Οι «ξένοιαστοι καβαλάρηδες» ετοιμάζουν μεγάλο αφιέρωμα στο Blues

Γενικό προσκλητήριο των Ελλήνων μουσικών και συγκροτημάτων που παίζουν blues.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια μεγάλη blues βραδιά ετοιμάζει η Λέσχη Φίλων Καβασάκι και ειδικά η Αντίθεση - Η πειραματική καλλιτεχνική σκηνή Α.Ν.Α.Σ.Α. της Λέσχης, γνωστή ως ΛΕ.Φ.ΚΑ στο χώρο της στα Κάτω Πατήσια, για το Σάββατο 18 Μαρτίου, κάνοντας ένα γενικό προσκλητήριο των Ελλήνων μουσικών και συγκροτημάτων που παίζουν blues, σε μια βραδιά που δεν έχει όμοια της στο παρελθόν. Μουσικοί που έχουν επιρροές από το blues θα τζαμάρουν σε συμπράξεις - έκπληξη, ενώ και συγκροτήματα που είχαν σαν βάση τα blues θα ανέβουν στην σκηνή του υπόγειου χώρου της οδού Προμηθέως 73-75, κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, που λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια οι φίλοι της Καβασάκι με αφετηρία την αγάπη τους για την μοτοσυκλέτα και το ελεύθερο τρόπο ζωής.

Στο μεγάλο αφιέρωμα στο blues με την συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων και guests είναι προσκαλεσμένοι οι Δημήτρης Πουλικάκος με το συγκρότημά του, οι Σπυριδούλα, οι Blues Revenge του Ανδρέα Γκομόζια που θα εμφανιστεί και με τους θρυλικούς μπλουζίστες Drifting Around το ίδιο βράδυ με καλεσμένους του το ντράμερ Ζαφείρη Τσίναλη και τον μπασίστα Μάριο Σπηλιωτόπουλο που θα έρθει από το Βόλο όπου ζει ειδικά για το αφιέρωμα αυτό, οι σπεσιαλίστες Blues Gargo το συγκρότημα του Δημήτρη Ιωάννου, o Ηρακλής Τριανταφυλλίδης με τη Λερναία Ύδρα, o Τάκης Μακρής ο ιδρυτής των Funky Chicken, ο ντράμερ Τάσος Φωτοδήμος, το κιθαριστικό τρίο των Γιάννη Δρόλαπα - Σίμου Κοκαβέση - Γιώργου Ζήκου (των Zero Zero), ο οργανίστας Γιώργος Στεφανάκης, το ιστορικό μέλος των Πελόμα Μποκιού σε ένα ντουέτο με τον κιθαρίστα Ανδρέα Γκομόζια, σε μια σύνθεση του Στεφανάκη «Κρισναμούρτι» και αρκετοί ακόμα μουσικοί που θα προστεθούν έως εκείνη την ημέρα. Όλοι οι μουσικοί είναι φίλοι της λέσχης των μοτοσικλετιστών και κατά καιρούς έχουν παίξει σε live βραδιές εκεί, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν όλοι μαζί εκεί, όσοι τουλάχιστον μπορούν εκείνο το βράδυ.

Η Πειραματική Καλλιτεχνική Σκηνή Αντίθεση (ΑΝ.Α.Σ.Α - ΛΕ.Φ.ΚΑ), δημιουργήθηκε με σκοπό την ύπαρξη μιας πραγματικά ελεύθερης καλλιτεχνικής σκηνής. Έχοντας πάντα ως αρχή την έκφραση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών, πειραματίστηκε σε πολλούς τομείς της τέχνης, άλλοτε στήνοντας θεατρικές παραστάσεις, άλλοτε διοργανώνοντας κινηματογραφικές βραδιές ή δημιουργώντας μικρά ερασιτεχνικά video.
gkh.jpg
Ιδιαίτερα όμως στον χώρο της μουσικής, από το 1995 μέχρι σήμερα, στηρίζουμε έμπρακτα την ύπαρξη μιας αληθινής μουσικής σκηνής στην Αθήνα.

«Διαπιστώσαμε ότι οι χορηγοί, το κέρδος, ο εγωισμός, οι ειδήμονες, είναι κάποιες από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην αποτυχία αρκετών καλλιτεχνικών εγχειρημάτων για ελεύθερη έκφραση. Έτσι λοιπόν, τον Αύγουστο του 2013, η ΛΕ.Φ.ΚΑ και η ΑΝ.Α.Σ.Α ενώνοντας τις εμπειρίες και τις δυνάμεις τους μαζί με άλλους με το ίδιο όραμα για ελεύθερη και αδέσμευτη έκφραση», όπως αναφέρουν, προχώρησαν στη δημιουργία της Αντίθεσης, μιας Πειραματικής Καλλιτεχνικής Σκηνής, όπου δε χωρούν οι χορηγοί, οι μάνατζερ, οι ειδήμονες και οι αρχηγοί, όπου η ανάδειξη και η προτροπή της ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας είναι το ζητούμενο, με όπλα μας τη συλλογική προσπάθεια, τον αμοιβαίο σεβασμό, το μοίρασμα και τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση, και επιπλέον, μακριά από φασίζουσες νοοτροπίες. Πώς άλλωστε θα μπορούσε ο φασισμός και ο ρατσισμός να έχουν σχέση με οποιαδήποτε μορφή τέχνης;

«Στην Αντίθεση είναι καλοδεχούμενος, οποιοσδήποτε ανήσυχος άνθρωπος θέλει να παλέψει μαζί με άλλους, για τον κοινό αυτό στόχο».

ΛΕΦΚΑ

BLUES CARGO.jpg
Η Λέσχη Φίλων Καβασάκι (ΛΕ.Φ.ΚΑ) είναι μια παρέα που αποτελείται από μοτοσυκλετιστές που θεωρούν τη μηχανή τους κάτι αρκετά παραπάνω από ένα μεταφορικό μέσο και αγαπούν τον τρόπο ζωής που τους προσφέρει. Είναι προφανές ότι τρέφουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια για τις μοτοσυκλέτες Kawasaki (για πολλούς λόγους) διατηρώντας όμως την βασική αρχή του μοτοσυκλετισμού, την συντροφικότητα και την αποδοχή του "διαφορετικού". Έτσι, η παρέα αυτή μεγαλώνει χωρίς να κάνει διακρίσεις για την μηχανή που οδηγεί ο καθένας.

Η συντροφικότητα και η ομαδική συμμετοχή στις απολαύσεις που προσφέρει η μοτοσυκλέτα είναι μέσα στους στόχους κάθε τέτοιας λέσχης.

Οι ιδρυτές της ΛΕΦΚΑ εξηγούν το όραμά τους:


Τα προβλήματα και οι περιορισμοί που ο σύγχρονος τρόπος ζωής θέλει να επιβάλλει σε κάθε ελεύθερο και ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, μας ανάγκασαν να δημιουργήσουμε τη δική μας λέσχη χτυπώντας:

1. Τη μοναξιά, που τείνει να καθιερωθεί ως η μόνη επιτρεπτή επιλογή για να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Τα παραδείγματα είναι πολλά, από το "κλείσου μόνος σου στο σπίτι και κάνε φιλίες μόνο με όσους σε συμφέρει" ως και την άποψη ότι "έχεις μηχανή για να μην υπολογίζεις κανέναν και να κόβεις ολομόναχος βόλτες όπου σου καπνίσει". Εμείς θέλουμε άτομα που -σε αντίθεση με αυτό που θα έπραττε ο όποιος τέτοιος κύριος- θα τον βοηθούσαν να βγάλει τη μηχανή του από το χαντάκι, χωρίς να νιώσουν καταπιεσμένα επειδή αποφάσισαν ομαδικά για τη βόλτα τους.

2. Τις τυπικές ανθρώπινες σχέσεις και την σοβαροφάνεια. Πιστεύοντας ότι μας μαθαίνουν να δημιουργούμε απρόσωπες σχέσεις χωρίς περιεχόμενο, εμείς θέλουμε να επικοινωνούμε με ανθρωπιά και ζέστη χωρίς συμφέροντα, κλίκες, ιδιοτέλεια, υποκρισία και..."κοπές πίτας".

3. Την απόρριψη της διαφορετικότητας και την ασέβεια στην ιδιαιτερότητα του ατόμου. Πιστεύουμε ότι η απόρριψη κάποιων συνανθρώπων μας λόγω τυχόν ιδιαιτεροτήτων τους και η κατηγοριοποίηση τους σε "καλές" και "κακές" ομάδες συμβάλλει στην απομόνωση και συρρικνώνει αντί να διευρύνει τον πνευματικό κόσμο ενός ανθρώπου. Με δεδομένο αυτό, καθώς και με το ότι κύριος στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση μας, δεχόμαστε ως ίσο τον οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας χωρίς να διακατεχόμαστε από τον ΦΟΒΟ που η άγνοια και η αμάθεια γεννάει μπροστά στο άγνωστο.

Έτσι, πράγματι οι τροχοί μας γυρίζουν χωρίς σύνορα.
lefka- BLUES POSTER.jpg
Θέλοντας, λοιπόν, να απαλλαγούμε από τις παραπάνω μάστιγες των καιρών μας, δημιουργήσαμε την Λέσχη Φίλων Kawasaki, όπου:

• Οι εκδρομές δεν αντιμετωπίζονται σαν αναγκαίο κακό για να "ζήσει" η λέσχη αλλά θεωρούνται η πεμπτουσία της μοτοσυκλετιστικής φιλίας και η έμπρακτη απόδειξη πως η μοτοσυκλέτα αποτελεί τρόπο ζωής. Έτσι, κάθε, ΜΑ ΚΑΘΕ Κυριακή η ΛΕ.Φ.ΚΑ βρίσκεται εν κινήσει

• Η συνύπαρξη σε έναν χώρο αφ' ενός δημιουργεί αληθινές και ανθρώπινες σχέσεις και αφ' ετέρου μας βοηθάει να σκεφτόμαστε και να βελτιωνόμαστε μέσω ουσιαστικών και δημιουργικών εκδηλώσεων

• Η αυτονομία μας και η ελευθερία να συμμετέχουμε και να επεμβαίνουμε ενεργά σε όσα διαδραματίζονται στον μοτοσυκλετιστικό αλλά και στον κοινωνικό χώρο αποτελούν αδιαπραγμάτευτο όρο

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!