεκτίβα Τσιριτσάντσουλες και άλλα αδέλφια - έκπληξη.

Αυτή η μουσική οικογένεια των «αδελφών του χάους» θα παρουσιάσει σε ηλεκτροακουστικές εκτελέσεις τραγούδια που ακόμα καίνε, που είναι ταγμένα να παραμένουν κοντά στους τραυματισμένους αυτού του συστήματος, που κοιτάνε το κακό στα μάτια και μιλάνε για το φως.

Η συναυλία αυτή έχει έναν ξεχωριστό σκοπό: Μαζί με άλλα αδέλφια, πήραμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ώστε να καλυφθεί το υψηλό κόστος των ιατρικών εξόδων για τη θεραπεία του Άλεξ, που υπεβλήθη σε μια εξαιρετικά σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Ο Άλεξ, πρόσφυγας και ο ίδιος, στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες, πρόσφερε ανιδιοτελώς τον χρόνο του και τη δυναμική του και αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της αλληλεγγύης μας. Τώρα είναι σειρά μας να του σταθούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά.

Info:


Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019
Πόρτες 8.30μμ
Έναρξη 9.00μμ
Είσοδος: 6€

Κύτταρο
Αχαρνών και Ηπείρου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0822 4134

Οι Los Dos o Más live στο FAUST

LOS DOS O MAS yellow w. logo small
Την Τετάρτη 16/1, το FAUST Bar-Theatre-Arts υποδέχεται ζωντανά στη σκηνή του τους Los Dos o Más!

Μουσικές με χρώματα από διάφορες γωνιές του κόσμου, από τους Los Dos o Más, που επιστρέφουν ανανεωμένοι στο Faust για ένα εκρηκτικό live! Το setlist της βραδιάς περιλαμβάνει δικές τους συνθέσεις, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές σε τραγούδια των Bob Marley, Manu Chao, Nu Braz, Dawn Penn, Orishas, Alicia Keys, Cabas κ.ά.

Οι μουσικές τους δημιουργίες βασίζονται στο πάντρεμα παραδοσιακών και μη παραδοσιακών ήχων από άλλες χώρες, όπως: reggae, afro, ska, latin, και γενικότερα world music. Με επιρροές που ποικίλλουν και με ενσωματωμένο πάντα στη μουσική τους το ισπανικό στοιχείο, καταφέρνουν πραγματικά να έχουν μια διαφορετικότητα στη μουσική τους. Αυτό τους βοήθησε να ξεχωρίσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Γαλλία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Κλασική κιθάρα: Νίκος Καραχάλιος
Ηλεκτρική κιθάρα: Θάνος Χρήστου
Τύμπανα, κρουστά: Διονύσης Χαχάμπης
Ηλ. μπάσο, κοντραμπάσο: Τάσος Παπαπάνος
Τραγούδι: Eύα Θεοχάρη
Φωνητικά m/c: mc Jeffrey

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Info:


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, Ώρα: 22.00
Γενική είσοδος (χωρίς ποτό): 5 ευρώ
Είσοδος με κράτηση θέσης (χωρίς ποτό): 7 ευρώ

Faust
Kαλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τηλ.: 210 3234095

Το κουαρτέτο L’ Anima φιλοξενεί τη Ζωή Τηγανούρια στις «Κλασικές... Οινοποσίες»

oinoposia 2019
H συνθέτης - σολίστ του ακορντεόν & performer Ζωή Τηγανούρια επέλεξε να συμπράξει με το εξαιρετικό κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima, ως πρώτη συναυλία για το 2019, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Εράτειο Ωδείο, με τίτλο συναυλίας «Κλασικές… Οινοποσίες 2019».

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας το κουαρτέτο θα ερμηνεύσει έργα των Φραντς Γιόζεφ Χάυντν και Δημήτρη Καμαρωτού. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ερμηνεύσουν έργα της Ζωής Τηγανούρια από τη προσωπική της δισκογραφία, με την ίδια σολίστ πάνω σε ενορχηστρώσεις Γιάννη Ταυλά. Θα ακουστούν τα έργα της: Ambitions, Two Red Lips, Last Tango By Zoe, Armenian Dialogue, Καραβάνια, Greek Mountains, Flight on Five.

Info:


Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:30

Αίθουσα Συναυλιών Εράτειου Ωδείου Πατρόκλου 25
Βριλήσσια
Τηλ: 2108033196, 2018043974

Τιμή εισιτηρίου: 10 € | 6 € (μειωμένο)
Δωρεάν διάθεση οίνου από την Κω, χορηγία οινοποιείου Χατζηνικολάου

Ο Θοδωρής Νικολάου στη Σφίγγα

Παντελής Θαλασσινός Θοδωρής Νικολάου small
Μαζί του η Άννα Μπαλάσκα. Φιλική συμμετοχή: Παντελής Θαλασσινός.

Ο Θοδωρής Νικολάου ξεκινάει τις εμφανίσεις του στην Αθήνα, και για τον καινούριο χρόνο, από τη μουσική σκηνή Σφίγγα!

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο, κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα, θα καταρτίζει για το κοινό ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Ομπρέλα», αλλά και τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής, και όχι μόνον, δισκογραφίας.

Μαζί του θα είναι η Άννα Μπαλάσκα, μία νέα, δυναμική παρουσία από τη Θεσσαλονίκη, που μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ινδικό γιασεμί».

Ξεκινούν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, με πρώτο τους καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό. Θα τους πλαισιώνουν τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, οι Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, Θοδωρής Δ. Νικολάου στην κλασική κιθάρα, Simone Mongelli στα κρουστά και Γιώργος Μουχτάρης στο κοντραμπάσο.

Τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Παπαχριστούδης και το σχεδιασμό του ήχου και την ηχοληψία ο Φώτης Πανταζής.

Info:


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

«Ρεμπέτικη & Λαϊκή βραδιά» με τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Μάρκο Γιάκαλο

zampetas afisa
Ένα όνομα που άφησε το δικό του αποτύπωμα και την δική του ιστορία στο ελληνικό ρεμπέτικο & λαϊκό τραγούδι, ως ένας από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής!

Το Black Box Methodia υποδέχεται τον Γιώργο Ζαμπέτα, εγγονό του Γιώργου Ζαμπέτα, ο οποίος θα μας ταξιδέψει σε εκείνη την εποχή που ο παππούς του μεσουρανούσε και θα μας ερμηνεύσει μοναδικά εκείνα τα τραγούδια που ο ίδιος ο παππούς του έγραψε, ερμήνευσε και που όλοι έχουμε τραγουδήσει!

Μαζί του στη σκηνή ο τραγουδιστής Μάρκος Γιάκαλος, όπου κι αυτός θα ερμηνεύσει γνωστά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, δημιουργώντας έτσι μία μοναδική βραδιά διασκέδασης και κεφιού!

Παίζουν οι μουσικοί:

Μπουζούκι: Χάρης Καφέτσης
Πιάνο: Άρης Ραφάτης
Τραγούδι: Κλωντιάννα
Μπουζούκι - τραγούδι: Γιώργος Ζαμπέτας

Info:


Σάββατο 12 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10€ με μπύρα ή κρασί
Τιμή φιάλης: 100 ευρώ στα 4 άτομα
Τιμή φιάλης κρασιού: 60 ευρώ στα 4 άτομα

Black Box Methodia | Τηλ.: 210 3458605
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός (Στάση Μετρό «Κεραμεικός»)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!