Ο Λεμπέσης με εκπλήξεις στις 1002 Νύχτες

Το Σάββατο 23 Μαρτίου μαζί με την Σταφυλοπάτη και την ορχήστρα του, με ρεμπέτικα και λαϊκά αλλά και ένα ειδικό αφιέρωμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Γεια σου Περαία αθάνατε χιλιοτραγουδισμένε» τραγουδούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης το 1956 σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Γενίτσαρη.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο Γιάννης Λεμπέσης, που για περίπου 20 χρόνια έπαιζε και τραγουδούσε δίπλα στο πρωτομάστορα του ρεμπέτικου Γενίτσαρη, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με σπουδαία λαϊκά τραγούδια που αναφέρονται στον Πειραιά.

Πέρα από τα κλασσικά ρεμπέτικα (Χατζηκυριάκειο, Όμορφη Πειραιώτισα, Χρόνια στο Περαία, Επιδρομή στο Πειραιά κ.ά.) θα ακουστούν και σπάνια αριστουργήματα του μεσοπολέμου, της εποχής 1930-1938, που έσμιξαν στο ίδιο πάλκο οι εκπρόσωποι της Σμυρνέικης σχολής (Γιώργος Κάβουρας, Βαγγέλης Παπάζογλου, Παναγιώτης Τούντας, Κώστας Σκαρβέλης, Στελλάκης Περπινιάδης κ.ά.) με τη θρυλική Ρεμπέτικη Τετράδα (Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Μπάτης, Στράτος Παγιουμτζής, Ανέστης Δελιάς), όπως τα (Επιάσανε το Μπάτη, Πέντε Μάγκες του Περαία, Μέσα στη Δραπετσώνα κ.ά.

Στο πάλκο μαζί με το Γιάννη Λεμπέση θα είναι η Μαρία Σταφυλοπάτη στο τραγούδι, ο Βασίλης Μούζος στο μπουζούκι, ο Πορφύρης Κονάς στο ακορντεόν και ο Θοδωρής Κυδωνιεύς στη κιθάρα.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10,30 μ.μ.

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Τηλ.2103317293

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!