ΜΕΤΡΟΝ-ΣΩΜΣΕ: Δεν δεχόμαστε τη λύση Κονιόρδου για τα πνευματικά δικαιώματα

Τα σωματεία μας δεν θα στηρίξουν με κανένα τρόπο την προβληματική και αντιευρωπαϊκή παρέμβαση της πολιτείας στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέλευση των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ-ΣΩΜΣΕ.


Πέραν των μελών,παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αυτοδιαχείρισης, εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της ΑΕΠΙ κι εκπρόσωποι των υπαλλήλων του νομικού τμήματος της ΑΕΠΙ.

Η ανακοίνωση των ΜΕΤΡΟΝ-ΣΩΜΣΕ:

Στη συνέλευση (όπου πολλοί απόντες λόγω υποχρεώσεων συνάδελφοι εκπροσωπήθηκαν μέσω εξουσιοδοτήσεων) αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

α) Τα σωματεία μας δεν θα στηρίξουν με κανένα τρόπο την προβληματική και αντιευρωπαϊκή παρέμβαση της πολιτείας στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν συζητάμε τη λύση του ενδιάμεσου κρατικού φορέα καθώς την θεωρούμε επικίνδυνη για τα συμφέροντα των δημιουργών και πρακτικά ξεπερασμένη από τα γεγονότα εφόσον υπάρχει εναλλακτικός φορέας εν λειτουργία και το εγχείρημα δεν στηρίζεται από την CISAC και τους διεθνείς εκδότες.

β) Στηρίζουμε την απόφαση της CISAC για τον μετασχηματισμό της Αυτοδιαχείρισης (AUTODIA) σε ένα σύγχρονο αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Θέλουμε όμως να υπάρξουν οι απαραίτητες διασφαλίσεις ότι αυτό θα συμβεί σωστά και θεωρούμε βασική προϋπόθεση για τις όποιες περαιτέρω ενέργειές μας την απόλυτη διαφάνεια κατά τη διαδικασία και την ενεργή εκπροσώπησή μας στην διαμόρφωση της επόμενης ημέρας με στόχο πάντα την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού τραγουδιού μέσα στον οργανισμό.

Τέλος, τα σωματεία μας χαιρετίζουν την συνεπή προσπάθεια των εργαζομένων της ΑΕΠΙ να παραμείνει λειτουργικός ο οργανισμός μέχρι την τελευταία μέρα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο νομικό τμήμα της εταιρείας που εγκαταλελειμμένο από την Διοίκηση και την Πολιτεία και με τεράστιο προσωπικό κόστος, συνεχίζει να δίνει την μάχη για ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα μας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!