Ιερά τέρατα του ροκ θυμούνται το «Ψυχιατρείο»

Μια παλιοπαρέα σπουδαίων μουσικών τζαμάρει με συγκροτήματα που αποτελούσαν τον κορμό των live του ροκ στεκιού «Ψυχιατρείο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια πολύ γερή παλιοπαρέα πολύπειρων μουσικών με επικεφαλή τον Λουκά Σιδερά, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, σμίγει για ένα βράδυ με τίτλο «Remember Doctor», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο «The Crow Club» για να τζαμάρει με συγκροτήματα που αποτελούσαν τον κορμό των live του ροκ στεκιού «Ψυχιατρείο»!

Ένα ιστορικό κλαμπάκι που άνοιξε το 1991 στην οδό Παναθηναϊκού 6, έναντι της Θύρα 13 του γηπέδου του ΠΑΟ, με ιδιοκτήτη τον «Ψυχίατρο» Αλέξη Παπακώστα, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο στις 5 Απριλίου του 2016 σε ηλικία 50 ετών.

Οι καλοί του φίλοι, με πρώτο το Λουκά Σιδερά που είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Ψυχιατρείου», υπεύθυνος για τα live των συγκροτημάτων εκεί, θα θυμηθούν τον Αλέξη και θα παίξουν το βράδυ αυτό εκεί «ιερά τέρατα» του ελληνικού ροκ, όπως ο Γιάννης Δρόλαπας, ο κιθαρίστας των Μουσικών Ταξιαρχιών και των Vavoura Band και ο Τάσος Φωτοδήμος άλλοτε ντράμερ των Σπυριδούλα, S.O.S., Νοστράδαμος, Funky Chicken και πολλών άλλων συγκροτημάτων και φυσικά ο Λουκάς Σιδεράς, ο ντράμερ των ιστορικών Aphrodite’s Child που τα τύμπανα του θα ηχήσουν πολύ δυνατά στην μνήμη του Αλέξη.
alex.jpg
Μαζί τους ο blues - rock κιθαρίστας του σημερινού τρίο του Σιδερά και έμπειρος μουσικός, ο Σίμος Κοκαβέσης, με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του, όπως με τους Μαρίνα Σκιαδαρέση, Μπάμπη Στόκα, Στέλιο Βαμβακάρη.

Το «Ψυχιατρείο» σταμάτησε να λειτουργεί πρόσφατα, αλλά όσα έχουν συμβεί εκεί μέσα δύσκολα ξεχνιούνται από τους θαμώνες του. Ήταν ένα πολύ ωραίο στέκι, όπου σύχναζαν λόγω περιοχής πολλοί Παναθηναϊκοί, αλλά ήταν φιλόξενο και σε όλους όσους το προτιμούσαν για τη διασκέδασή τους. Ξέφρενοι χοροί, live, μασκέ πάρτι, d.j. αφιερωματικές βραδιές και ατμόσφαιρα παλιών κλαμπ της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Οι τιμές των ποτών ήταν χαμηλά και φιλικές μέσα σε ένα παρεϊστικο γενικά κλίμα που επικρατούσε εκεί. Αρκετές φορές έμπαινες μέσα κι έβλεπες ξαφνικά το Λουκά Σιδερά στα δεξιά σου, πίσω από το μεγάλο μπαρ, με μωβ φουλάρι, να υποδέχεται τους φίλους του! Ωραία εικόνα μέσα σε ένα μικρό κλαμπάκι που είχε διάσπαρτα βαρέλια όπου μπορούσες να ακουμπήσεις το ποτό σου, λίγες ψηλές καρέκλες και πάντα μια στημένη ντραμς στο βάθος έτοιμη να καθίσει ο Λουκάς Σιδεράς ή οι καλεσμένοι μουσικοί να τζαμάρουν με τα συγκροτήματα και τους μουσικούς που καλούσε. Πρόχειρα θυμάμαι να παίζουν εκεί ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα, ο Πέτρος Θεοτοκάτος και ο Σταύρος Λογαρίδης. Αν ανέβαινες τις σκάλες έφθανες σε ένα όμορφο παταράκι όπου είχε ποδοσφαιράκι που το τιμούσαν πολλοί κάθε βράδυ κι έδινε τη δική του νότα στο «Ψυχιατρείο». Έχουν γίνει μεγάλα ντέρμπι εκεί πάνω!
psixiatreio4.jpg
Αυτά όλα θα θυμηθούν οι φίλοι του «Ψυχιατρείου» το Σαββατόβραδο στο «The Crow Club» στα Ιλίσια, το πρώην «Jazzmin», όπου εκεί είχε την έδρα του τις Δευτέρες το Lukas Sideras Trio, που ήταν επίσης οι Νίκος Γιαννάτος (πρώην Πυξ Λαξ) και Σίμος Κοκαβέσης. Καλεσμένοι τους είναι τα συγκροτήματα Υγραέρια, Jurassic Band, Freq Professors και Deux Points, που ήταν οι house bands του «Ψυχιατρείου». Φυσικά σε τέτοιες βραδιές δεν λείπουν οι εκπλήξεις και όλο και κάποιοι άλλοι μουσικοί θα σκάσουν μύτη, ώστε η βραδιά να γίνει πιο ζεστή και πιο rock!

Το event στο facebook: https://www.facebook.com/events/1802031440056130/

The CROW Club (Μιχαλακοπούλου & Σινώπης 27, Ιλίσια)
Τηλ. 2107789354

Έναρξη: 23:00 [αυστηρά]
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30
Είσοδος: 5€ χωρίς ποτό

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!