Η Χάρις Αλεξίου τιμά μια ερμηνεύτρια της «δεύτερης γραμμής»

«Όταν την ακούω να παίζει φυσαρμόνικα και να τραγουδά νιώθω ένα κόμπο μέσα μου».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Όταν η Χάρις Αλεξίου κάνει τις παραπάνω δηλώσεις κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.


Και δεν στάθηκε μόνο εκεί η Αλεξίου:

«Είναι Ρεμπέτισσα και ροκ τραγουδίστρια μαζί, ένα ατίθασο, δυναμικό πλάσμα. Ποτέ δεν ήταν στην πρώτη γραμμή όχι γιατί δεν το άξιζε αλλά γιατί εκείνη δεν το θέλησε. Κατόρθωσε να είναι διαχρονική με ένα τρόπο ερμηνείας εντελώς δικό της. Όταν την ακούω να παίζει φυσαρμόνικα και να τραγουδάει το στομάχι μου γίνεται κόμπος… Θυμάμαι που πηγαίναμε και την ακούγαμε στο υπόγειο στην Πλάκα, στην μπουάτ Χρυσά Κλειδιά, αρκετές φορές μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα…»

Η Αλεξίου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις για τη Γιώτα Γιάννα στο αφιέρωμα που πραγματοποίησε για την τελευταία ο Γιάννης Τζουανόπουλος στην εκπομπή του «Ζωντανή γραμμή με τους Έλληνες του κόσμου» που μεταδίδεται κάθε Κυριακή 10 με 12 το βράδυ από το Β’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη Φωνή της Ελλάδας.

Στο αφιέρωμα για τη Γιώτα Γιάννα τραγούδησαν ζωντανά η Αλεξάνδρα Γκράβας, η Λιζέτα Νικολάου, η Φωτεινή Δάρρα με τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, η Λένα Αλκαίου που μαζί με την Γιάννα ερμήνευσαν… Τα λόγια είναι περιττά.

Ακόμη ο Μπάμπης Στόκας που μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Γιάννα και τραγούδησε μαζί της, όπως και ο συνθέτης Λουκάς Θάνος.

Επίσης με εγκωμιαστικά σχόλια για τη Γιάννα αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης.

Για την Γιώτα Γιάννα μίλησε και η κυρία Μαίρη Λίντα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Τη γνωρίζω από το ξεκίνημά της. Αρχικά ήταν μόνο μουσικός, έπαιζε φυσαρμόνικα. Όταν σε μια ανύποπτη στιγμή άκουσα τη φωνή της, της είπα στα παρασκήνια: Γιώτα μου, βγες να τραγουδήσεις...»

Αυτήν την περίοδο η Γιώτα Γιάννα ηχογραφεί νέα τραγούδια σε μουσική του Μανώλη Καραντίνη και στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!