Η Sony ξανατυπώνει βινύλια μετά από 30 χρόνια!

Μετά από 30 χρόνια παύσης η Sony Music ανακοίνωσε την επανεκκίνηση παραγωγής βινυλίων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/07/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η παραγωγή θα έχει την έδρα της στο νομό Shizuoka, στο Τόκιο της Ιαπωνίας! Μια μεγάλη είδηση στο χώρο της μουσικής που κάνει το γύρο του κόσμου καθώς βάζει ένα μεγάλο όνομα στο παιχνίδι της παραγωγής δίσκων βινυλίου, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, από το 1989 που η Sony σταμάτησε την παραγωγή των «μαύρων» δίσκων και άρχισε να «κόβει» μόνο cd.

Η Sony ήδη έχει δρομολογήσει το πρόγραμμά της και αναμένεται να ρίξει στην αγορά τα πρώτα της άλμπουμ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη από τις μεγάλες δισκογραφικές που ξαναμπαίνει στην παραγωγή δίσκων βινυλίου σκοπεύει να ρίξει στην αγορά όχι μόνο καινούργιες ηχογραφήσεις, αλλά να επαναφέρει και τους παλιότερους τίτλους της από την πλούσια δισκογραφία της! Οι πρέσες της είναι ότι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία αυτή την στιγμή και το αποτέλεσμα αναμένεται εντυπωσιακό στην ποιότητα του βινυλίου.
Presses.jpg
Από το 2010 που το βινύλιο άρχισε να παρουσιάζει σημαντικά σημάδια επανάκαμψης, η αγορά έχει 8πλασιαστεί και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Deloite, κορυφαία στα οικονομικά και υπολογίζει ότι τα επόμενα χρόνια η βιομηχανία του βινυλίου θα «πιάσει» κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Περισσότερη ποιοτική μουσική με βινύλιο είναι ο στόχος της Sony που ζεσταίνει τις πρέσες της στο Τόκιο, ενώ όπως ανακοίνωσε δέχεται παραγγελίες και από άλλες ετικέτες για να τυπώσει βινύλια.
VINYL 11.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!