Ο Tony Lakatos με σούπερ γκρουπ στην Αθήνα!

Δυο μοναδικές βραδιές, δύο σούπερ jazz live, γεμάτα ενέργεια και ήχο φωτιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Tony Lakatos με τον Mihail Iossifov και το γκρουπ του Γιώργου Φακανά στη σκηνή του Αθηνά Live για ξεχωριστές μουσικές συγκινήσεις.


Μ’ ένα σούπερ jazz live υποδέχεται το νέο χρόνο η σκηνή του Αθηνά Live του Γιώργου Φακάνα που ως οικοδεσπότης θα μοιραστεί την σκηνή με αναμφίβολα δύο από τους καλύτερους πνευστούς που έχουν περάσει από τη σκηνή του χώρου αυτού, σε μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες του Yiorgos Fakanas Group με ξένους guests. Οι δύο αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.

Ο Tony Lakatos, γνωστός μας από την εξελικτική του πορεία, που είναι παράλληλη προς την ελληνική jazz σκηνή, αφού τον θυμόμαστε από μικρό παιδί στο jazz club του Μπαράκου και τον ακολουθούμε μέχρι σήμερα που ηγείται της Big Band της Φρανκφούρτης.

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του και ο αδερφός του, τσιγγάνοι βιολονίστες, ενώ και ο ίδιος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές μαθαίνοντας βιολί σε ηλικία 6 ετών. Με το σαξόφωνο άρχισε να ασχολείται στα 15 του αποφοιτώντας το 1979 από τη σχολή του Bela Bartok.
Tony Lakatos.jpg
Μετακομίζοντας στη Γερμανία το 1981, εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους σαξοφωνίστες με τη φήμη του να εξαπλώνεται παντού στον κόσμο, αφού από τότε και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τη Mingus Big Band, Billy Hart, Randy Brecker, Anthony Jackson, Al Foster, Terri Lyne Carrington, Adam Nussbaum, Peter O’ Mara κλπ καθώς επίσης και με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου περιοδεύοντας σε Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ταιλάνδη, Κίνα κλπ παίζοντας, ηχογραφώντας και δίνοντας σεμινάρια. Σημαντικές στιγμές στην πορεία του είναι και οι συνεργασίες με τον Έλληνα jazzman Γιώργο Τρανταλίδη.

Μαζί του θα είναι ο Mihail Iossifov, που θεωρείται ο καλύτερος σύγχρονος τρομπετίστας της Βουλγαρίας, και όχι μόνο.
Mihail Iossifov.jpg
Έχει βραβευτεί με το Golden Lyre award ως ο καλύτερος Jazz μουσικός και με το Golden Pen Award για τη συνεισφορά του στην κουλτούρα της Βουλγαρίας.

Εχει συνεργαστεί με τους Mike Stern, Dave Weckl, Randy Brecker, Poogie Bell, Milcho Leviev, Teodosi Spasov κλπ, ενώ σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής παρουσιάζει τη δική του μουσική με το σεξτέτο του.

Οι δύο αυτοί εκπληκτικοί μουσικοί θα συναντηθούν στη σκηνή με το γκρουπ του Γιώργου Φακανά με τον ίδιο στο μπάσο, το Δημήτρη Σεβδαλή στα κήμπορντς και τον Μένιο Πασιαλή στα τύμπανα.
fakkkinfs.jpg
Με μουσικούς αυτού του επιπέδου, αυτό που περιμένουμε είναι δύο καταπληκτικές συναυλίες γεμάτες ενέργεια και ήχο φωτιά στη σκηνή του Αθηνά Live που ξέρει να προσφέρει μόνο το καλύτερο στο κοινό που τις παρακολουθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Παίζουν: Tony Lakatos (tenor sax), Mihail Iossifov (trumpet), Δημήτρης Σεβδαλής (keyboards), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)

Info:

ΑΘΗΝΑ Live
Λ. Ποσειδώνος 3
Παραλία Ν. Φαλήρου - Μοσχάτου

Κρατήσεις - πληροφορίες: 210-4813605, 210-4819355

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ’18 στις 9 μ.μ. και Σάββατο 13 Ιανουαρίου ’18 στις 10 μ.μ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!