Ξεκινούν οι συναυλίες της Πέγκυς Ζήνα με έργα του Μίκη!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) Ξεκινά ο πολυσυζητημένος κύκλος συναυλιών της Πέγκυς Ζήνα με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η αρχή γίνεται την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Βραχάτι, σε μια συναυλία γιορτή, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, για τα 91 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και τα 52 του στο Βραχάτι.

Όπως γνωρίζουμε, ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά στις 29 Ιουλίου του 1925.

Μαζί με την Πέγκυ Ζήνα και την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης και ο Θεσσαλονικιός τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης.

Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου η Πέγκυ Ζήνα, αναμετράται για πρώτη φορά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και μελετάει το τελευταίο διάστημα τα τραγούδια με μεγάλη προσήλωση υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του συνθέτη και ιδρύτριας της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και του ίδιου του συνθέτη, ώστε να αποδώσει με ακρίβεια κι ευαισθησία το ύφος του περίτεχνου έργου…

Μετά την πρώτη αυτή συναυλία στην παραλία Βραχατίου έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούν η Τρίπολη, η Αρχαία Ολυμπία (Μακρίσια) την Παρασκευή 5 Αυγούστου, τα Γιάννενα γενέτειρα της Πέγκυς Ζήνα και άλλες ακόμη για τις οποίες θα υπάρχει και αναλυτική ενημέρωση.

Ο κύκλος των συναυλιών θα κλείσει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
image

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!