Ο Γιώργος Αλτής παρουσιάζει τα Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ

Θα τιμηθούν για την προσφορά τους ο Γιάννης Μωραΐτης και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Συμμετέχουν δεξιοτέχνες & τραγουδιστές.

Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκαετία του ’50: Γιάννης Σταματίου - Σπόρος | Μανώλης Χιώτης


Οι Εκδόσεις Μετρονόμος & ο Γιώργος Αλτής παρουσιάζουν το βιβλίο «Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ» την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Γιώργος Τσάμπρας, μουσικός ερευνητής, ραδιοφωνικός παραγωγός

Συμμετέχουν:

Οι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού: Θανάσης Βασιλάς, Νίκος Κατσίκης, Λάκης Ορφανίδης, Βαγγέλης Τρίγκας

Οι δεξιοτέχνες στην κιθάρα: Νίκος Γκόλιας, Παντελής Ντζιάλας

Οι τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Μαίρη Μαράντη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Σοφία Παπάζογλου, Λάουρα Παππά

Το σύνολο μαθητών μπουζουκιού του Νίκου Κατσίκη από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δάφνης

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Αντώνης Σίδερης, Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο), Joni Moas (κρουστά)

Για την προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι θα τιμηθούν από τις Εκδόσεις Μετρονόμος ο ιστορικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης και ο διακεκριμένος συνθέτης, πανεπιστημιακός και σολίστας του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης.
Laika portreta II FB

Info:


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
Ώρα 20:30
Είσοδος 12 ευρώ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ.: 210 3418550

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Δύο μεγάλοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που συνέδεσαν το όνομά τους με τη σύνθεση ή με την εκτέλεση σπουδαίων λαϊκών τραγουδιών κυρίως της δεκαετίας του ’50 είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου.

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής συγκέντρωσε αυθεντικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τη ζωή και την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Γιάννη Σταματίου - Σπόρου και του Μανώλη Χιώτη, συνθέτοντας τις βιογραφίες τους, τις οποίες έχει πλουτίσει με ενδεικτικούς καταλόγους τραγουδιών που συνέθεσαν ή τραγούδια στα οποία έχουν συμμετάσχει ως εκτελεστές και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ (όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν) ρίχνει ταυτόχρονα αρκετό φως σε μια σκοτεινή, αλλά ίσως την πιο ενδιαφέρουσα, περίοδο της πορείας του λαϊκού μας τραγουδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates