Nazareth, Υπόγεια Ρεύματα & Μωρά στη Φωτιά στο Piraeus 117 Academy

Σε μια από τις σπάνιες ροκ βραδιές θα συναντηθούν οι θρύλοι της hard rock, οι Nazareth με τα Υπόγεια Ρεύματα και τα Μωρά στη Φωτιά του Στέλιου Σαλβαδόρ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα αυτά στο «Rock Heat Classics Festival» στο Piraeus 117 Academy, την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Σπάνια βραδιά καθώς συνδυάζεται το αγγλόφωνο καθαρόαιμο hard rock που ωστόσο περιέχει εξαίσιες ροκ μπαλάντες, με δύο ελληνόφωνα συγκροτήματα που το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Στις προηγούμενες επισκέψεις τους στην Ελλάδα οι Nazareth είχαν support αγγλόφωνα, ένα από αυτά οι Drifting Around στο «Gagarin». Επίσης η συναυλία των Nazareth είναι και η μοναδική που έχει προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύει το παλιό καλό ροκ, καθώς πλέον εκλείπουν τέτοιου είδους συναυλίες στη χώρα μας συγκροτημάτων του κλασικού ροκ των 70ς.

Οι Nazareth ένα συγκρότημα εδώ και πέντε δεκαετίες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τoυ rock’n’roll συνδυάζοντας τον ερωτισμό και το ατόφιο ροκ επί σκηνής. Από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα του heavy rock που αποτελούν ο τραγουδιστής και μπασίστας κιθαρίστας, ιδρυτικό τους μέλος Pete Agnew και οι Jimmy Murrison (κιθαρίστας τους από το 1994), Lee Agnew (ντράμερ και περκασιονίστας, γιος του Pete Agnew, μέλος των Nazareth από το 1999) και ο Carl Sentance τραγουδιστής του γκρουπ από το 2015, με πολλές ηχηρές συνεργασίες στο παρελθόν (Geezer Butler, Krokus, Don Airey, Joe Bonamassa κ.α.) θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τα τραγούδια που δεν λείπουν από καμία rock συλλογή, τα τραγούδια που ενέπνευσαν καλλιτέχνες όπως οι Guns N' Roses (με τον Axl Rose να περιλάβει την διασκευή του Hair of the Dog στο άλμπουμ Spaghetti Incident), Judas Priest, Motorhead κ.α.

Razamanaz, Dream On, Hair of the Dog και κυρίως το Love Hurts - μια από της πιο γνώστες μπαλάντες στη ιστορία της ροκ μουσικής, με πάνω από ένα εκατομμύριο πώλησης στης Η.Π.Α - έβαλαν τους Νazareth στον χάρτη των κλασσικών ροκ συγκροτημάτων. Οι Nazareth έχουν ηχογραφήσει 23 studio άλμπουμ, 7 live άλμπουμ και 5 compilations. Είναι ενεργοί όλα τα χρόνια της καριέρας τους, με χιλιάδες συναυλίες κρατώντας πάντα ψηλά τον επαγγελματισμό τους Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Pete Agnew, ενός από τους ιδρυτές του συγκροτήματος, στο ερώτημα αν δεν έχει παίξει σε κάποια πόλη: «If it's got electricity we 've played it»!

Στο πλαίσιο του Rock Heat Classics Festival επίσης θα εμφανιστούν:

Στέλιος Σαλβαδόρ ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Stelios Salbador Mora.jpg
Μια μπάντα που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια, για να ταράξει τα νερά της ελληνικής ροκ σκηνής. Έχοντας στο ενεργητικό τους εξαιρετικές συνεργασίες, συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ, ξεχωριστές μελοποιήσεις στα ποιήματα Ελλήνων μεγάλων ποιητών. Ο θρυλικός πρώτος δίσκος του συγκροτήματος «Μωρά Στη Φωτιά» ήταν ένας καθαρόαιμος Rock And Roll δίσκος που αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική ροκ σκηνή.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
ipogeia2333.jpg
Σε ένα electric set από όλη την 23χρονη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν το έμφυτο λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα από τις καταιγιστικές ηλεκτρικές τους διαδρομές και τις διασκευές-έκπληξη. Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα! Με μια πορεία σταθερή, βαθιά στον πυρήνα της μουσικής και των συναισθημάτων.

Τη βραδιά ανοίγουν:

Οι RIVERBED. Σχηματίστηκαν στα μέσα του 2012, από τον τραγουδιστή της μπάντας Αποστόλο Λιάπη. Έχουν εμφανιστεί σε όλες τις γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας, ενώ έχουν συμμετάσχει με απόλυτη επιτυχία σε καταξιωμένα φεστιβάλ. O ήχος τους μας ταξιδεύει στην δεκαετία του 1970 και κινείται σε classic / vintage rock και hard rock μονοπάτια.

Info:


Χώρος: Piraeus 117 Academy
Πότε: Τετάρτη 14 Ιουνίου
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (προπώληση), 28 (στο ταμείο) 15 (ΑΜΕΑ)
NAZARETH

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!