Ο Λεμπέσης με αδέσποτα ρεμπέτικα στο Αρχοντικό

Ο Γιάννης Λεμπέσης με εκλεκτούς συνεργάτες την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Αρχοντικό του Σαράντη σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα αδέσποτα ρεμπέτικα σε επιμέλεια του Παναγιώτη Κουνάδη. 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πριν από τα αριστουργήματα των σπουδαίων δημιουργών του Ρεμπέτικου και Σμυρνέικου τραγουδιού υπήρχαν εκαντοντάδες σπουδαία τραγούδια που από στόμα σε στόμα πέρναγαν από γενιά σε γενιά και συντρόφευαν και συντροφεύουν το κόσμο στις χαρές και τις λύπες τους.

Αυτά τα τραγούδια που δεν έχουν συγκεκριμένο δημιουργό αλλα διαμορφώνονται με τη πάροδο του χρόνου από τους <ντελάληδες> της παραδοσιακής μουσικής, και αποκαλούνται από τον απλό κόσμο  Αδέσποτα. Τραγούδια πριν τον Βαμβακάρη,τον Τσιτσάνη,τον Παπαϊωάννου, τον Καλδάρα, τον Μητσάκη, τον Τούντα,τον Σκαρβέλη,τον Παπάζογλου και τους άλλους σπουδαίους δημιουργούς.

Σε αυτά τα τραγούδια θα είναι αφιερωμένο το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στο Αρχοντικό του Σαράντη (Φυλης 234 πλατεία Αμερικής τηλ 2108643554 και 2108625040).

Ο Γιάννης Λεμπέσης, η Εύα Κανέλλη, η Μαρία Σταφυλοπάτη, ο Αγγελος Χρονάς και η ορχήστρα του Λεμπέση Λαική Στράτα, με την επιμέλεια του σπουδαίου μελετητή του Λαϊκού μας πολιτισμού Παναγιώτη Κουνάδη, έχουν επιλέξει μερικά από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα, γνωστά και άγνωστα από τους αρτεσιανούς θησαυρούς της μουσικοποιητικής μας λαλιάς που χιλιοτραγούδησαν γενιές και γενιές Ελλήνων: Τζιβαέρι,αιδίνικο, Γιωργίτσα, Απο λίγο-λίγο,Ντόκτορ, Ελληνική απόλαυσις, Καντιφές, Μήλο μου και μανταρίνι, Μπαγλαμάδες, Πότε μαύρα πότε άσπρα, Μπουρνοβαλιός μανές,Της Σμύρνης το Γιαγκίνι και δεκάδες άλλα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!