«Νύχτα» χωρίς ΣΔΟΕ τις γιορτές…

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λεφτά ώστε να πληρωθούν οι υπερωρίες των 150 ελεγκτών που θα έπρεπε να δουλεύουν μετά τα μεσάνυχτα για να κάνουν ελέγχους…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη οι έλεγχοι στην αγορά που είχαν σταματήσει εδώ και ένα μήνα, αρχίζουν άμεσα από την 1η Δεκεμβρίου, όχι όμως από την νέα Υπηρεσία Προληπτικού Ελέγχου που θα υποκαταστήσει το ΣΔΟΕ στο έργο του, αλλά από υπαλλήλους των ΔΟΥ που επιφορτίζονται προσωρινά με τα καθήκοντα αυτά για τους επόμενους τρεις μήνες.

Αυτή ήταν η λύση ανάγκης που επελέγη για να μην αφεθεί άλλο ασύδοτη η αγορά καθώς εκτιμάται ότι έχουν ήδη χαθεί τουλάχιστον 100-150 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, αφού τόσο απέδιδαν κατά μέσο όρο οι προληπτικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ κάθε μήνα.

Ωστόσο και οι έλεγχοι αυτοί θα είναι «κουτσοί» αφού, βάσει των οδηγιών, θα σταματούν στις 10 το βράδυ το αργότερο! Ειδικά την περίοδο των εορτών η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο δεν σταματούν αλλά ανθούν το βράδυ. Φαίνεται όμως πως στο υπουργείο Οικονομικών πιάστηκαν ανέτοιμοι να «καταργήσουν» τους προληπτικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, αφού δεν μπόρεσαν να βρουν λεφτά για να καλύψουν τουλάχιστον το κονδύλι του μηνός Δεκεμβρίου, ώστε να πληρωθούν οι υπερωρίες των περίπου 150 ελεγκτών που θα έπρεπε να δουλεύουν μετά τα μεσάνυχτα για να κάνουν ελέγχους.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι αυτοί θα λείψουν από τις αποδεκατισμένες από προσωπικό ΔΟΥ αφού, για να μην πληρώνονται επιπλέον λεφτά για υπερωρίες, τις ημέρες που θα βγαίνουν για έλεγχο δεν θα πηγαίνουν στην κανονική υπηρεσία τους, αλλά ο διευθυντής τους θα τους απαλλάσσει από ό,τι άλλο θα έκαναν εκείνη την ημέρα!

Πηγή: protothema


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!