Ο Νταλάρας τραγουδάει Κουγιουμτζή στο Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Σαλονίκη

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ»


Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ». Το κεντρικό σύνθημα του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, που θα τραγουδήσει τις δημιουργίες του Σταύρου Κουγιουμτζή, ο Θάνος Μικρούτσικος σε ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαΐδη, o Γιώργος Μαργαρίτης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Αγάθωνας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι «Imam Baildi», τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και άλλοι, θα δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πάτρα ξεχωρίζουν οι συναυλίες της Γλυκερίας και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του 902.gr, έχει αναλυτικά ως εξής:

Στην Θεσσαλονίκη

Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενηθούν στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό και πολιτικό πρόγραμμα στις τρεις κεντρικές σκηνές του Φεστιβάλ, από αξιόλογους δημιουργούς. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη

  • Στην Κεντρική Σκηνή ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.
  • Στη Λαϊκή Σκηνή το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.
  • Στη Νεανική Σκηνή θα εμφανιστούν οι «Imam Baildi».

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

  • Στην Κεντρική Σκηνή, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
  • Στη Λαϊκή Σκηνή, συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
  • Στη Νεανική Σκηνή, εμφανίζονται τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και οι Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Τσολιάς εντ δε τσολιά μπαντ.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

  • Στην Κεντρική Σκηνή, αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη. Συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη.
  • Στη Λαϊκή Σκηνή, λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.
  • Στη Νεανική Σκηνή, μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελο.


Παράλληλα με τις κεντρικές συναυλίες, όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει μια σειρά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ενώ ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο κεντρικές εκδηλώσεις - συζητήσεις. Την Πέμπτη στο Εργατικό Στέκι, με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος - Η πείρα με την πάλη με την εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς του» και την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 -1974».

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα, οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Νότιο Πάρκο, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη δεύτερη μέρα με την ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη σκηνή του Φεστιβάλ την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τους Μύρωνα Στρατή και Γλυκερία και την επόμενη μέρα στη σκηνή του Φεστιβάλ θα ανέβουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Τσολιάς εν δε τσολιά μπαντ.

Πηγή: www.902.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!