Mısırlı Ahmet: Ο ζωντανός «θρύλος» των κρουστών στην Αθήνα

Διήμερο σεμινάριο για μουσικούς και όσους αγαπούν τη μουσική και το ρυθμό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την άνοιξη οι ρυθμοί της φύσης αλλάζουν. Όλα φαντάζουν πιο όμορφα και αισθάνεσαι μια ανεξήγητη χαρά την οποία θες και να μοιραστείς. Αυτή η άνοιξη φέρνει στην Αθήνα τον Mısırlı Ahmet, τον ζωντανό θρύλο των κρουστών.

Ο Mısırlı Ahmet, ο άνθρωπος ο οποίος μέσα από την προσωπική του μάτια και πορεία επηρέασε και ενέπνευσε τους κρουστούς παγκοσμίως, επιστρέφει έπειτα από αρκετά χρόνια στη χώρα που τόσο αγαπάει, για να συναντήσει το κοινό και να μοιραστεί μαζί του 2 μέρες γεμάτες από ρυθμό και χαρά.

Ο άνθρωπος που κατάφερε να αντικρύσει με τα μάτια της ψυχής του την προσωπική του αλήθεια, να σπάσει τα όρια και να ανοίξει νέους δρόμους για την darbuka και όχι μόνο, θα βρίσκεται στην Αθήνα για 2 μέρες γεμάτες από τη μοναδικότητα και την εκφραστικότητα της τεχνικής του, η όποια δημιούργησε ένα νέο «σώμα» στη μουσική.

Το ραντεβού;

Στις 11 και 12 Μαΐου στον ιδιαίτερο χώρο του Baumstrasse.

Όχι μόνο οι κρουστοί, αλλά οποιοσδήποτε ασχολείται και αγαπάει τη μουσική, το ρυθμό και το χορό καλείται να είναι παρών.
59482816 318080772193480 932744674806857728 n

Info:


11 & 12 Μαΐου 2019
Ώρα Έναρξης: 17.00

Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 6946393094
Περιορισμένες Θέσεις

Baumstrasse
Σερβίων 8, Αθήνα
Τηλέφωνο: 698 331 3302

Λίγα λόγια για τον Misirli Ahmet:


Ο Mısırlı Ahmet (Ahmet Yildirim) γεννήθηκε το 1963 στην Άγκυρα της Τουρκίας. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει darbuka και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους κρουστούς. Η ανάγκη του να πειραματιστεί τον έστειλε στο εξωτερικό με καθοριστική στάση την Αίγυπτο, η οποία του χάρισε και το όνομα με το οποίο μετέπειτα γίνεται γνωστός «Ο Αχμέτ από την Αίγυπτο (Mısırlı Ahmet)».

Ερχόμενος σε επαφή με τον αραβικό τρόπο παιξίματος, αρκετά διαφοροποιημένο από τον τουρκικό, θα τον υιοθετήσει και στη συνέχεια θα αναπτύξει μια καθαρά δική του τεχνική, η οποία μεταμόρφωσε τη darbuka προβάλλοντας όχι μόνο τις φυσικές δυνατότητες του οργάνου αλλά και την ίδια την εκφραστική του φύση.

Ο Mısırlı Ahmet μέσα από την πορεία του και την τεχνική του δημιούργησε μια νέα εποχή για την darbuka και την doholla.

Έχει ηχογραφήσει 4 προσωπικούς δίσκους και πλέον αναγνωρίζεται ανάμεσα στους σύγχρονους σημαντικούς μουσικούς του κόσμου όπου η παγκόσμια μουσική κοινότητα υποκλίνεται. Δίνει workshops και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό δίσκων άλλων καλλιτεχνών. Από το 2007 και έπειτα διατηρεί την δική του σχολή στην Κωνσταντινούπολη η οποία είναι πόλος έλξης για ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!