«Οι Πατρίδες των Ελλήνων» στην καρδιά της Ευρώπης!

(PHOTOS) Η Εστουδιαντίνα με οδηγό τον Ανδρέα Κατσιγιάννη τους Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Ασλανίδου, Μπάμπη Τσέρτο και Χρήστο Χαλκιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πάθος, συγκίνηση, νοσταλγία! Με αυτές τις λέξεις το ενημερωτικό δελτίο συνοψίζει εύστοχα τις παραστάσεις που δόθηκαν, στην καρδιά της Ευρώπης από την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα, που παρουσίασε την ιδέα του καλλιτεχνικού της διευθυντή, Ανδρέα Κατσιγιάννη «Οι Πατρίδες των Ελλήνων».

«Οι Πατρίδες των Ελλήνων»


Mία παράσταση, βασισμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, που την παρακολούθησαν Έλληνες ομογενείς και βέβαια το Γερμανικό κοινό.

Στις κατάμεστες αίθουσες του Ντίσελντορφ και της Στουτγκάρδης, η Εστουδιαντίνα με οδηγό τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και προσκεκλημένους τραγουδιστές, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Μπάμπη Τσέρτο και τον ψάλτη Χρήστο Χαλκιά, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα από το Βυζάντιο στο σήμερα, ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την Ελληνική μουσική, τα τραγούδια με τους θρύλους τους και τους κυριότερους εκφραστές της Ελληνικής δημιουργίας.

Μία παράσταση που άγγιξε το κοινό και ιδιαίτερα την νεολαία της ομογένειας, βασισμένη στην σπουδαία μας κληρονομιά που γέννησε την καινούργια κοινωνία του τραγουδιού με γνώμονα τον σεβασμό στην μνήμη.

Η Εστουδιαντίνα παράλληλα παρουσίασε με την δική της ματιά στιγμές και πλευρές του σύγχρονου τραγουδιού που πολλοί από τους εκφραστές του είναι στον πυρήνα της Ορχήστρας.

Ένα τρίωρο πρόγραμμα με μοναδικά video που έδωσαν την δυνατότητα στους θεατές να ταξιδέψουν μέσα από ήχους και εικόνες.

Επόμενος σταθμός... Μόναχο


Στην αίθουσα της φιλαρμονικής του Μονάχου την Πέμπτη 1.12.2016, η Εστουδιαντίνα θα φιλοξενήσει στην ίδια παράσταση και τον Δημήτρη Μπάση.

Στη συναυλία της Στουτγκάρδης, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης είχε την τιμή, να τον επισκεφτεί πριν την παράσταση, ο διάσημος φιλέλληνας Γερμανός πολιτικός Cem Ozdemir (τουρκικής καταγωγής), μετά από πρόσκληση του Αλέξανδρου Καρόζα (συμπαραγωγός των παραστάσεων μαζί με την Greece on Tour), συζητώντας για την μεγάλη τους αγάπη τη «Σμύρνη» και τις υπέροχες μουσικές της σχεδιάζοντας μάλιστα μελλοντική Ελληνοτουρκική συνεργασία σε μια κοινή συναυλία στην Γερμανία.

Στο τέλος της παράστασης ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κάλεσε τον Cem Ozdemir στην σκηνή και τραγούδησαν μαζί με τη Μελίνα Ασλανίδου μια σύνθεση του Ara Dinkjian αφιερωμένη στους Αρμένιους.

Photos: Giorgio Tsolakidis, Europolitis

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!