Μετρονόμος και Ποιείν ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Εκδόσεις Μετρονόμος ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με την Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης Ποιείν για τη δημιουργία μιας θυγατρικής εκδοτικής σειράς με την…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

επωνυμία: ΠΟΙΕΙΝ. Υπεύθυνοι της σειράς οι εκδότες του Ποιείν, Σωτήρης Παστάκας και Σπύρος Αραβανής.

Στόχος της η έκδοση ποιητικών βιβλίων (Έλληνες και Ξένοι Ποιητές) και θεωρητικών δοκιμίων περί της λογοτεχνίας. Τα βιβλία θα κυκλοφορούν στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και του Πειραιά και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία «Μετρονόμος» ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό τη δημιουργία βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικού αρχείου πληροφοριών, δημοσιευμάτων και εγγράφων σχετικά με την ιστορία της ελληνικής μουσικής και την πορεία της μέσα στο χρόνο.

Από το Μάρτιο του 2001 εκδίδει το τριμηνιαίο μουσικό περιοδικό Μετρονόμος. Τα άρθρα και τα θέματά του αγκαλιάζουν το έργο νέων Ελλήνων δημιουργών, το ρεμπέτικο και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι, την παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο. Στη μέχρι σήμερα εξαιρετική πορεία του εντύπου , το οποίο έχει αποκτήσει πιστό κοινό, έχεουν πραγματοποιηθεί αφιερώματα σε γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς (Μάνος Λοΐζος, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιάννης Νεγρεπόντης, Νίκος Γκάτσος, Δημήτρης Χριστοδούλου,) αλλά και αφανείς δημιουργούς, ερμηνευτές και μουσικούς που όμως έχουν αφήσει αξιόλογο έργο στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, Το περιοδικό διατίθεται σε βιβλιοπωλεία, δισκοπωλεία και κεντρικά περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα ο Μετρονόμος στηρίζει τη μουσική, το βιβλίο και γενικότερα τον πολιτισμό υποστηρίζοντας σχετικές εκδηλώσεις (συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ κ.λ.π.).

Από το 2007 προχώρησε στην έκδοση ψηφιακών δίσκων με έργα ελλήνων συνθετών (Χρήστος Λεοντής, Μιχάλης Τερζής, Στάθης Γκότσης, Νεοκλής Νεοφυτίδης κ.ά.) και τραγουδοποιών (Ηρακλής Κοντός, Φοίβος Οικονομίδης, Γιώργος Σταυρακάκης, Λεωνίδας Μαριδάκης, Πάνος Μπούσαλης κ.ά.) καθώς και στην έκδοση μουσικών βιβλίων (Νίκος Ξυλούρης: «…τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», Δήμος Μούτσης: «Μια φυσαρμόνικα που κλαίει», Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης: «Μάγκες αλήστου εποχής – 24 ρεμπέτικα πορτραίτα», «Μούσα πολύτροπος κ.ά. ) και λογοτεχνίας.

Η διαδικτυακή Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης (www.poiein.gr) από το 2006 μέχρι σήμερα «παρουσιάζει ποιήματα και ποιητές από όλο τον κόσμο με την ελπίδα πως θα είναι για όλον τον κόσμο». Η ύλη της ανανεώνεται καθημερινά και διακρίνεται σε διάφορες κατηγορίες όπως: α. η παρουσίαση νέων ποιητικών φωνών, β. η ανθολόγηση μοντέρνας ελληνικής ποίησης, γ. τα δοκίμια κριτικής, δ. οι μεταφραστικές απόπειρες ποιημάτων, ε. η παρουσίαση νέων βιβλίων και δίσκων μελοποιημένης ποίησης, στ. η ακρόαση έργων μελοποιημένης ποίησης κ.ά. Τα ανοικτά σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση προσφέρουν τη δυνατότητα της διαδραστικότητας και του διαδικτυακού διαλόγου με τους αναγνώστες της. Η επισκεψιμότητα της το μήνα Ιανουάριο 2012 ήταν 59.645 αναγνώστες. (ημερήσια: 1924 αναγνώστες).

Παράλληλα:

-Εκδίδει το ετήσιο περιοδικό «Αλμανάκ» που είναι συλλογές με τις καλύτερες δημοσιεύσεις της κάθε χρονιάς της διαδικτυακής Επιθεώρησης.
- Συνεργάζεται από τον Δεκέμβριο του 2011 με την περιοδική έκδοση στοχασμού «Intellectum» ως 16σελιδο ένθετο με ποιήματα.
-Διοργανώνει διάφορες λογοτεχνικές βραδιές σε χώρους όπως ΙΑΝΟΣ, Ρουφ, Άλεκτον, Stage (Λάρισα), Μπαρ Φλου (Θεσσαλονίκη) κ.ά.
- Διοργανώνει διαγωνισμούς ποίησης και μουσικής όπως ο Α΄ Διαγωνισμός Μελοποιημένης Ποίηση, (σε συνεργασία με τα περιοδικά MΕΤΡΟΝΟΜΟΣ και MusicHeaven.gr)

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
Λοχία Τριανταφύλλου 13, 17341, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα
Τηλ ./ Φαξ : 210 9703932 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.metronomos.gr

ΠΟΙΕΙΝ
Ελ. Βενιζέλου 5Α, 171 23 Νέα Σμύρνη, τηλ. 6973527454,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.poiein.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!