Νικόλας Άσιμος – Τον «κυνηγούν» και μετά θάνατον!

24 χρόνια μετά τη «συνειδητή» φυγή του από το μάταιο ετούτο κόσμο η εφορία στέλνει στον τραγουδοποιό προειδοποιητικό μπιλιετάκι σύμφωνα με το οποίο «αν δεν…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και το 2011 και έτσι θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος».

Αυτά αναφέρει η εφημερίδα «Το Ποντίκι» σχετικά με το ειδοποιητήριο του Υπουργείου Οικονομικών που «κυνηγάει» τον ιδιότυπο στιχουργό, συνθέτη, συγγραφέα και τραγουδιστή.

Ο Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 20/8/1949. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1973 και ξεκίνησε εμφανίσεις σε μπουάτ ενώ σύντομα πέρασε και στη δισκογραφία. Αντισυμβατικός και πρωτοπόρος, εμβληματική φιγούρα της ροκ διανόησης του περιθωρίου, ηχογραφούσε τα πονήματά του σε κασέτες που διακινούσε μόνος του, αρνούμενος να εμπλακεί στα γρανάζια της βιομηχανίας του δίσκου, παρά τις προστάσεις που κατά καιρούς δεχόταν. Έδωσε τέλος στη ζωή του στις 17/3/1988, γεγονός που μεγέθυνε το μύθο του στα χρόνια

Καταλαβαίνουμε το ζήλο του Υπουργείου για να μαζευτούν τα «φράγκα» αλλά για να μη μας κάνουν όλους να «αυτοκτονήσουμε» όπως και ο Άσιμος καλό θα είναι να στραφούν σε όσους τα «έχουν» και τους «περισσεύουν»

Προσέξτε το τραγούδι που έγραψε ο Λευτέρης Χαψιάδης σε μουσική του Θανάση Πολυκανδριώτη και ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης με αφορμή τον «Άσι-η-μο» και… αναρωτηθείτε με τη σειρά σας.

Πηγή: Το Ποντίκι

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!