Μίκης Θεοδωράκης: Το σημείωμά του για το «Μπαλέτο Ζορμπάς»

(PHOTOS) Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει και μια άλλη διάσταση: μια «διαβαλκανική» συνεργασία, με τη συμμετοχή του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/08/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη χορωδία Fon Musicalis, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Τριάντα ακριβώς χρόνια μετά από την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Βερόνας, το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, ο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη και του Lorca Massine, παρουσιάζεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για μία και μοναδική μεγαλειώδη παράσταση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Το έργο είναι ένας ύμνος στον Έλληνα και στην ελευθερία που αντιπροσωπεύει ο Ζορμπάς ως ήρωας, ο οποίος δεν παραδίνεται, ζει στο έπακρο τη ζωή, την απολαμβάνει και τη διεκδικεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής που στοχεύει να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες!

Ο Μίκης Θεοδωράκης σημειώνει:

«Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την παρουσίαση του μπαλέτου «Ζορμπάς» στο Καλλιμάρμαρο, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι συντελεστές της παράστασης, ο λιμπρετίστας και χορογράφος Lorca Massine, η Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής, η Χορωδία Fons Musicalis (όλοι, συνεργάτες από πολλά χρόνια σε παρουσιάσεις πολλών συμφωνικών μου έργων και οπερών), καθώς και ο μαέστρος, εγγυώνται ένα ποιοτικό αποτέλεσμα επιπέδου σε αυτόν τον εντελώς ιδιαίτερο χώρο.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση του «Ζορμπά» έχει όμως και μια άλλη διάσταση, που πρέπει να τονιστεί: μια «διαβαλκανική» συνεργασία, με τη συμμετοχή του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, που έχει παρουσιάσει το έργο μου αυτό αμέτρητες φορές, τόσο στη χώρα του, όσο και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, συμμετοχή που για εμένα είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!