Λεμπέσης και Κανέλλη μάγεψαν και στην Χαλκίδα

(VIDEO & PΗOTOS) Μια γιορτή του καλού τραγουδιού, με ερμηνείες, χορούς, γλέντια αλλά και ιδιαίτερες στιγμές ακρόασης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Το Σάββατο 7 Ιουλίου στη πλατεία Κανήθου στον Καράμπαμπα Χαλκίδας γιόρτασε το γνήσιο Λαϊκό και το Παραδοσιακό μας τραγούδι.

3000 Ευβοιώτες και όχι μόνο διασκέδασαν και χόρεψαν με τη ψυχή τους με τον Γιάννη Λεμπέση την Εύα Κανέλλη και την ορχήστρα Λαϊκή Στράτα.

Και τι δεν είχε αυτή η «Λαϊκή Πανδαισία»:

Από Ρεμπέτικα της Αμερικής των αρχών του 19ου αιώνα (Τα παιδιά της γειτονιάς σου, Πινόκλης, Ρίξε τα μαλλιά σου πίσω, Ουέστ κ.ά) μέχρι τα αριστουργήματα του κλασικού Ρεμπέτικου.

Από τα πρώτα τραγούδια του Λεμπέση (Ήρθε ενας φίλος μου παλιός, Τυχωδιώκτης, Αφήστε όλα τα ψεύτικα, Σου ‘γραψα ένα τραγούδι κ.ά) μέχρι τις τελευταίες του επιτυχίες (Όμως εμείς είμαστε εμείς, Με ένα μονάχα σου φιλί, Καρδιοφτερουγίσματα κ.ά.)

Από τις πρώτες επιτυχίες της Εύας Κανέλλη (Άβυσσος, Μια ζωη μέσα στη νύχτα, Η ζήλεια σου θέλει γιατρό κ.ά) μέχρι τα τελευταία τραγούδια του Λεμπέση που αυτό το καιρό ηχογραφούν (Μια σε βρίσκω μια σε χάνω, Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου, Θέλω να φύγω, Έμεινε η θύμησή σου, Παντοτινά θα σ’ αγαπώ).

Από τους αστείρευτους θησαυρούς της Δημοτικής μας Παράδοσης μέχρι και τραγούδια που έχουν τραγουδήσει η Σοφία Κολλητήρη και η Βάσω Χατζή.

Και φυσικά το ντουέτο με το οποίο ξεκίνησαν τη πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους (Έχουνε μπλεχτεί οι ρόλοι) μέχρι το ολοκαίνουργιο ορχηστρικό του Λεμπέση με τίτλο «Κανηθιώτικο συρτό».

Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα από το εκλεκτό φίλο του Λαϊκού τραγουδιού, το Χαλκιδαίο Χρήστο Κουτσαύτη, σε χαρακτηριστικά video.

Πανέμορφο και ιδιαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς οι εκπληκτικοί παραδοσιακοί χοροί από το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης Παναγία Φανερωμένη υπό τους ήχους της Λαϊκής Στράτας. Πάντα τέτοια!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!