«Ο Λευτέρης της Ελλάδας, το γειτονάκι μας»

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον εμβληματικό στιχουργό - συγγραφέα και δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Ο Λευτέρης της Ελλάδας, το γειτονάκι μας» τιτλοφορείται η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον εμβληματικό στιχουργό - συγγραφέα και δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο, που διοργανώνει για τον συμμαθητή τους ο Σύλλογος Αποφοίτων του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων - Β΄ Γυμνασίου & Λυκείου Αθηνών την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στον σινέ «Τριανόν στις 6 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κιμνηματογράφο, που βρίσκεται στη γειτονιά του 2ου σχολείου. Το ανακαινισμένο κτήριο λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πλέον ως «Β' ΓΕΛ Αθηνών - Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε να ξεναγηθούν όσοι απόφοιτοι δεν πρόλαβαν να το δουν στα επίσημα εγκαίνια, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν για την εξαιρετική αρχιτεκτονική μελέτη πάνω στο ιστορικό νεοκλασικό, που υπάρχει από το 1862, όπως μαρτυρά η προμετωπίδα της κύριας εισόδου.

Οι επίσης απόφοιτοι του σχολείου, ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης και ο παραγωγός του Μελωδία 99.2, Ξενοφών Ραράκος, έχουν αναλάβει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα διανθίσει το αφιέρωμα στον διάσημο στιχουργό.

Οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου γέννησαν περισσότερα από 1.200 τραγούδια με τις συνθέσεις δημιουργών, όπως οι Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Λοΐζος, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος, Κηλαηδόνης κ.α. και τα έχουν ερμηνεύσει κατά καιρούς σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Πουλόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα, Μανώλης Μητσιάς, Σταμάτης Κόκκοτας, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Καλατζής, Ρένα Κουμιώτη, Ελένη Ροδά, Πόπη Αστεριάδη κ.α.

Στην εκδήλωση, που θα παρευρίσκεται και ο δημοφιλής απόφοιτος του 2ου σχολείου, θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό, αλλά και live καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα ακουστούν και θα τραγουδηθούν μεγάλες και αθάνατες επιτυχίες που ταξίδεψαν την Ελλάδα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες και αγκαλιάστηκαν από τρεις γενιές Ελλήνων, τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλον τον κόσμο, τραγούδια που μίλησαν μέσα στην ψυχή του και τον συντρόφευσαν πότε στις όμορφες και πότε στις δύσκολες στιγμές, άλλοτε με τις παρέες του και άλλοτε στη μοναξιά του.

Την καλλιτεχνική ροή του προγράμματος επιμελείται ο σκηνοθέτης-απόφοιτος του 2ου, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, ενώ το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα θα περιέχει σημαντικές εκπλήξεις από συμμετέχοντες τραγουδιστές.
pap8d88d.jpg
Την εκδήλωση υποστηρίζουν, εκτός από τους συμμαθητές χορηγούς, και άλλοι ιδιώτες χορηγοί, μέσα ενημέρωσης και catering, που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ την οπτικοακουστική παρουσίαση έχει αναλάβει η DwX sound+media.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!