Νέος δίσκος από την ορχήστρα Ρωμάνα

«Ρωμηοί συνθέτες - Κλασική μουσική της Κωνσταντινούπολης» στο Polis Art Cafe, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τον δεύτερο ψηφιακό της δίσκο κυκλοφορεί η ορχήστρα Ρωμάνα με έργα Ρωμηών συνθετών, που έζησαν στην Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση. Εκτελεί με σεβασμό και ποιότητα κλασικά έργα: Αγγελή (17ος αιώνας), Δημητρίου Καντεμήρη (17ος αι.), Πέτρου Πελοποννήσιου (18ος αι.), Βασιλάκη (19ος αι.), Θοδωράκη (19ος αι.) και άλλων συνθετών της Ανατολής, που μας ταξιδεύουν πρωτότυπα στον χρόνο και την μελωδία, μας ψυχαγωγούν σε δύσκολους καιρούς.
Μουσική διεύθυνση: Μανώλης Καρπάθιος.

Η εξαίρετη αυτή δουλειά της Ρωμάνα παρουσιάζεται:

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, στις 7.30 το βράδυ
στο POLIS ART CAFÉ, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου,
τηλέφωνο 210 - 3249588
roman
Ομιλητές:

Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Κώστας Μπαλαχούτης, συγγραφέας, στιχουργός, διευθυντής στο ogdoo.gr

Η τριακονταμελής ορχήστρα Ρωμάνα είναι μοναδική στον ελλαδικό χώρο κι έχει σκοπό την ανάδειξη κλασικών έργων της αρχαιοελληνικής, βυζαντινής, ανατολικής αλλά και σύγχρονης μουσικής, που μένουν στο περιθώριο της εγχώριας πραγματικότητας. Σήμερα είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, καθίσταται αναγκαία όσο ποτέ η εκτέλεση και προβολή της διαχρονικής μουσικής προίκας, καθώς τα ήθη και έθιμα της ρωμιοσύνης πολιορκούνται από αλλοτρίωση, υποδούλωση και εμπορευματοποίηση του ελληνικού τρόπου ζωής.

Η βάση της ορχήστρας είναι 30 όργανα με δυνατότητα ανάπτυξης σε 50. Παίζουν όλα τα «παιχνίδια», όλα τα μουσικά όργανα της ελληνικής παράδοσης: Κανονάκια, ούτια, ταμπουράδες, βιολιά, πνευστά, λύρες, κρουστά, πάσης φύσεως τοξοτά, λαούτα, σαντούρι.
Αληθινή καινοτομία στην Ελληνική μουσική: Παίζοντας με σεβασμό, αναδεικνύοντας άρτια, εμπνεόμενοι από το Μεγάλο Παλιό, ψάχνουν με ταλέντο σύγχρονες εκφάνσεις της μούσας!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!