Mikis Theodorakis “Antitheseis” by Thanasis Vasilas!

Στην τρίτη θέση του iTunes το album Mikis Theodorakis “Antitheseis” by Thanasis Vasilas…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτά πληροφορούμαστε από το δελτίο τύπου της Polymusic και χαιρόμαστε που η εργασία του βιρτουόζου μπουζουξή και συνθέτη Θανάση Βασιλά ταξιδεύει σε όλο τον Πλανήτη. 

Σύμφωνα πάντα με το δελτίο: “ο Βασιλάς, κατάφερε να παντρέψει με περίτεχνο τρόπο μεταξύ τους, τις πολυαγαπημένες και διαχρονικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και την sonata του Beethoven «Moonlight» με την «Νύχτα Μαγικιά»!!!

Ενορχηστρώσεις που καθηλώνουν, το μπουζούκι σε ξεχωριστό και αξεπέραστο ρόλο ενώ η μαγεία των φυσικών οργάνων δημιουργεί πρωτόγνωρα συναισθήματα...

Έκπληξη η συγκλονιστική ερμηνεία του Μίκη στο "Μοιρολόι της βροχής", σε ηχογράφηση που έγινε στις 11 Αυγούστου 2013.

Ένα album κόσμημα για κάθε δισκοθήκη…” | iTunes link ΕΔΩ
 
O φίλος και σολίστας Βασιλάς, σε νεαρή ηλικία θάμπωσε τους πάντες στο ξεκίνημά του με τη δεξιοτεχνία του συνοδεύοντας τη Μαίρη Λίντα στις εμφανίσεις της. Τότε όλοι μίλησαν για ένα νέο «Χιώτη». Με γοργά βήματα καθιερώθηκε ως ένας από τους αξιόπιστους επαγγελματίες, τόσο σε ζωντανές παραστάσεις όσο και στο στούντιο, συνοδεύοντας την πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού. Συμμετείχε στους καινοτόμους Ραστ, κατέθεσε την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα με τίτλο «Αθήνα – Ελευσίνα» σε στίχους του υπογράφοντος, ενώ κυκλοφόρησαν και αρκετά σκόρπια τραγούδια του. Σπουδαγμένος μουσικός αλλά και βαθύς γνώστης του τραγουδιού, πρωταγωνιστής αλλά και ακάματος εργάτης της τέχνης του, είναι εδώ χρόνια σολίστ στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Με τον ίδιο το Μίκη έχει αναπτύξει δεσμούς αλληλοεκτίμησης και σεβασμού. Καρπός αυτής της σχέσης μια εργασία με πρωτότυπες διασκευές του Βασιλά πάνω σε οργανικά θέματα και τραγούδια του Θεοδωράκη, για την οποία όπως έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε ακούγονται θερμά και ζηλευτά σχόλια. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!