Νίκος Πλατύραχος - Εβδομάδα Δημιουργών στο Β΄ Πρόγραμμα (103,7 Fm)

(VIDEO) Η εβδομάδα από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου μέχρι και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, είναι αφιερωμένη από το Β’ Πρόγραμμα 103,7 στον…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Νίκο Πλατύραχο και τις μουσικές του. Συνθέτης με πολύχρονη δραστηριότητα στο χώρο της κινηματογραφικής μουσικής στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Του ανήκουν οι μουσικές σε ταινίες όπως «Η χορωδία του Χαρίτωνα» του Γρηγόρη Καραντινάκη ή «Το ταξίδι» της Μαρίας Ηλιού.

Δημιουργός με δική του προσέγγιση σε μια ευρύτατη γκάμα μουσικών αναφορών που ξεκινούν από τη συμφωνική μουσική για να φτάσουν μέχρι την μουσική επένδυση διαφημίσεων ή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σημάτων (δική του δημιουργία είναι και το σήμα του Δεύτερου Προγράμματος).

Παρά τη μικρή δισκογραφία και τη σχετικά πρόσφατη ενασχόλησή του με το τραγούδι, ο δίσκος του «Ονειρογραφία» ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες παραγωγές της προηγούμενης χρονιάς, με τη συμμετοχή τραγουδιστών όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη και ο Ψαραντώνης.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, 8 με 10 το βράδυ, στο studio Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, o Νίκος Πλατύραχος παίζει ζωντανά μια επιλογή από τις μουσικές και τα τραγούδια του με τον ίδιο στο πιάνο, τον συνοδεύουν οι μουσικοί Βιβή Γκέκα (Μαντολίνο), Ανδρέας Στεργίου (Κιθάρα), Γιάννης Τουλής (Βιολοντσέλλο), Γιώργος Διαμαντόπουλος (Συνθετικοί ήχοι) και οι τραγουδιστές Βίκυ Καρατζόγλου και Κώστας Βασιλιάγκος.

Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!