Με Γιώτα Νέγκα & Reβetien η πρώτη μέρα του Unity

Οι μέρες για το δεύτερο Unity Festival πλησιάζουν.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ Unity, στις 22 Ιουνίου 2018 είναι:

Γιώτα Νέγκα


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να τραγουδά αμέσως μετά το Λύκειο. Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά έως το 1996. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με πολλά και σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Reβetien


Σχηματίστηκαν το 2012 και παρουσιάζουν ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς, εξελίσσοντας διαρκώς τον δικό τους ήχο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκροτήματος είναι η ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό και στον ακουστικό ήχο των οργάνων, που συνδέεται με τη νοσταλγική εποχή του γραμμοφώνου, παραπέμποντας και θυμίζοντας τις σμυρναίικες ορχήστρες και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του μεσοπολέμου, μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς του χώρου, όπως τον Haig Yazdjian, Σόλων Λέκκα, Σκούτα-Μηταράκη, κ.ά.

Το μουσικό σχήμα είναι:

Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι)
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι)
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς)

Info:


Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα. Στόχος μας είναι να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!