«Νέοι και ρεμπέτικο» στην Θεσσαλονίκη

(VIDEO) Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις με το «νέο αίμα» του ρεμπέτικου και τη συμμετοχή του Αγάθωνα στην Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Να γιατί γυρνώ μες στην… όμορφη Θεσσαλονίκη…


Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισαν οι δυο εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης) με θέμα «Νέοι και ρεμπέτικο».

Τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5 στην Θεσσαλονίκη, συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης και παρουσίασε ο τραγουδοποιός και ερευνητής του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Πάνος Σαββόπουλος.

Την Παρασκευή έπαιξε το Ρεμπέτικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Κατσαούνη και το Ρεμπέτικο Σύνολο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπεύθυνος του οποίου είναι ο Λευτέρης Τσικουρίδης. Το Σάββατο οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου της Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Παπαοικονόμου. Σε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, μαζί με την ορχήστρα τραγούδησε ο Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με την ευκαιρία της παρουσίας της Ορχήστρας του Μουσικού Γυμνασίου Καβάλας στην Θεσσαλονίκη, η ΕΡΤ 3 αφιέρωσε μία ωριαία εκπομπή με τη συμμετοχή του Αγάθωνα και παρουσιαστή τον Πάνο Σαββόπουλο.

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτενή αποσπάσματα από τις δυο εκδηλώσεις, καθώς και το αφιέρωμα της ΕΡΤ 3.

Το Ρεμπέτικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο καθηγητή τον Θόδωρο Κατσαούνη.

Το Ρεμπέτικο Σύνολο των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Λευτέρη Τσικουρίδη.

Η Ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου Καβάλας με διευθυντή τον Γιάννη Κακάρα και υπεύθυνο διδασκαλίας και διευθυντή της νεανικής ορχήστρας τον καθηγητή Δημοσθένη Παπαοικονόμου. Μαζί με την ορχήστρα τραγούδησε ο Αγάθωνας.

Ολόκληρη η εκπομπή της ΕΡΤ 3 με την Ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου Καβάλας και τη συμμετοχή του Αγάθωνα. Η παρουσίαση έγινε από τον Πάνο Σαββόπουλο. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στις 31 Μαρτίου και η μετάδοση το Πάσχα 8 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για το θέμα «Νέοι και ρεμπέτικο» μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Πάνου Σαββόπουλου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!