Οι προτάσεις της εβδομάδας (1/11 - 7/11)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Δυνατή πρεμιέρα για την Ελευθερία Αρβανιτάκη, αλλά και τον Σταμάτη Κραουνάκη το προσεχές διάστημα, το Χαμάμ από αυτή την εβδομάδα λειτουργεί και Τετάρτες, ενώ ο Γιάννης Λεμπέσης πήρε παράταση και το Νοέμβρη στις 1002 Νύχτες.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα - «Φίλα με…» στις Γραμμές

afisa grammes small
Ολική επαναφορά του μύθου της διασκέδασης.

Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας που έκανε τις Δευτέρες Σάββατα, επαναπροσδιορίζοντας στην καρδιά των ανθρώπων το τρυφερό παραμύθι της συλλογικής διασκέδασης, έρχεται να μοιράσει τα αισθήματά του ανανεωμένο με φρέσκο αέρα ξαναζωντανεύοντας το ιστορικό μαγαζί «Γραμμές» με τρία βράδια τη βδομάδα, για όλο τον κόσμο.

Ζήτω τα τριήμερα!

Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε
Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε
Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο
Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε
Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι
Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν
Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι
Γιώργος Ταμιωλάκης: τσέλο

Φωτογραφία αφίσας Σταμάτη Κραουνάκη: Παναγής Χρυσοβέργης

Info:


Από 3 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Σάββατο 22.00, Κυριακή 19.00 και Δευτέρα 21.00

«Γραμμές»
Κωνσταντινουπόλεως 111 Γκάζι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477058 & 6945 106604

Τιμές στο μπαρ: 15€ με ποτό, φοιτητικό και ανεργίας 10€ με ποτό
Τιμές στο τραπέζι: Φιάλη κρασιού 70€ - 2 άτομα
Φιάλη ποτού (απλή) 130€ - 4 άτομα
Φιάλη ποτού (special) 150€ - 4 άτομα

«Δυνατά κάθε φορά»: Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντά ξανά τον Γιάννη Κότσιρα

44977543 1141528969328313 2752293812977008640 n
Μαζί τους η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Παναγιώτης Λάμπουρας.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας τον φετινό χειμώνα συναντώνται στην Ακτή Πειραιώς και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα φωτεινό, εξωστρεφές, συγκινητικό και δυναμικό ταυτόχρονα. Μπλέκουν τα μεγάλα τους τραγούδια, θυμούνται σπουδαία λαϊκά που αγαπάνε κι ενώνουν τις φωνές και τους μουσικούς τους κόσμους σε ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Δυο ζωές» το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες σε μουσική Γιώργου Καραδήμου και στίχους Λήδας Ρουμάνη.

«Δυνατά κάθε φορά» είναι ο τίτλος της παράστασης εμπνευσμένος από τις δικές τους μεγάλες επιτυχίες, ένας τίτλος - υπόσχεση για όσα θα ακολουθήσουν. Μια παράσταση - πρόσκληση σε μια μουσική γιορτή που στόχο έχει να γίνουμε όλοι μία παρέα. Να τραγουδήσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας ερμηνευτές, άμεσα και ζωντανά στον ζεστό χώρο της Ακτής Πειραιώς που διαμορφώνεται ειδικά αυτή τη χρονιά και για αυτήν την παράσταση από τον Κωνσταντίνο Ρήγο.

Μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα θα βρίσκονται και δύο νέοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές, η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Παναγιώτης Λάμπουρας. Μαζί τους και όλοι εμείς που από τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο θα δίνουμε ραντεβού στην Ακτή Πειραιώς!

Παίζουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πιάνο, πλήκτρα
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, τζουράς
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο, πλήκτρα
Νίκος Μέρμηγκας: λαϊκά έγχορδα
Κώστας Μιχαλός: κιθάρες

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας, Λάμπρος Μπούνας, Στρατής Καραδημητράκης
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης - Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας, Λήδα Ρουμάνη
Photo credits: Γιώργος Καπλανίδης

Info:


Από 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στην Ακτή Πειραιώς
Ώρα έναρξης: 22.30

Εισιτήρια: Είσοδος με ποτό: 15 ευρώ | Τιμή φιάλης ποτού: 150 ευρώ / Τιμή φιάλης κρασιού: 75 ευρώ
Τιμές για φοιτητές: Τιμή φιάλης ποτού: 130€ | Τιμή φιάλης κρασιού: 65€
Κρατήσεις: τηλ. 210 3418020-21 & οnline: www.aktipireos.gr

Ακτή Πειραιώς
Πειραιώς 178, Ταύρος

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης solo στο Κύτταρο

ALKINOOS KYTTARO for web small
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μετά από μία καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο θα συνεχίσει φέτος τον χειμώνα με ένα σόλο πρόγραμμα, ξεκινώντας από τον ιστορικό χώρο του Κυττάρου. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέρνοντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, φέρνοντας αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, τη διεύρυνση του χρόνου, τη μαγεία της συνύπαρξης, τη μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή
Βαγγέλης Λάππας: Ηχοληψία
Κωνσταντίνος Μαργκάς: Φώτα

Info:


Κάθε Παρασκευή & Σάββατο του Νοεμβρίου (εκτός 17/11) και Σάββατο 1η Δεκεμβρίου

Πόρτες: 21.00
Έναρξη: 22.00
Εισιτήριο: 10€

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 8224134 - 6977641373

Φωτεινή Βελεσιώτου & Χάϊκ Γιαζιτζιάν «Συναπάντημα Καρδιάς»

velesiotou small
Μαζί τους ο Σωτήρης Μπαλλάς

Ένα οδοιπορικό χωρίς σύνορα, ένα ταξίδι που ενώνει λαούς, παραδόσεις και ρίζες καρδιάς. Δύο μοναδικοί καλλιτέχνες, δύο καλοί φίλοι, ανταμώνουν επί σκηνής σε μια μουσική περιπέτεια, ακριβώς εκεί που η ανατολή συναντά τη δύση. Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, ανατολίτικες μελωδίες ενώνονται μαγικά σε ένα πρόγραμμα στημένο «από καρδιάς».

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μια πραγματική μουσική συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν.

Φωτεινή Βελεσιώτου. Μια καθαρά λαϊκή φωνή, μια εικόνα οικεία και αγαπημένη. Η Φωτεινή με τη σπανιότητα της φωνής της και τη βαθύτητα της ερμηνείας της ανανεώνει το καλό λαϊκό τραγούδι. Στο Γυάλινο ερμηνεύει τραγούδια που αγαπάμε εμείς από την προσωπική της δισκογραφία και κλασσικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών που αγαπάει εκείνη, ενώ μας συστήνει και κάποια τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Χάϊκ Γιαζιτζιάν. Ερμηνευτής, μουσικός, σολίστ με άρωμα από την Ανατολή. Με αγκαλιά το ούτι και την υπέροχη ταξιδιάρικη φωνή του συνεχίζει να ανοίγει δρόμους σε μελωδίες που δεν ορίζονται γεωγραφικά και να υφαίνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης.

Μαζί τους ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς έχοντας πλέον την πρώτη του δισκογραφική δουλειά σε κυκλοφορία, με τραγούδια διαφόρων συνθετών και στιχουργών, μεταξύ των οποίων και 4 νέα τραγούδια σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου.

Συνταξιδιώτες τους επί σκηνής είναι ο Νίκος Παπαναστασίου στο πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και στα πνευστά ο Τigran Sargsyan.

Info:


Σάββατο 3, 10, 17 & 24 Νοεμβρίου
Ώρα Προσέλευσης: 22:00
Ώρα Έναρξης: 23:00

Τιμές
12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
23 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
60 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
120 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600

Η «Αρχέγονη Ήπειρος» στο Χαμάμ

10 16 LALEZAS HPEIROS XWRIS 1 small
Ένα διαχρονικό ταξίδι στις μουσικές φόρμες της πεντατονίας του Πωγωνίου και της Δερόπολης έως το βυζαντινό μέλος.

Τις Τετάρτες του Νοέμβρη η μουσική σκηνή Χαμάμ για άλλη μία φορά θα φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα από την Ήπειρο, επιχειρώντας ένα διαχρονικό ταξίδι στις μουσικές φόρμες της πεντατονίας του Πωγωνίου και της Δερόπολης έως το βυζαντινό μέλος των αστικών τραγουδιών του Ζαγορίου και της πόλης των Ιωαννίνων.

Τον πολιτιστικό μουσικό θησαυρό της πιο αρχέγονης μορφής αρμονίας θα ξετυλίξει η κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Μεγάλο μέρος από τα τραγούδια θα τα ερμηνεύσει ο εξαιρετικός Παναγιώτης Λάλεζας που δεν κατάγεται από την Ήπειρο, όμως αγαπάει ιδιαίτερα τα τραγούδια της και έχει μαθητεύσει επί μακρόν σε εξαιρετικούς ηπειρώτες μουσικούς

Θοδωρής Γεωργόπουλος - κλαρίνο
Μιχάλης Ζάμπας λαούτο - τραγούδι
Παναγιώτης Ξυδέας - βιολί
Σάκης Κάκος - ντέφι

Info:


Από 7 Νοέμβρη & όλες τις Τετάρτες του μήνα
Ώρα έναρξης: 21.30

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212

Ο Φοίβος Δεληβοριάς & τα παιδικά του τραγούδια στο θέατρο RADAR

PES MOU EXOfyllo copy small
Πες μου τ’ όνομά σου

«Εδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το Ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας» λέει ο ίδιος ο Φοίβος.

Λοιπόν, ο Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο - cd με τίτλο Πες μου το όνομά σου, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του τρόπο…

Info:


Θέατρο Radar
Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, Αθήνα
στάση μετρό Άγιος Ιωαννης
Τηλ. 210 97 69 294

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων

Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 12.00

Μόνο για 9 παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι (4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12 & 23/12)
Διάρκεια παράστασης: 60’ χωρίς διάλειμμα

Για παιδιά από 4 έως 10 ετών

Τιμές Εισιτηρίων

12€ Γενική είσοδος|10€ ανέργων
Οικογενειακά πακέτα των 4 ατόμων 40€

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας & Γιάννης Μηλιώκας στη Σφίγγα

lakis papadop kyttaro
Κάτι δυνατό τους ενώνει! Κάτι μαγικό χαρίζουν σε κάθε συναυλία τους! Είναι ζόρικοι, εκρηκτικοί και Rock!

Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας επιστρέφουν στη μουσική σκηνή Σφίγγα για πέντε μουσικές παραστάσεις.

Info:


Παρασκευή 2, 9, 16, 23 και 30 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σφίγγα

rita sfigga nes
Μαζί της στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου

Οι δυο καλλιτέχνες επιστρέφουν για 4 μόνο Σάββατα στη μουσική σκηνή Σφίγγα, εκεί όπου ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, με μια παράσταση που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής.

Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη. Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, τη μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και τη ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα.

Info:


Σάββατο 3, 10, 17 και 24 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Δημήτρης Μυστακίδης: Εγκλήματα στο Ρεμπέτικο

mystakidis ilion small
Ποιος σκότωσε τον Σακαφλιά; Αργιλέ μου γιατί σβήνεις; Τι γυρεύουν οι μπάτσοι τέτοια ώρα; Γιατί αντιλαλούν οι φυλακές;

Σε αυτά και άλλα τέτοια βασανιστικά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει φέτος το χειμώνα ο Δημήτρης Μυστακίδης. Και μαζί μ αυτά, να φωτίσει μεγάλα εγκλήματα που συντάραξαν την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και που καταγράφηκαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από ρεμπέτικα τραγούδια.

Εγκλήματα πάθους και τιμής, παρανομίες και προσωπικές διαμάχες του τότε, θα δημιουργήσουν στο σήμερα μια ξεχωριστή φιλμ νουάρ ατμόσφαιρα, μεταφέροντας το πάντα επίκαιρο μήνυμα του ρεμπέτικου.

Για μια εμπεριστατωμένη και σε βάθος έρευνα, ο πολυοργανίστας Δημήτρης Μυστακίδης, πέρα από τη λαϊκή κιθάρα που τον συνόδευε αποκλειστικά ως σήμερα, φέρνει στη σκηνή και άλλα μουσικά όργανα και υπόσχεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο και τραγούδι
Ιφιγένεια Ιωάννου: κανονάκι και τραγούδι
Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης: κιθάρα, μπαγλαμά και τραγούδι
Σάκης Καρακώστας: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

Info:


Σάββατο 3, 10 & 17 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 8 ευρώ

Ίλιον Plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Πληροφορίες 210 8824 383

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876
Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

O Δώρος Δημοσθένους στη BABEL

44713595 1889694761144569 6324396419180396544 n small
«Στην καρδιά του Φθινοπώρου»

Στην καρδιά του φθινοπώρου, στον ατμοσφαιρικό χώρο της BABEL, ο Δώρος Δημοσθένους, παρουσιάζει μια νέα μουσική πρόταση και συστήνει τις μουσικές του αγάπες από διαφορετικά είδη και εποχές του τραγουδιού. Χαμηλόφωνος, εσωτερικός, λιτός, ουσιαστικός, με αιχμή την παθιασμένη ερμηνεία του και τη συνοδεία στο πιάνο ενός εξαιρετικού σολίστα, Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Με την ευαισθησία και τον δυναμισμό της φωνής του σε πρώτο πλάνο, με το τραγούδι γυμνό, συνοδεία μόνο ενός πιάνου, ο Δώρος Δημοσθένους καταθέτει αποκαλυπτικές, αισθαντικές ερμηνείες και απρόβλεπτες διασκευές από τον διεθνή κινηματογράφο και από το ελαφρό ελληνικό τραγούδι μέχρι το λαϊκό και το ρεμπέτικο.

Η πλούσια εμπειρία του Δώρου Δημοσθένους μέσα από πολλές και σπουδαίες συνεργασίες, όλα αυτά τα χρόνια, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Νίκο Κυπουργό, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Νανά Μούσχουρη, τη Λένα Πλάτωνος, το Λουκιανό Κηλαηδόνη και τόσους άλλους ξεχωριστούς καλλιτέχνες, αποτελεί εγγύηση κυρίως ως προς το σεβασμό και τον επαγγελματισμό με τον οποίο προσεγγίζει κάθε φορά το υλικό του.

Info:


Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Είσοδος: 12 ευρώ (μπύρα/κρασί)

BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι
215 52.52.982

Μάρθα Φριντζήλα: Οι εξομολογήσεις του Σαββάτου

martha frintzila small
Μια de profundis παράσταση για φωνή, πιάνο, μπάσο και τύμπανα.

Η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει υλικό από τη δισκογραφία τη δική της και των καλλιτεχνών που αγαπά πλαισιωμένη από τρεις εξαίρετους μουσικούς: Τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Αντώνη Μαράτο στο μπάσο και τον Βασίλη Μαντζούκη στα τύμπανα. Μια μουσική υπενθύμιση της ομορφιάς που μας περιβάλλει με οδηγό τα λόγια αγαπημένων ποιητών και την ερμηνεία τεσσάρων καλλιτεχνών που συνομιλούν, αναπολούν, πειραματίζονται και εξομολογούνται παίζοντας το σοβαρό τους παιχνίδι επί σκηνής.

«Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ' απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες.»

Ας είναι τα λόγια αυτά του Μάνου Χατζιδάκι ο οδηγός στις «Εξομολογήσεις του Σαββάτου». Ας γίνουν τα τραγούδια μας ασπίδες στα βέλη της ασχήμιας, ας γίνουν πολιορκητικοί κριοί στην κερκόπορτα της απάθειας και της ανοχής. Αυτό μας έχει απομείνει. Και μην γελιέστε, είναι πανίσχυρο όπλο το τραγούδι. Και είναι ακατανίκητη δύναμη η ποίηση.

Τάκης Φαραζής, πιάνο
Αντώνης Μαράτος, μπάσο
Βασίλης Μαντζούκης, τύμπανα
Μάρθα Φριντζήλα, φωνή

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Δραματουργική, σκηνοθετική επιμέλεια: Μάρθα Φριντζήλα
Σκηνογραφική, ενδυματολογική επιμέλεια: Baumstrasse team

Info:


3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 22:30

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
50 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
100 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's | Kremlino

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600

«Τα Λαϊκά του Θέμη» με τις Μελίνα Κανά & Κατερίνα Κούκα

themis laika small
Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές της πρώτης παρουσίασης της παράστασης το καλοκαίρι, η οποία πραγματοποιήθηκε ως «επίσκεψη» στην Ταράτσα του Φοίβου, ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης μαζεύει ξανά τα πιο αγαπημένα λαϊκά, λαικότροπα, λαϊκίζοντα και λαϊκοπρεπή τραγούδια της δισκογραφίας του και τα παρουσιάζει σε τρεις μοναδικές παραστάσεις!

Τις Κυριακές 4, 11 και 18 Νοεμβρίου τα «Λαϊκά του Θέμη» θα παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου και μαζί του θα έχει δύο από τις σημαντικότερες και πιο επιτυχημένες εκπροσώπους του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού τη Μελίνα Κανά και την Κατερίνα Κούκα.

Οι δύο ερμηνεύτριες αφήνουν για λίγο στην άκρη το προσωπικό τους ρεπερτόριο και δοκιμάζονται σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει ο Θέμης, αλλά και κρυφά διαμάντια της δισκογραφίας του.

Από το «Μέχρι το τέλος» έως «Το δίκιο μου» και από τις «Πρώτες λέξεις» μέχρι το «Κοίτα εγώ», τα «Λαϊκά του Θέμη» είναι μια παράσταση γεμάτη σύγχρονα τραγούδια, φτιαγμένα και τραγουδισμένα με τον παλιό καλό τρόπο της ειλικρίνειας και της αγάπης για την ελληνική λαϊκή μουσική.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτό την συμμετοχή σπουδαίων δεξιοτεχνών μουσικών καθώς και τον ενθουσιασμό κοινού και ειδικών στην πρώτη παρουσίαση, τα «Λαϊκά του Θέμη» υπόσχονται τρεις καταπληκτικές βραδιές στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, γεμάτες συναρπαστικές ερμηνείες και γνήσιο λαϊκό αίσθημα «παλαιάς κοπής», πάθους και δύναμης!

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Μπουζούκι: Νίκος Μέρμηγκας - Νίκος Κατσίκης
Κιθάρα: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τύμπανα: Αλέξανδρος Κούρος

Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός Αφίσας: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφίες: Γιώργος Κασαπίδης

Info:


Κυριακή 4, 11 & 18 Νοεμβρίου
Εισιτήριο: 15€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 20:30

Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου
Θαρύπου 35- 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975 | 210 9239031

Η Μαρίζα Ρίζου στο Σταυρό του Νότου

mariza rizou small
Ανάμεσα στα άστρα

«Αγαπημένοι δημοσιογράφοι και ακροατές, κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται η στιγμή που καλούμαι να γράψω το δελτίο τύπου των λάιβ μου, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο για μένα, λες και είμαι κάποια βασίλισσα, ώστε να φανεί ότι το γράφει κάποιος άλλος, εξυμνώντας με βέβαια, αλλά και χωρίς υπερβολές για να μην καρφωθούμε κιόλας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι όσοι έχουμε συγκεντρωτικές προσωπικότητες και καλώς ή κακώς θέλουμε να τα ελέγχουμε όλα, άρα γράφουμε μόνοι μας ΚΑΙ τα δελτία τύπου. Έτσι, σκέφτηκα αυτή τη χρονιά να χρησιμοποιήσω απευθείας πρώτο πρόσωπο, για να μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι, για να είναι λιγότερο κουραστικό, αλλά και πιο ενδιαφέρον.

Φέτος λοιπόν, για 2η χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ελπίζω να φτάσω λίγο πιο κοντά σ’ αυτό που θεωρώ ιδανικό λάιβ για τη δική μου ψυχή.

Το πρόγραμμα θα έχει τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία μου, η οποία είναι πολύ μικρή εδώ που τα λέμε (Πετάω, Μια άλλη ευτυχία, Πάμε μια βόλτα, Είναι μικρή η ζωή κ.α.), από τον 3ο δίσκο που έρχεται και που θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Records (Ας γελάμε συχνά που γράψαμε παρέα με τον αγαπημένο μου Κωστή Μαραβέγια κ.α.) και βέβαια το καινούριο τραγούδι που θα είναι και αυτό στον επόμενο δίσκο με τίτλο Ανάμεσα στα άστρα το οποίο έγραψε ο Αίσων Χαρατσάρης, ένα πλάσμα νέο, ταλαντούχο και υπέροχο.

Το πρόγραμμα επίσης θα έχει διασκευές σε τραγούδια που αγαπάω πολύ και που έχουμε πειράξει παρέα με τον Μάρκο Χαϊδεμένο (επιμέλεια ενορχηστρώσεων), αλλά και με τους υπόλοιπους σημαντικούς πολύ για μένα συνεργάτες και μουσικούς. Καίγομαι, Αύρα, Να το πάρεις το κορίτσι, Από μέσα πεθαμένος, Άδωνις, Αχάριστη είναι μερικά από αυτά που θα ακούσετε.

Φυσικά, το πιο πιθανό είναι ότι ανάμεσα στα τραγούδια δε θα σταματήσω να μιλάω, να σας κοιτάω, να σας απευθύνομαι και σε όλη τη διάρκεια του λάιβ να σκέφτομαι πόσο χαρούμενη είμαι που για ακόμα μια χρονιά είμαστε παρέα και πόσο ωραίο είναι να βρισκόμαστε.

Ας είναι αυτά τα λάιβ μια ευκαιρία να κάνουμε μια στάση, μια παύση. Να συναντηθούμε ο καθένας με τον εαυτό του και ύστερα μεταξύ μας. Στο τέλος, να φύγουμε χαμογελαστοί και να νιώθουμε ότι είμαστε ανάμεσα στα άστρα. Ή ακόμα καλύτερα ότι είμαστε τα άστρα.

Σας περιμένω και θα σας έχω κι άλλες τέτοιες γλυκανάλατες φράσεις για φινάλε.

Με αγάπη, τρέλα και κορδέλα»
Μαρίζα

Μαζί της:

Τρομπέτα: Βαγγέλης Κατσαρέλης
Κιθάρες - Φωνή: Άγγελος Αϊβάζης
Κοντραμπάσο: Γιώργος Μουχτάρης
Τύμπανα: Γιώργος Κωστελέτος
Πιάνο - Επιμέλεια Ενορχηστρώσεων: Μάρκος Χαϊδεμένος

Υπεύθυνος Ήχου: Αγαπητός Καταξάκης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ
Χειρισμός Φώτων: Μανώλης Μπράτσης
Συντονισμός Παραγωγής: Σίσσυ Νικολαΐδη

Info:


Από 2 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή
Εισιτήριο: 14€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 22.30

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Θαρύπου 35- 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975 | 210 9239031

Η Μάγδα Πένσου στη Ρότα

pensou rota small
Η Μάγδα Πένσου, ηθοποιός και τραγουδίστρια, θα ερμηνεύσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, τραγούδια πολλών μεγάλων δημιουργών, όπως οι Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Στ. Ξαρχάκος, Στ. Κραουνάκης, Β. Δημητρίου, Γ. Ανδρέου, Δ. Παπαδημητρίου, Ευ. Ρεμπούτσικα κ.α., με αφετηρία την ψυχή της και τερματισμό την ψυχή μας!

Μαζί της ο πιανίστας Βασίλης Αρμένης. Τραγούδια - θησαυρούς που βγαίνουν από το πολύτιμο σεντούκι της ελληνικής μουσικής.

Info:


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018
Ώρα: 21.30
Είσοδος (θεάματος): 8€

Ρότα Art Bar
Σόλωνος 124, Αθήνα
Θέσεις περιορισμένες - Κρατήσεις: 210 3801033

Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο με τους Δημήτρη Κανέλλο & Μανόλη Ανδρουλιδάκη

kanellos androulidakis
«Ειν’ ο έρωτας το πιο γλυκό μαχαίρι...»

Με αφορμή τις κοινές τους ανησυχίες, ο τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος κι ο συνθέτης - κιθαρίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, θα ξετυλίξουν το κουβάρι των στίχων του Άλκη Αλκαίου, σε ένα μουσικό ταξίδι απελπισμένου έρωτα, υπαρξιακής αναζήτησης και κοινωνικής ανησυχίας. Συνοδοιπόροι στο αέναο ταξίδι των τραγουδιών των Θάνου Μικρούτσικου, Νότη Μαυρουδή, Μάριου Τόκα και νεότερων συνθετών, ο ακορντεονίστας Τάσος Αθανασιάς και, σε φιλική συμμετοχή, γνωστοί αγαπημένοι τραγουδιστές.

Info:


Τετάρτη 7 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!