Κλείνει το θρυλικό δισκάδικο Art Nouveau

Ένας κύκλος 35 ετών κλείνει. Ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα δισκάδικα των Αθηνών τερματίζει την λειτουργία του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Art Nouveau του Νίκου Κοντογούρη στα Εξάρχεια, φτάνει στο τέλος της διαδρομής της στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Η ανακοίνωση που βλέπουν αυτές τις ημέρες όσοι επισκέπτονται το δισκάδικό του, που είναι κολλημένη στο τζάμι του υπόγειου δισκοπωλείου, παγώνει. Ο λόγος η συνταξιοδότηση.

Ο Νίκος Κοντογούρης θα συνεχίσει την πώληση δίσκων ιντερνετικά κι έτσι το πλούσιο υλικό του θα συνεχίσει να υπάρχει πλέον μόνο μέσω on line αγορών.

Το Art Nouveau έχει πίσω του μια πολύ μεγάλη ιστορία που αρχίζει το 1983 στο υπόγειο της οδού Σολωμού 23, όπου ο Κοντογούρης ξεκίνησε την πώληση δίσκων με συνεργάτη του τον Στάθη Παπούλια, που κάποια στιγμή αποχώρησε μετά την ενασχόληση του με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
ART NOUVEAU
Τα τελευταία χρόνια το Art Nouveau βρίσκεται στην οδό Αραχώβης 42, επίσης υπόγειο, κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων, ένα ιστορικό δισκάδικο από το οποίο έχει περάσει όλη η Αθήνα και δίδαξε μουσική.

Οι βαθιές γνώσεις του Κοντογούρη, που ήταν πάντα πρόθυμος να μοιραστεί με τον κόσμο, έκαναν ευχάριστη την επίσκεψη στο δισκάδικό του, όπου ο επισκέπτης έφευγε πλουσιότερος σε γνώσεις, αλλά και σαν άνθρωπος από την επαφή μαζί του που ήταν οικεία στο πνεύμα των παλιών παραδοσιακών δισκάδικων, κάτι που εκλείπει σήμερα.
Nikos 2
Μια ολόκληρη ζωή είναι αφοσιωμένος στην μουσική, πέρασε ως μουσικός δημοσιογράφος από πιο σημαντικά μουσικά έντυπα (Ποπ και Ροκ, Μουσική, Zoo), καλύπτοντας σημαντικά μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα, όπως το Rock In Athens ’85, αλλά και μεγάλα μουσικά φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Επίσης έγραψε την δίτομη εγκυκλοπαίδεια της ροκ μουσικής για το περιοδικό «Μουσική». Σήμερα αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα του Rock’n’Roll Monuments, ενώ ήταν από τους πρωτοπόρους των fanzine περιοδικών με μεγάλη θητεία σε αυτά. Επίσης υπήρξε μάνατζερ ιστορικών ελληνικών συγκροτημάτων, ενώ μια εποχή ήταν υπεύθυνος σε σημαντικές παραγωγές rock δίσκων στην Ελλάδα με την Art Nouveau Records.

Τις μέρες αυτές πολλοί φίλοι του τον επισκέπτονται να μοιράζονται αναμνήσεις τόσων δεκαετιών και οι μουσικές συζητήσεις έχουν ανάψει.
Nikos 3
Το μουσικό υλικό του δισκάδικου σελίδα του Art Nouveau θα βρίσκεται πλέον στο discogs και είναι Artnouveau.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!