Ο André Maia παρουσιάζει τη νέα του δουλειά

Ο Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής, που ζει στην Αθήνα από το 2009, στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ
Ο André Maia παρουσιάζει τη νέα του δουλειά Φωτογραφία: Δημήτρης Καπνόριζας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21:30 ο ξεχωριστός Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής André Maia παρουσιάζει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ τη νέα του μουσική παράσταση «The Bridge - H γέφυρα» Α’, ένα εξαιρετικό μίγμα Ανατολικής - Δυτικής μουσικής και οργάνων.

Συμμετέχουν οι: Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Γιώργος Μπερερής (πιάνο), Γιάννης Βουτσινάς (κοντραμπάσο), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά).

Ειδική συμμετοχή: Στέλλα Παπαλάμπρου (τραγούδι).

Λίγα λόγια για τη μουσική παράσταση


Ο Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής André Maia, που ζει στην Αθήνα από το 2009, παρουσιάζει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ τη νέα του δουλειά «The Bridge - H γέφυρα» Α’, έναν σύνδεσμο Ανατολικής και Δυτικής μουσικής. Η μουσικότητα του, η σπάνιά του φωνή και έκφραση, τον καθιστά ως έναν από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές της Ελλάδας. Σε αυτήν την παράσταση τραγουδά Ελληνική μουσική, Fado, Γαλλικά τραγούδια, Bossa-Nova, Σεφαραδίτικα τραγούδια, Ταγκό του Astor Piazzolla και Αμερικάνικα κλασικά, προωθώντας τον μουσικό διάλογο και τη φιλία μεταξύ των ανθρώπων.

Ξεχωριστή καλεσμένη στην παράσταση της 19ης Ιανουαρίου, θα είναι η Στέλλα Παπαλάμπρου, όπου με την εξαιρετική της φωνή θα τραγουδήσει παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια.

Λίγα λόγια για τον André Maia


Ο André Maia γεννήθηκε στην Λισαβόνα (Πορτογαλία) το 1964, σε μία οικογένεια αρχιτεκτόνων. Φοίτησε στο Γαλλικό σχολείο της Λισαβόνας για 11 χρόνια (Lycée Français Charles Lepierre). Νωρίς ανακάλυψε πως η Τέχνη ήταν ο δικός του τρόπος έκφρασης. Σπούδασε χορό και είναι πτυχιούχος στο θέατρο. Έχει εργαστεί στο θέατρο, σε μιούζικαλ, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στη μεταγλώττιση. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής, έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Βραζιλία και πρόσφατα στην Ιαπωνία (2017-2018). Ως τραγουδιστής έχει συμμετάσχει σε αρκετά μιούζικαλ και ταινίες της Disney. Ζει στην Αθήνα από το 2009, όπου και έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά μουσικά concepts για Fado, Γαλλικά τραγούδια, Bossa-Nova, Ταγκό του Astor Piazzolla και Αμερικάνικα κλασικά.

Λίγα λόγια για τη Στέλλα Παπαλάμπρου


Η Στέλλα Παπαλάμπρου, ερμηνεύτρια - βοκαλίστ και στιχουργός εμφανίζεται αυτή την περίοδο με τον Andre Maia και θα ερμηνεύσει τραγούδια παραδοσιακά της Ηπείρου, της Μικράς Ασίας και αραβο-ανδαλουσιανές συνθέσεις.

Η Στέλλα Παπαλάμπρου, ως ερμηνεύτρια και στιχουργός, ελίσσεται ανάμεσα στη jazz, το γαλλικό chanson και το bel canto με μεσογειακά, αραβικά και ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Συνεργάστηκε από το 2011 με το γαλλο-αλγερινό σχήμα «HOLImelia», το οποίο συνέστησε με τον Αλγερινό μουσικό Nazim Aliouche, κυκλοφορήσαν στη Γαλλία το CD «Microcosm» το 2013, και έχουν περιοδεύσει από το 2011 στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Μεμονωμένα έχει κάνει εμφανίσεις στη Γαλλία και στη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως οι Nazim Aliouche, Αντώνης Απέργης, Σπύρος Εξάρας, Richard Padron, Νικόλας Αναδολής, Σάκης Ρουβάς, Haig Yazdjian, Marcelo Woloski, Κώστας Αναστασιάδης, Jim Politis κ.α. Γραφεί στίχους και ερμηνεύει τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες και ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά σε συνθέσεις του Αντώνη Απέργη και Σπύρου Εξάρα και προσωπικούς της στίχους. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μετάφραση στην Αθήνα, έχει διατελέσει δικηγόρος και επίσημη μεταφράστρια.
stella papalambrou

Info:


Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21:30
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!