Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 125 χρόνων της σχολής.
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης Φωτογραφία: NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο διακεκριμένος λαϊκός συνθέτης και σολίστ στο μπουζούκι Θανάσης Πολυκανδριώτης και η ορχήστρα του, θα μοιραστούν με τους μαθητές του Ζωγραφείου Γυμνασίου - Λυκείου και τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη τη σκηνή του ιστορικού σχολείου στην Κωνσταντινούπολη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στις 7 μ.μ. στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 125 χρόνων της σχολής.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης έχει πολλαπλούς δεσμούς με την Πόλη, καθώς η πρώτη του παρουσία εκεί ήταν το 1969, όταν με σπουδαίους τραγουδιστές έπαιζε στο γνωστό για την εποχή ελληνικό κέντρο «Μάντρα» στο Πέραν. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τραγούδια από το έργο «Ο σκληρός Απρίλης του ‘45», του Μάνου Χατζιδάκι, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δικά του.

Μαζί του θα είναι ο Μπάμπης Βελισσάριος στο τραγούδι και η ορχήστρα του συνθέτη που αποτελείται από τους: Νίκο Στρατηγό στο πιάνο, Νίκο Καινούργιο στην κιθάρα και Νίκο Νταρίλα στα τύμπανα.
Polykandriotis Poster Mand Zog 318x476 2000LR MIKRI
«Η συμμετοχή μου σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση σημαίνει πολλά για μένα, καθώς το ιστορικό αυτό σχολείο αντιπροσωπεύει μια ονειρική κατάσταση για την ομογένεια, την παιδεία και τον πολιτισμό», λέει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Γυμνασίου - Λυκείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου για την συμμετοχή του Θανάση Πολυκανδριώτη στον εορτασμό των 125 χρόνων του σχολείου αναφέρει: «Μεγάλη η χαρά και η τιμή να εμφανιστεί στη σκηνή του Ζωγραφείου Λυκείου ο μεγάλος Έλληνας μουσικός Θανάσης Πολυκανδριώτης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 125 χρόνων της σχολής. Το Ζωγράφειο στις 23/11 θα γεμίσει από εξαίσιες μουσικές και χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών του και των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, που ταξιδεύουν για τη μουσική αυτή συνάντηση στην Πόλη των Πόλεων. Ζωγραφειώτες από όλο τον κόσμο θα επιστρέψουν τις μέρες αυτές στα θρανία του Ζωγραφείου και θα γιορτάσουν μαζί μας. Το Ζωγράφειο περιμένει όλους τους φίλους στη γιορτή του!».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!