Κριτική για τη «Σμύρνη» του Κατσιγιάννη στην Τουρκία!

«Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κατάφερε να συνδυάσει το πνεύμα και τους ήχους της πατρίδας μας, με τις ερμηνείες και τους ήχους της ελληνικής μουσικής».
Τα τιμητικά σχόλια για τον ξεχωριστό Έλληνα συνθέτη αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία όταν προέρχονται από τη γείτονα χώρα και μάλιστα για ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η «άπιστη» για τους Τούρκους «Σμύρνη» και η Μικρασιατική καταστροφή.

Ο δίσκος «Σμύρνη / Izmir» με τη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη από την παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και στην Τουρκία.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Μιμής Ντενίση, της Ευανθίας Μάγνη, του Σταύρου Σταύρου, του Κώστα Μακεδόνα και των Τούρκων Feliz Tekalti και Zeynep Talu. Τραγουδούν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Σοφία Μέρμηγκα, η Ayda Mosharraf και ο Mehmet Erdem από την Τουρκία.

Η κριτική για το δίσκο στην Τουρκία

Στο τουρκικό μουσικό περιοδικό «Jazz music ve kadin» («Μουσική τζαζ και μια γυναίκα») φιλοξενείται μια ενδιαφέρουσα κριτική που έγινε για το δίσκο από την Τουρκάλα μουσικοκριτικό Leyla Diana. Με λίγα λόγια αναφέρει πως:

«Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στο νέο του album “Smyrna” σας μεταφέρει με τη μουσική του μια ζεστή αίσθηση που αντικατοπτρίζεται μέσα από τις μελωδίες, όπως αυτός αισθάνεται την ιστορία της Σμύρνης. Σπουδαία ονόματα από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού συμπράττουν με σπουδαίους Τούρκους ερμηνευτές. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κατάφερε σε αυτό το album να συνδυάσει το πνεύμα και τους ήχους της πατρίδας μας, σε συνδυασμό με τις ερμηνείες και τους ήχους της ελληνικής μουσικής». 
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!