Ο Bryan Ferry έρχεται για μία εμφάνιση στην Ελλάδα

Ο πολύς Bryan Ferry, ψυχή των Roxy Music και ένας από τους πιο εμβληματικούς τραγουδοποιούς και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, έρχεται στη χώρα μας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/03/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Bryan Ferry θα δώσει μια μοναδική συναυλία στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Bryan Ferry είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς τραγουδοποιούς και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, με μια πρωτότυπη φωνητική ικανότητα και μια έμφυτη κομψότητα.

Καθώς σπούδαζε στην σχολή Καλών Τεχνών, προς στο τέλος της δεκαετίας του '60 συνάντησε τον μέντορα της Βρετανικής Pop Art, Richard Hamilton, του οποίου η έμπνευση και η ματιάεπηρέασαν το καλλιτεχνική όραμα του Ferry.

«Οι πρώτες μου συνθέσεις και ηχογραφήσεις με τους Roxy Music», εξηγεί, «ήταν μια άμεση προσπάθεια να συνδυάσω την αγάπη μου για την μουσική με τις δημιουργικές δυνατότητες και ιδέες που είχα από την Καλών Τεχνών».

Ο Ferry μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και βραβεύτηκε με υποτροφία από το Royal College of Art.

Εκεί έγραψε τα τραγούδια που αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο άλμπουμ των Roxy Music. Προσέλαβε τα άλλα μέλη του γκρουπ και συνέθεσε την παραμικρή λεπτομέρεια της εικόνας τους, από τα ρούχα τους επί σκηνής μέχρι τις συσκευασίες των δίσκων.

Εμφανίστηκαν στο "Top Of The Pops" το 1972 εκτελώντας το ντεμπούτο single τους, "Virginia Plain" και η επιδραστικότητα τους αναγνωρίστηκε από την πρώτη νότα.

Πήραν την ιστορία της pop μουσικής, από τον Elvis μέχρι την progressive ροκ με επιρροές από τη soul και avant-garde στοιχεία και τα συγχώνευσαν σε μια λαμπερή, καθαρά pop στιγμή, μια αψεγάδιαστη προβολή μουσικής δεξιοτεχνίας, στιχουργικής ευφυΐας και στυλ.

Το πρώτο άλμπουμ των Roxy Music έχει χαρακτηριστεί από κοινό και «ειδικούς», ως ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους στην ιστορία της pop και του rock.

O Ferry ηχογράφησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του, "These Foolish Things" το 1973, επιδεικνύοντας την αγάπη του για τον ρυθμό και τη blues, καθώς και ένα δικό του rock 'n' roll στυλ.

Η συναισθηματική ένταση των φωνητικών του μπορεί να ακουστεί στην εκτέλεση του κλασσικού κομματιού του Bob Dylan "A Hard Rain's A - Gonna Fall", μία από τις πολλές επανεκτελέσεις των ηχογραφήσεων από καλλιτέχνες που θαυμάζει, εκτελώντας τες με τον δικό του τρόπο, ενώνοντας πολλά μουσικά στυλ - από Γαλλικό chanson, μέσω κλασσικών στιγμνών, εως hard rock - δημιουργώντας μία ανταύγειαδράματος, όπου έγινε η καλλιτεχνική του σφραγίδα.

Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του δεύτερου σόλο άλμπουμ του, "Another Time, Another Place", με τον Ferry ντυμένο με άσπρο σμόκιν έτοιμο για ένα απογευματικό κοκτέιλ, έγινε μία από τις εικόνες που ορίζουν την ιστορία της pop κουλτούρας σε συνδυασμό με την ερμηνεία του "The In Crowd"….

O Ferry και οι Roxy Music υπερέβησαν την μόδα και έθεσαν τις δικές τους τάσεις, αντί να τις ακολουθήσουν.

Ο Ferry δημιουργεί το κάθε τραγούδι εξ ολοκλήρου μόνος του. Το φωνητικό του στυλ φέρνει στην ζωή έναν καινούριο κόσμο, κάνοντας το κάθε κομμάτι του μία θεατρική παράσταση.

Τον Οκτώβριο του 1975, ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Roxy, "Love Is The Drug", - το πρώτο κομμάτι του "Siren" –
Αφήνει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα…

Οι Roxy Music κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ το 1982 - με το τριπλά πλατινένιο "Avalon", που εδραίωσε την φήμη τους ως μουσικά πρωτοπόρους και παγκόσμιας φήμης γκρουπ.

Από τα '90s μέχρι και σήμερα, ο Ferry συνεχίζει να δουλεύει με επανεκτελέσεις, όπου έχει μετατρέψει σε δικές του εκδοχές.

Το 2002 κυκλοφόρησε το "Frantic", ένα άλμπουμ που δημιουργήθηκε από μια μίξη αυθεντικού υλικού και ερμηνείες τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, μερικά από τα οποία γραφτήκαν από τον Dave Stewart των Eurythmics και ένα τραγούδι ("I Thought"), του οποίου τη σύνθεση ανέλαβε πρώην συνεργάτης του από τους Roxy Music, ο Eno.

Το Σεπτέμβριο του 2006, επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το "Dylanesque" - αποτελεί έναν καλλιτεχνικό φόρο τιμής στον Αμερικάνο τραγουδιστή και συνθέτη που πάντα αγαπούσε και σεβόταν.

Γιόρτασε τα σαράντα χρόνια καριέρας με τις επανεκτελέσεις των δικών του συνθέσεων και ηχογραφώντας τες με την '20s Jazz ορχήστρα του, The Bryan Ferry Orchestra, σε έναν instrumental δίσκο.

Αφότου άκουσε το "The Jazz Age" ο Baz Luhrmann ζήτησε από τον Ferry να ηχογραφήσει την μουσική για το remake της ταινίας του, "The Great Gatsby".

To 2014 ο Ferry κυκλοφόρησε το 14ο σόλο άλμπουμ του, το ακραίο, περιπλανητικό, κινηματογραφικό "Avonmore" που περιέχει μία μίξη αυθεντικών συνθέσεων, όπως τα "Soldier Of Fortune" (γραμμένο μαζί με τον Johnny Marr), "Lost" και "Loop De Li", καθώς και τις εκτελέσεις του για το "Send In The Clowns" του Stephen Sondheim και το "Johnny And Mary" του Robert Palmer.

Το 2016 υπήρξε ένας γεμάτος χρόνος για τον Ferry, με μια παγκόσμια περιοδεία και την κυκλοφορία του πρώτου του live σόλο άλμπουμ. Ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του Avonmore Tour το 2015, "Bryan Ferry Live 2015", το οποίο περιέχει ολόκληρο το set που παίχτηκε σε όλες τις ημερομηνίες της περιοδείας, σε όλο τον πλανήτη.

To άλμπουμ περιέχει κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ, Avonmore και τις κλασσικές επιτυχίες του Bryan Ferry με τους Roxy Music.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους ο Bryan Ferry θα δώσει μια μοναδική συναυλία στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους.

Προπώληση εισιτηρίων:

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τα εισιτήρια Γενικής Εισόδου κοστίζουν 45€

Σημεία Προπώλησης

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ 2310264880
Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε.

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Σε όλη την Ελλάδα
Δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ/ Καταστήματα Cosmote

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: tickethouse.gr & ticketmaster.gr

(Για τις online αγορές όπως και αυτές από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ/COSMOTE υπάρχει 10% επιβάρυνση)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!