Κυκλοφορεί το λογοκριμένο άλμπουμ του Marvin Gaye

Η Motown βγάζει από το συρτάρι της το χαμένο άλμπουμ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ του “What's Going On” το 1971, ο Marvin Gaye (2 Απριλίου 1939 – 1 Απριλίου 1984) είχε αρχικά την πρόθεση να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τίτλο "You're the Man". Ωστόσο ο δίσκος δεν βγήκε λόγω πολιτικώς ευαίσθητου τίτλου του και όπως υποστήριξε αργότερα ο Gaye αυτό συνέβη γιατί οι πολιτικές του απόψεις έρχονταν σε άμεση αντίθεση με εκείνες του αφεντικού της δισκογραφικής του εταιρίας Motown, Berry Gordy. Έτσι στα τέλη του 1972 κυκλοφόρησε ένα άλλο άλμπουμ του Marvin Gaye το “Trouble Man”, που επίσης συγκαταλέγεται στους καλύτερους δίσκους του και ήταν το σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας ως ενδιάμεσο του επίσης πολύ πετυχημένου δίσκου του “Let’s Get It On” του 1973, τη χρονιά που χώρισε ο Marvin Gaye με την αδερφή του Berry Gordy, Anna. Ο Marvin Gaye είχε άδοξο τέλος καθώς τον δολοφόνησε ο πατέρας του που ήταν ιερέας μετά από μια διαφωνία που είχαν.

Τώρα, δεκαετίες αργότερα, η Motown βγάζει από το συρτάρι της το χαμένο άλμπουμ καi το εμφανίζει στις 29 Μαρτίου, τέσσερις μέρες πριν από τα 80α γενέθλια του θρυλικού τραγουδιστή της soul. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια του άλμπουμ - συμπεριλαμβανομένης της σπάνιας, μακράς εκδοχής του "I Want to Come Home for Christmas" – σε ένα διπλό δίσκο βινυλίου.

To τραγούδι "My Last Chance" εμφανίστηκε το 1973 στο δίσκο των Miracles “Renaissance”, ως "I Love You Secretly". Αργότερα εμφανίστηκε ως remix της δεκαετίας του '90 για την Motown και τελικά συμπεριλήφθηκε σε μια συλλογή για τον Gaye περίπου το 2001. Στο επικείμενο άλμπουμ την μείξη του ανέλαβε ο Salaam Remi.

Στις σημειώσεις του δίσκου, ο βιογράφος του Gaye, David Ritz, επιχειρεί να εξετάσει τη βαθιά προσωπική εσωτερική σύγκρουση του Gaye ως πηγή δημιουργικής δυναμικής και συναισθηματικής επιβάρυνσης καθώς βίωσε την τεράστια επιτυχία του What's Going On και όλα αυτά που ήρθαν μαζί του.

Εκτός από το «χαμένο» άλμπουμ, η Motown θα κυκλοφορήσει επίσης ψηφιακά ένα άλμπουμ – αφιέρωμα του Marvin Gaye του 1965 στον μεγάλο Nat King Cole, στις 15 Μαρτίου. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει το πρωτότυπο mono mix και μια σειρά από bonus κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων έξι alternate takes.

Tracklist"You're the Man" :

Side 1
01. You’re The Man
02. The World Is Rated X
03. Piece of Clay
04. Where Are We Going?

Side 2
01. I’m Gonna Give You Respect
02. Try It, You’ll Like It
03. You Are That Special One
04. We Can Make It Baby

Side 3
01. My Last Chance (Salam Remi mix)
02. Symphony (Salam Remi mix)
03. I’d Give My Life For You (Salam Remi mix)
04. Woman of the World
05. Christmas In the City (instrumental)

Side 4
01. You’re The Man” (version 2)
02. I Want to Come Home For Christmas
03. I’m Going Home (Move)
04. Checking Out (Double Clutch)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!