Η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου για τους 200 της Καισαριανής

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Τραγούδησαν: Νταλάρας, Χαλκιάς, Πασχαλίδης, Αντωνοπούλου, Ζουρνατζή, Νικηφόρου Ζερβάκης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Σκοπευτήριο


Με μια συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μια ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συναυλία, που διηύθυνε ο Γιάννης Μαρκόπουλος, τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Δάφνη Ζουρνατζή και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και συμμετείχαν η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή.

Ακούστηκε ένα απάνθισμα από τα σημαντικότερα έργα του συνθέτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Γιάννης Μαρκόπουλος έπαιξε πιάνο και τραγούδησε το «Μια νύχτα στα Μεσόγεια» σε στίχους του Κ.Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου), ένα από τα τραγούδια του «Χρονικού», που κόπηκε από τη λογοκρισία της δικτατορίας και πολλά χρόνια μετά (το 1999) συμπεριλήφθηκε στην επανέκδοση του «Χρονικού» σε cd.

Δυστυχώς η βροχή που ξεκίνησε προς το τέλος της συναυλίας, ανάγκασε τους συντελεστές να ολοκληρώσουν λίγο νωρίτερα, πριν ακουστούν τα τραγούδια «Ελλάδα» («Λένγκω») και «Ζαβαρακατρανέμια» σε στίχους του συνθέτη.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του 902.gr. Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!