Οι Firewind του Gus G. & οι Rage για μια μεταλλική βραδιά

Σούπερ «μεταλλική» βραδιά με Firewind του Gus G. και Rage μαζί στο Gagarin 205, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου !
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι οπαδοί της metal μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό double-bill: οι Firewind και οι Rage θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Gagarin 205 στα πλαίσια της “Immortals Over Greece Tour”!

Μάλιστα η συναυλία θα λειτουργήσει ως αφετηρία της “Immortals Over Europe Tour” που θα περιοδεύσει στην Ευρώπη το 2018. Τα δύο συγκροτήματα θα παίξουν full shows!

Firewind του κορυφαίου Gus G., του Θεσσαλονικού μουσικού, επί σειρά ετών κιθαρίστα του Ozzy Ozbourne, μετά από δισκογραφική απουσία πέντε ετών, επέστρεψαν φέτος με το “Immortals”, τον όγδοο δίσκο της καριέρας τους. Η υποδοχή από το κοινό (ο δίσκος βρέθηκε σε υψηλές θέσεις των charts τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό) και οι εξαιρετικές κριτικές απέδειξαν ότι το συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή της δημιουργικότητάς του και είναι έτοιμο για ακόμα πιο μεγάλα πράγματα.

Oι Rage έχουν γραψει τη δική τους ιστορία στο γερμανικό metal, όντας μια από τις μπάντες που ήταν εκεί από το ξεκίνημα του είδους, στα θρυλικά 80ς. Σήμερα, τρείς δεκαετίες μετά, με πάνω από 20 δίσκους και 5.000.000 πωλήσεις στο ενεργητικό τους, το συγκρότημα του Peavy Wagner είναι ένα σημείο αναφοράς για τους απανταχού μεταλλάδες.

Η δε σχέση τους με το ελληνικό κοινό είναι δεδομένη, κάτι που επιβεβαιώνεται απο τις πολλές επισκέψεις τους στη χώρα μας. Τους προσεχείς μήνες οι Rage θα κυκλοφορήσουν τον νέο δίσκο τους “Seasons Of The Black”, έναν δίσκο που θα κινείται κοντά στον «ιστορικό» ήχο τους.

Και οι Nightrage


Οι Nightrage έρχονται στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017 για 3 shows σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ως special guests στις συναυλίες των Firewind μαζί με τους Γερμανούς Rage!

Οι Nightrage δημιουργήθηκαν από τον κιθαρίστα Μάριο Ηλιόπουλο και τον Gus G. (Firewind). Έκτοτε εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία και το 2003 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Sweet Vengeance σε παραγωγή του -μεγάλου Σουηδού παραγωγού- Fredrik Nordström, στο οποίο συμμετείχαν ο ντράμερ των Haunted, ο Per Möller Jensen, και ο μπασίστας Brice Leclercq. Στα φωνητικά συμμετείχε ο γνωστός τραγουδιστής Tomas Lindberg απο τους Σουηδούς θρύλους του death metal At the Gates και σε κάποια κομμάτια συμμετείχε και ο τραγουδιστής των Evergrey, ο Tom S. Englund!

Με τη δεύτερη κυκλοφορία τους, Descent Into Chaos, που κυκλοφόρησε το 2005, η μπάντα είχε αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο Fotis Benardo (πρώην Septic Flesh, πρώην Innerwish) ήταν ο νέος ντράμερ και ο Henric Carlsson (μέλος των Cipher System) ανέλαβε τη θέση του μπασίστα. Ο τραγουδιστής Mikael Stanne των Dark Tranquillity συμμετείχε στο τραγούδι “Frozen.”

Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν οι Nightrage έχουν κυκλοφορήσει αρκετές αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές με πρόσφατη αυτή του The Venomous!

Πιστοί στον επιθετικό ήχο τους μένουν πιστοί στο παραδοσιακό σουηδικό death metal ήχο με εμφανή metalcore στοιχεία στα 3 τελευταία album!

Οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονται από την απόλυτη ενέργεια επί σκηνής και αύριο επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια στην Ελλάδα ως special guests στις μεγάλες συναυλίες που θα δώσουν οι Firewind μαζί με τους Rage αυτό τον Δεκέμβριο σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Info:


Gagarin 205 (Λιοσίων 205)
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ (προπώληση), ταμείο: 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 2109636489

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!