«Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι ένα φαινόμενο…»

…μακριά από όλες τις σύγχρονες μόδες». Με αυτά εγκωμιαστικά λόγια, η ολλανδική εφημερίδα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/02/2012

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

"Trouw" (με έμφαση στα πολιτιστικά θέματα) σχολιάζει τις παραστάσεις της ερμηνεύτριας στο Άμστερνταμ καις τη Χάγη, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, πάντα με τους Primavera en Salonico στο πλευρό της.

Παραθέτουμε ολόκληρη την κριτική του Stan Rijven που δημοσιεύτηκε στην "Trouw"

« Η Σαβίνα τραγουδά, σφυρίζει όπως η μέλισσα που πετά στον αέρα και φωνάζει όπως ο πάνθηρας που βρυχάται. Η Ελλάδα μπορεί οικονομικά να μην τα πηγαίνει καλά, όμως η ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου τοποθετεί πάλι τη χώρα της ψηλά, παρουσιάζοντας όλο το μουσικό της πλούτο.

Με μία φωνή από ίνες γυαλιού και ένα ρεπερτόριο που διακλαδώνεται σε όλη τη Μεσόγειο, η Σαβίνα παρουσιάζει ένα σπάνιο μουσικό κόσμο χωρίς σύνορα.

Παντρεύει την καθαρή παράδοση με την απελευθερωμένη σύγχρονη μουσική δημιουργία σε τραγούδια που πλησιάζουν την folk, την θρησκευτική αναγεννησιακή μουσική και τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική.

Και πάλι τη συνοδεύει το συγκρότημα Primavera en Salonico. Με ακορντεόν, βιολί, κανονάκι, ούτι και κρουστά, οι μουσικοί χειρίζονται επιδέξια όλα τα είδη μουσικής και τις αισθήσεις της Μεσογείου. Με άγριους αυτοσχεδιασμούς ξεγλιστρούν από τους παραδοσιακούς ήχους προκαλώντας εσωτερικές εκρήξεις στο πρόγραμμα.

Ξαφνικά η Σαβίνα δυνάμωνε την ένταση της φωνής της, μετά σφύριζε και πότε πότε άκουγε κανείς παράξενους ήχους βαθειά από το λαιμό της που γινόντουσαν ένα με τους ήχους του ακορντεόν.

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι ένα φαινόμενο, μακριά από όλες τις σύγχρονες μόδες. Μάλιστα η Σαβίνα κάνει πολιτική χωρίς να το θέλει και είναι αυθεντική χωρίς να το περηφανεύεται.

Με σεμνότητα και ταλέντο, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι εξαιρετικοί μουσικοί της προκάλεσαν πολλές φορές το αυθόρμητο και δίκαιο χειροκρότημα του κοινού.»

Οι σταθμοί της περιοδείας της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico ήταν οι εξής:

25/1 Darmstadt , Γερμανία
27/1 Munich , Γερμανία
28/1 Innsbruck , Αυστρία
29/1 Krumegg , Αυστρία
31/1 Ljubljana , Σλοβενία
1/2
Brussels , Βέλγιο
2/2 Antwerp , Βέλγιο
3/2 Amsterdam , Ολλανδία
4/2 The Hague , Ολλανδία

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!